Пародонтоза

• 150 753
  • 744
  •   2
Отговори
# 660
Нищо от тези не може да помогне. Те помагат ако всичко ти е наред и служат за поддръжка. Зъби се чистят на 6 месеца, а ако е необходимо и на 3-4. Ако човек е предразположен, и чистенето не е гаранция, но пък е задължително. Зъболекар така също определя дали имате нужда от дълбоко почистване или от няколко такива. Не говоря от личен опит, а от това с което се бори съпруга ми. Едно и също ядем и пием, аз нямам грам зъбен камък и ходя на почистване на всеки 6 месеца. Той е на всеки 3 месеца на почистване. Та човек определено трябва да посети зъболекар, да следва някакъв план и поддръжка. За съжаление нещата не се оправят с четка, паста и малко жабурене.

# 661
  • София
Да, то е ясно, че няма да се оправят с четка, паста и жабурене. Или поне не и само с това. Наясно съм, че и сама съм си виновна за състоянието. Въпросът ми бе свързнан с това дали е необходимо да използвам специфична паста за зъби, четка или вода за уста, или до посещението си при зъболекаря да си използвам сегашните.

# 662
Феичка 13, чух за търкане на зъбите с кал от Мъртво море без каквито и да е примеси, но не съм опитвала. Аз нямам зъбен камък, защото съм с корони, но имам начална парадонтоза.
Със сигурност помага жабурене сутрин /преди консумиране на каквото и да било/ със зехтин,кокосово или друго масло. Иска се постоянство и време.

# 663
Дори не е ясно дали има пародонгит, или не. Това пародонтолог ще й каже.

# 664
Според мен миенето на зъби с коя да е паста и жабуренето са си задължителни.  Понеже не живея в Бг, при нас има една паста Parodontax. Предполагам че и в Бг я има. Може нея да закупите докато се органиЗирате за зъболекар. Но тя няма да ви реши проблема в никакъв случай. Вземете си и waterpik. Не знам на бг как се казва - воден душ може би? Даже е задължително да имате. Аз имам такъв и на работа и го ползвам след хранене на обяд. Флосване на зъбите след хранене също но щом мислите че имате оголени не е много препоръчително май. За това последното си трябва квалифициран съвет.

# 665
  • Немция
Нищо от тези не може да помогне. Те помагат ако всичко ти е наред и служат за поддръжка. Зъби се чистят на 6 месеца, а ако е необходимо и на 3-4. Ако човек е предразположен, и чистенето не е гаранция, но пък е задължително. Зъболекар така също определя дали имате нужда от дълбоко почистване или от няколко такива. Не говоря от личен опит, а от това с което се бори съпруга ми. Едно и също ядем и пием, аз нямам грам зъбен камък и ходя на почистване на всеки 6 месеца. Той е на всеки 3 месеца на почистване. Та човек определено трябва да посети зъболекар, да следва някакъв план и поддръжка. За съжаление нещата не се оправят с четка, паста и малко жабурене.
Абсолютно заставам зад мнението.
В случая у нас аз съм тази с начална пародонтоза. Взела съм също като гореописаните мерки, поддържам едно ниво, без проблемът да изчезва, но и без да се влошава. В Германия съм и тук посещавам зъболекар.
Ползвам и конец за зъби всяка вечер.

Трябва да се работи над страха от зъболекар. За начало чести и кратки сеанси, докато се свикне.

# 666
Имам един въпрос. Възможно ли е за схващане, изтръпване и мравучкане по зъбите причина да е парадонтоза, както и за странен остър или метален вкус в устата? И имал ли някой от вас подобни симптоми?
За усещания като схващне съм чувала, че били на нервна почва, ама дали е така или може да си е от парадонтозата?

# 667
Vesela_19, аз съм си правила импланти и корони при д-р Георги Милошев преди 16 години. Беше време, когато малко зъболекари можеха това. Знам, че той харчи доста пари за обучение при чужди специалисти.
Чудя се дали да ходя при него? Той иска да ми извади и другите зъби и да ми сложи силиконова протеза? Незнам да ли ще свикна с протезата?

# 668
  • IC 1101,Abell 2029
Имам един въпрос. Възможно ли е за схващане, изтръпване и мравучкане по зъбите причина да е парадонтоза, както и за странен остър или метален вкус в устата? И имал ли някой от вас подобни симптоми?
За усещания като схващне съм чувала, че били на нервна почва, ама дали е така или може да си е от парадонтозата?
Според мен едва ли.От това което съм чел,ако са правени някакви интервенции в устната кухина,може би е алергична реакция към някой компонент който е вкаран там.

# 669
Не забравяйте, че пародонтозата е бактериален проблем. Пасти за зъби, чистене на камък и др. са само допълнителни мерки, основното е унищожаване на пародонтозните бактерии. И тъй като не мога постоянно да пия антибиотици, съм заложила на билки със силно антибактериално действие. Салвия, смрадлика и любимата ми шведска горчивка, която лекува дори абцеси при редовна употреба, вършат добра работа. С диагноза пародонтоза съм от 30 г, в началото пих два три пъти Родожил и после минах на билки всяка вечер. Имам минимално оголване и нито един разклатен зъб за толкова години. Доволна съм и от водата за уста Дентапротект, която ползвам през три месеца за по 10 дни.

# 670
Аз добавям и прополис като  средство за устата против бактерии , пък и за засилване на имунитета. Може да се направи спиртен извлек от 30гр.пчелен клей разтворен в 100мл чист медицински спирт.Разклаща се шишето или буркана често докато се разтвори, след което се прецежда.Тъй като е много силен разтвора, капват се по 1-2 капки  в лъжица вода за жабурене, може и за пиене.

# 671
  • оттам, откъдето започва България
Че имам пародонтоза вече е ясно.
Че е диагностицирана едва когато трябваше да ми се вадят зъби - също е ясно.
Че здравната ми книжка е подлепяна три пъти с допълнителни листи за стоматолози - е факт. (макар и да казват, че не съм се грижила за зъбите си през годините)
Че вече съм с 4 липсващи долни зъба е факт. Че проблемите с венци и зъби продължават е факт.
Факт е, че след цял живот посещения при стоматолози никой от тях не е имал доблестта да ми каже (а може и да не е бил компетентен), че има проблем, който трябва да се решава.
Всеки ти взема парите за поставяне на пломба или каквото там прави (за пари) и - довиждане. Worried

# 672
  • The Vampire City
Не забравяйте, че пародонтозата е бактериален проблем. Пасти за зъби, чистене на камък и др. са само допълнителни мерки, основното е унищожаване на пародонтозните бактерии. И тъй като не мога постоянно да пия антибиотици, съм заложила на билки със силно антибактериално действие. Салвия, смрадлика и любимата ми шведска горчивка, която лекува дори абцеси при редовна употреба, вършат добра работа. С диагноза пародонтоза съм от 30 г, в началото пих два три пъти Родожил и после минах на билки всяка вечер. Имам минимално оголване и нито един разклатен зъб за толкова години. Доволна съм и от водата за уста Дентапротект, която ползвам през три месеца за по 10 дни.
Може ли малко повече информация за тази шведска горчивка - пиете ли я или само за жабурене се използва?

# 673
Наесен почвам да я пия за подсилване на организма преди грипния сезон, по 1 чаена лъж на ден в чая например. За жабурене по всяко време няколко капки в 50 мл вода  профилактично, ако има някакъв проблем с венците правя по силен разтвор.

# 674
  • София
Здравейте,
До сега само ви четях и събирах информация. Аз съм с много сериозна пародонтоза и вече преживях две операции на гораната челюст - открит кюретжа+костозаместване. В търсене на препоръчан гел за мазане се свързах с вносителите му (съзнателно не споменавам името му, за да не се чете като реклама). В някакъв момент човекът, с когото говорех ме попита правил ли ми е пародонтологът терапия с кръвна плазма и аз останах изумена. За първи път чувах за такава процедура. Разрових се в нет-а и открих, че се нарича плазмолифтинг на венците. Някой правил ли е такава терапия?

Общи условия

Активация на акаунт