Студенти в UK - 8

• 95 014
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, някой да е споделял опит как е минал през процедурата, когато одобреният заем е за firm choice, където не е бил приет, и е необходимо заемът да се прехвърли към insirance-а? От колцентъра им казаха, че щом в профила няма бутон "Change application", ще изпратят декларация за подпис по пощата, но вече десети ден я няма, а не изключвам варианта изобщо да не дойде и не знам какво следва оттук-нататък, при положение че пък университетът чака потвърждение за заема...

Тази форма очаквате: EUCO1 - form (PDF, 137KB) -   To update your cour … and other details
Направо разпечатвайте и да я попълва и изпраща.

Няма място за притеснение, парите няма да отидат на грешното място. Университетът очаква плащането до края на учебната година, не веднага.
The deadline is 9 months after the first day of the course’s aca … hich one applies.

В такива случаи е добре, че се обаждате, но винаги изпращайте И мейли - те отговарят, а това е доказателство.
Така че, ако не сте спокойни, може детето да пише на SFE с копие до двата университета, за да видят, че сте взели мерки.

# 271
SFE превеждат парите на университета след като получат потвърждение, че студентът се е записал. Няма как да се преведат пари на грешно място. Бъдете спокойни.
При нас в първи курс се получи така, че университета не бяха информирали SFE, че дъщеря ми се е записала и съответно не получават пари. А ние получаваме email, че в срок до една седмица трябва да платим 9000 паунда и детето се беше притеснило много. Но видяха, че грешката е тяхна и си я оправиха бързо.

# 272
  • София
Много благодаря, cool_witch!
Първата ни мисъл беше за мейли, но и двамата по отделно търсихме на сайта и не намерихме мейл за контакт (ник'ъв мейл, всъщност), нито в 4-те писма от тях, които вече имахме - само телефони и пощенски адреси. Сега, вЕрно, че аз съм си тотално изкукала и гледам и не виждам (кат един същи мъж), но младежът поне за ровене в нета мисля може да му се вярва  Peace
Иначе в профила му в SFE е актуализирано, че не е приет и няма планирани плащания и дотам... затова ни хвана леко паниката, понеже там, където ще учи искат при тяхна си процедура за първоначална онлайн регистрация да се потвърди информация кой ще плаща таксата.
Пращам му формата да я попълва, още веднъж, много благодаря  bouquet

# 273
Здравейте!
Влизам отново с конкретен въпрос: ще изпращаме племеника след няколко дни и искаме да му подарим нещо, което да си вземе там за спомен. Искам да е нещо, което му е нужно и ще си ползва. Да е малко, компактно, че в багажа му няма много място. Моля за подсещане, какво да е това подаръче, което ще му върши работа  в UK и което да не заема много място. Не поставям въпроса за цена, защото ако е нещо незначително тази вещ, можем да добавим и някаква сума или нещо друго. Но искам да има някакъв предмет, който да му служи.  Simple Smile

# 274
  • Варна
Ако няма машинка за подстригване , му подарете , много полезна вещ . По-удобна е да е зареждаща се и безкабелна. Много пари и време спестява.

# 275
Мисля, че няма. Това е добро предложение, но дали ще може да си служи сам с нея там, не знам. Той ще си идва сигурно през 2-3 месеца и ще се подстригва. Но си го записвам като възможност. Simple Smile

# 276
Мисля, че няма. Това е добро предложение, но дали ще може да си служи сам с нея там, не знам. Той ще си идва сигурно през 2-3 месеца и ще се подстригва. Но си го записвам като възможност. Simple Smile
Отива да учи и ще си идва през 2-3 месеца??!!!!!  Rolling Eyes
Пожелавам такава възможност на всички деца!!!!!!

# 277
Сина ми замина миналата година на 01.10 за UK  и бе в София на 03.12, та има и такива университети Simple Smile.
Мисля, че ще му е трудно на младежа да се самообслужва , един мъжки фризьор е между 9 и 20 паунда, зависи къде е (говоря за центъра на Оксфорд). Вземете му преносима  колонка.

# 278
Дъщеря ми не е такава късметлийка и в учебно време не може да си помисли да си дойде. А всъщност и другите деца около нея са така. Единствено през ваканциите и то не винаги може.

# 279
  • София
,

Някой да има наблюдения от живота в Шефилд? Може и на лични да пише.  Simple Smile
Здравейте,

Отдавна не съм писала в този форум, но ще се опитам да бъда полезна, тъй като на мен преди години, информацията от тук много ми помогна.
Дъщеря ми е трета година в University of Sheffield. Градът е много приятен -зелен и спокоен. Значително по евтин е живота в сравнение с Лондон, Сърри и Кент. Унито е в центъра. Първата година живееше в Allen Cort - общежитието на Унито, което се намира в центъра на 10 мин. пеш от нейния факултет. Сега живее на квартира, защото е почти два пъти по-евтино. Работи и се оправя сама вече.
Ако имате конкретни въпроси, ще отговарям и ще помагам с информация.

# 280
Mimito_75, ваканцията му започна на 03.12:), сега колко учи и какво значи ваканция, мисля да не анализирам, просто споменавам, че има университети, при които така е структурирана учебната програма.

# 281
В Bournemouth е. Ще започне средата на другия месец, заминава 2-3 дни по-рано. Бил сравнително евтин град, по тази причина е избран университета там. Не знам нищо за общежитието и изобщо живота там. Ще пробва да търси работа по-нататък. Дано наистина не е скъпо и дано се намира подходяща работа, която да позволява съвместяване със следването, защото се боя, че ще му се наложи. Засега стои само въпросът какво да му вземем, за да си го занесе там и да го ползва.
Леко съм обезпокоена, положителната мисъл е, че е оправно момче и отива с желание.

# 282
Здравейте!
Влизам отново с конкретен въпрос: ще изпращаме племеника след няколко дни и искаме да му подарим нещо, което да си вземе там за спомен. Искам да е нещо, което му е нужно и ще си ползва. Да е малко, компактно, че в багажа му няма много място. Моля за подсещане, какво да е това подаръче, което ще му върши работа  в UK и което да не заема много място. Не поставям въпроса за цена, защото ако е нещо незначително тази вещ, можем да добавим и някаква сума или нещо друго. Но искам да има някакъв предмет, който да му служи.  Simple Smile

Аз бих му подарила една външна батерия за мобилен телефон

При студенти много често им свършва батерията на телефона през деня. Това устройство ще му позволи наличност на мобилен телефон винаги.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 19:46 от jhbd

# 283
А дали може да не обръщате темата в "На пазар".
Модераторите се ослушват, явно твърде заети, затова предлагам да се пренесете в:
http://old.bg-mamma.com/?board=403 или http://old.bg-mamma.com/?board=384

# 284
А дали може да не обръщате темата в "На пазар".
Модераторите се ослушват, явно твърде заети, затова предлагам да се пренесете в:
http://old.bg-mamma.com/?board=403 или http://old.bg-mamma.com/?board=384
Приемам забележката. Ще изтрия линка newsm78

Общи условия

Активация на акаунт