С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 737
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Ей тука, Уиш:
Днес бабата на мъжа ми /майката на свеки/ звъни и става въпрос за детето. Казвам, че е добре и тя вика "А, да. Тя  С.каза, че много хубаво наддавал - качил 800 грама". Така го каза все едно свеки е много запозната какво става с детето. Добре, че е свекъра да я осведомява как е внук й. Иначе ще знае, че е качил 800 грама на куково лято.

Както вече написах - самата незаинтересованост не ме дразни, има си такива хора. Но когато се правят на нещо друго, вече е друга работа.

# 76
Кати, нищо загрижено не виждам в болднатото. Свекървата е недоразбрала какво ѝ е казал мъжът ѝ и е дала грешно инфо на бабата. Изобщо не я защитавам, но твърдя, че никога Джули не е писала, че тя го играе загрижена пред хората. Напротив, Джули винаги е писала, че свекърва ѝ е най-откровено незаинтересована.

# 77
Аз го разбрах, че инфото е точно, но свекърът го е казал на свекървата, а тя разпространява нататък. Аз виждам известна разлика, ако на въпроса как е внучето, отговори с "Не знам, не се интересувам и не съм го виждала скоро" или "О, много е добре, качил е 800 грама".

# 78
Аз го разбрах, че инфото е точно, но свекърът го е казал на свекървата, а тя разпространява нататък. Аз виждам известна разлика, ако на въпроса как е внучето, отговори с "Не знам, не се интересувам и не съм го виждала скоро" или "О, много е добре, качил е 800 грама".
Да, има разлика. Но с какво вторият отговор демонстрира загриженост?

# 79
С много от мненията на Джуди не съм съгласна, била е доста категорична и пр., но приемам споделеното от нея за истина и от тази позиция и аз бих била разочарована.
Тя писа как се е грижила за свекърва си и я е водила по болници и гледала. Еми не е човек тази жена, ако не може да го оцени, дори и да не си пада по бебета.

# 80
Тя писа как се е грижила за свекърва си и я е водила по болници и гледала. Еми не е човек тази жена, ако не може да го оцени, дори и да не си пада по бебета.

Точно затова написах, че най-доброто е Джули да си направи съответните изводи, да подмине и да продължи да си живее живота, без свекървата в него.

# 81

Точно затова написах, че най-доброто е Джули да си направи съответните изводи, да подмине и да продължи да си живее живота, без свекървата в него.

Би било добре, но няма как да я изклЮчи тотално, а и сега е по-чувствителна, но ще и мине. Гръцка жилка има в нея та да я мисли снаха и  Mr. Green.

# 82
А, нормално е да е по-чувствителна. И аз едно време щях да се потреса, ако някой не припада от умиление към моите най-прекрасни и безценни бебета. Ама с одъртяването се научих да пускам от едното ухо през другото и да не се хабя за глупости.

# 83
А, нормално е да е по-чувствителна. И аз едно време щях да се потреса, ако някой не припада от умиление към моите най-прекрасни и безценни бебета. Ама с одъртяването се научих да пускам от едното ухо през другото и да не се хабя за глупости.

Аз понеже никога не съм се умилявала по бебета, дори го намирам за нормално, но не и до такава степен, ако не е преувеличено, разбира се.

# 84
Как няма да се умиляваш? Такива са пуФФФФФФкаФФФФки!

# 85
  • София
Помня, че Джули се грижеше за свекърва си, но първата ми мисъл и тогава, и сега е "Къде са децата на тази свекърва и защо те не се грижат за нея?". Наскоро пък едното дете на тази свекърва трябваше да се погрижи за жена си, то търчи при мама тя да се грижи вместо него. И при двете ситуации не бих сочила с пръст първо свекървата.

# 86

Аз съм по скоро като Бърти Устър и героя на Дж. Джероме при среща с този вид  Mr. Green.

# 87

И аз не се умилявам от бебета Simple Smile иначе искам, но ... божа работа.

# 88
Помня, че Джули се грижеше за свекърва си, но първата ми мисъл и тогава, и сега е "Къде са децата на тази свекърва и защо те не се грижат за нея?". Наскоро пък едното дете на тази свекърва трябваше да се погрижи за жена си, то търчи при мама тя да се грижи вместо него. И при двете ситуации не бих сочила с пръст първо свекървата.
Хващам се за думите ти, защото описват точно грешката ни като родители, която после рефлектира и върху нас, и върху семействата на децата ни... Грешка, в смисъл не постигаме баланс в отношенията - грижа, мисъл за теб, грижа, мисъл за мен. Обгрижваме на максимална степен, научаваме ги, че някой друг трябва да поема грижите, когато е необходимо, а те са обект на грижи. После може и да се сърдим. В повечето случаи - на грешния човек.
Включването ми не е към конкретно обсъжданата, семейна ситуация, а по принцип. Такива са ми наблюденията.

# 89
Luna, твоят пост ме подсети, че преди години моя приятелка беше шокирана от думите на порасналото си дете, което беше изцепило следното:"Ти си избрала да имаш деца и да си отговорен родител към тях. Аз не съм те молила нито да ме раждаш, нито да се грижиш за мен, следователно нищо не ти дължа". Но това май е за съвсем отделна тема.

Общи условия

Активация на акаунт