С какво ви дразнят свекървите- 84

• 72 008
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Сега ако погледнете философски, вие много учите от свекървите си, как да не се държите със снахите си.  Peace
А ако вкараме малко реализъм в прогнозите, болшинството ще сме изучени и как да ги надминем в проклетията и несъобразяването...  Grinning

# 181
  • Стара Загора
Те сигурно и те така са си викали за техните свекърви.  Laughing
Какво се променя не знам, от годините може би.
Живот и здраве и аз ще съм свеки един ден.  Grinning

# 182
Те сигурно и те така са си викали за техните свекърви.  Laughing
Какво се променя не знам, от годините може би.
Живот и здраве и аз ще съм свеки един ден.  Grinning
Нищо не се променя. Най-лесно е, като имаш лоша черта, да я проявяваш. С годините, благодарение на честите провляния, склонността се превръща в твърдо качество. Simple Smile Пък да не си кривим душите! Човек е повече по леснотията.

# 183
Джули, честито Свето Кръщение на детенцето! Господ да бди над  него във всичко и да го пази!

# 184
изчетох темата и за съжаление се убедих, че наистина свекървите разглеждат отношенията си със снахите като някаква война и непрестанна борба за надмощие. С моята свектрва не се караме много, поради простата причинам, че избягвам срещите с нея. Иначе неистово ме дразни това, че непрестанно прави точно обратното на това, което я моля, когато става въпрос за гледането на децата. Дразни ме и това, че често си позволява да се включва в теми, по които няма право на мнение и глас, ама пусто да си каже и тя какво мисли.
Това забранено ли ѝ е?
Не съм свекърва и няма да бъда, но пък ми стана интересно?

# 185
  • София
Дразни ме и това, че често си позволява да се включва в теми, по които няма право на мнение и глас, ама пусто да си каже и тя какво мисли.
Това забранено ли ѝ е?

Хи,хи!
И коя си ти, че ще забраниш на пълнолетен и непоставен под запрещение, индивид, да има право на мнение и глас?

# 186
  • при късмета
изчетох темата и за съжаление се убедих, че наистина свекървите разглеждат отношенията си със снахите като някаква война и непрестанна борба за надмощие. С моята свектрва не се караме много, поради простата причинам, че избягвам срещите с нея. Иначе неистово ме дразни това, че непрестанно прави точно обратното на това, което я моля, когато става въпрос за гледането на децата. Дразни ме и това, че често си позволява да се включва в теми, по които няма право на мнение и глас, ама пусто да си каже и тя какво мисли.
Това забранено ли ѝ е?
Не съм авторката, но ако питаш дали е забранено да се месиш в чужди работи, сигурно не е. Но пък ако го правиш си невъзпитан селяк. Елементарното възпитание изисква като не те натискат, да не звъниш.
И има предостатъчно въпроси, които си остават за решаване и крайно дума само м/у младите, без никой да има право да се меси там. Дори родителите им

# 187
  • София
Това забранено ли ѝ е?

Според мен е напълно нормално да има теми и въпроси, които се решават само вътре в семейството, и то от родителите – децата не участват в дискусията и решението. Не е работа на свекърва, тъща или някой друг да се намесват там.

# 188
  • София

Според мен е напълно нормално да има теми и въпроси, които се решават само вътре в семейството, и то от родителите – децата не участват в дискусията и решението. Не е работа на свекърва, тъща или някой друг да се намесват там.

Разбира се, при положение че си се разискват на 4 очи в семейството.
Но, ако се развяват пред родителите на когото и да е от двамата млади, е малко некоректно да обявиш, че нямат право на мнение.

# 189
  • Бургас
Благодаря ти, K.A.G. 😊

По принцип има значение кое как е поднесено. Дали е просто небрежно подхвърлен коментар или е настоятелно насадени мнения. Абсурт е права, че като не искаш да ти се месят, да не говориш много.

# 190
  • Бургас
Благодаря ти, K.A.G. 😊

По принцип има значение кое как е поднесено. Дали е просто небрежно подхвърлен коментар или е настоятелно насадени мнения. Абсурт е права, че като не искаш да ти се месят, да не говориш много.

# 191
  • при късмета
Защото изобщо не е патент на свекървите, да дават мнение без изобщо да ги питат или да е тема на разговор. Изобщо не е имало оплаквания в темата, че се обаждат или започват директно да намилат кое и как трябва да става при младите, без да са искали съветите им.
Кой ще се оплаче, че са му дали непоискан съвет или са се намесили в нещо, ако самия той е помолил за това? Нали тогава няма да е непоискано

# 192
  • Асеновград
Ох, а дали ще се сетите да спрете да пишете безсмислено в темата? От началото й има 1-2 разказа за свекърви, всичко друго са "размисли и страсти на мако и подобни". Тук искаме да пишем за свекървите и да четем за тях, хайде спрете се, моля.

# 193
  • София
Да, де, патент е, както при теб- нямаш свекърва, никога не си имала, ама си първа писта в оплакването от свекървите и даването на акъл как да бъдат парирани. Mr. Green

# 194
  • София
Защото изобщо не е патент на свекървите, да дават мнение без изобщо да ги питат или да е тема на разговор. Изобщо не е имало оплаквания в темата, че се обаждат или започват директно да намилат кое и как трябва да става при младите, без да са искали съветите им.
Кой ще се оплаче, че са му дали непоискан съвет или са се намесили в нещо, ако самия той е помолил за това? Нали тогава няма да е непоискано
Ох, това и майка ми го правеше – и като свекърва, и като тъща. До човек е, не до "титла". Ако си тактичен, не се месиш в чужди разговори, ако не си...

Общи условия

Активация на акаунт