С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 822
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз не бих го пуснала при тези условия. Трябвало е според мен да подготвят всичко предварително и да го съгласуват с вас. Явно не е планирано подобрения на този етап, на тях там най-вероятно им изглежда ок, както си е.

Така е. Те не виждат проблем и си им хресва да прекарват времето си там през лятото. Нямам против да кажат, че искат да се направят подобрения - ще намерим и финанси и време. Вероятно ако беше казала още преди 2 месеца, че иска да го гледа там щяхме да можем да реагираме малко или много. Някой беше написал, че не става въпрос за кой знае какви пари. Да, ок, така е. Но след двуседмична почивка на море, после още ходения напред - назад и прясно закупен апартамент...дали парапетите на великата къща са ми приоритет? И то просто, защото някой в последния момент се отмята от исканията си и заявява нещо съвсем различно.  Peace

# 541
  • Добрич
Kрис, разбрахме те. Не си хаби нервите за великата къща. Води си детето на градина и тoва е.

Next....

# 542
Парапета и терасата са си проблем и аз даже се чудя на бабата и дядито, че искат да си навлекат беля. Аз не бих се наела да гледам чуждо дете в необезопасена среда, не че в обезопасена не може да стане беля, но ще ми е по-спокойно.

А иначе разбирам, че на хората, това им е лятната почивка и си имат своите занимания там. Аз не намирам липсата на баня и тоалетна за проблем на три годишно, но не мога да повярвам, че възрастни (не много) хора не го намират за проблем за себе си.

# 543
  • при късмета
Не знам защо критикувате Крис и защитавате свекървата? В крайна сметка всеки може да прецени къде и в какви условия да пуска само собственото си дете, за другите има кой да преценява.
Още повече, че свекървата и дума не е издумала да гледа точно там детето, когато се уговарят от повече от месец и го сервира, точно преди да го вземе. Тук няма друг виновен освен свекървата. Да го е казала, когато са се разбирали, изобщо е нямало да стане недоразумението. тук идва въпроса защо е пропуснала да спомене от по-рано, толкова важен момент? Не ми се вярва да е от разсеяност, много по-вероятно е защото е знаела и реакцията и иска да гледа детето само на думи.

А за водата, хлор мисля, че има само в тази от водопровод. Във вода от кладенец например от къде ще има хлор, като той се прибавя нарочно в питейната вода. Изворна и вода от кладенец може да е варовита, но хлорирана надали, че точно хлора да изфирясва от такава вода.
Не знам дали е полезно, но пък е приятна слънчева вода. За къпане може и да става но за измиване на чинии примерно, не.

# 544
Не знам защо критикувате Крис и защитавате свекървата? В крайна сметка всеки може да прецени къде и в какви условия да пуска само собственото си дете, за другите има кой да преценява.
Още повече, че свекървата и дума не е издумала да гледа точно там детето, когато се уговарят от повече от месец и го сервира, точно преди да го вземе. Тук няма друг виновен освен свекървата. Да го е казала, когато са се разбирали, изобщо е нямало да стане недоразумението. тук идва въпроса защо е пропуснала да спомене от по-рано, толкова важен момент? Не ми се вярва да е от разсеяност, много по-вероятно е защото е знаела и реакцията и иска да гледа детето само на думи.

А за водата, хлор мисля, че има само в тази от водопровод. Във вода от кладенец например от къде ще има хлор, като той се прибавя нарочно в питейната вода. Изворна и вода от кладенец може да е варовита, но хлорирана надали, че точно хлора да изфирясва от такава вода.
Не знам дали е полезно, но пък е приятна слънчева вода. За къпане може и да става но за измиване на чинии примерно, не.

Да ти кажа, но май никой не критикува Крис, или поне повечето са на мнение, че липсата на безопасност е проблем.
Явно ще ходи детето на градина като не могат да постигнат съгласие, но така ще им е по-спокойно, а може да заведат детето за някои почивни дни, за да не е съвсем разочаровано.

# 545
  • при късмета
Но имаше и доста мнение в стил "какво толкова ще му стане на детето на село, вие все едно не сте отгледани там".
И се обсъжда повече самите условия по селата, а това не е главното. Даже пак се заформи едва ли не спора на село или на градина. Свекърва ѝ си е фурнаждииска лопата, а темата е за нея. И тя е виновната детето да е разочаровано. Не му е обещавано да е на село, а да е с баба си и дядо си, където го гледат обикновенно, а това е апартамента.
Дете, израсло до четвъртата си година в града, да го пуснеш свободно в селски двор, не е същото като за дете израсло на село и да е в обичайната си среда. ще си намери да направи беля и от нищото, защото точно опасното му е интересно, защото му е непознато

# 546

Дете, израсло до четвъртата си година в града, да го пуснеш свободно в селски двор, не е същото като за дете израсло на село и да е в обичайната си среда. ще си намери да направи беля и от нищото, защото точно опасното му е интересно, защото му е непознато

Какъв селски двор? Бабата и дядото животни май не гледат, това им е вилата. Водила съм децата си на вилата на свекърите  от бебета, както и съм ги пускала сами с баба им и дядо им - само трева, цветни лехи и зеленчуци в най-добрия случай. Пусках ги сутрин на двора, гледах ги от верандата. Важно е да не се изпуснат на улицата - вратата се заключва и готово. Най-големият проблем беше да не сгазят на баба цветята и зеленчуците с топките и количките - все пак жената труд е положила за тях и да не се тича по стълбите, дори и с парапет, на балконите сами не могат, вторият етаж е забранен и толкова. Говорим за дете на 4 години все пак, не бебе.
За случая на Криси е ясно, че има необезопасени стълби и други мъчнотии, ама да се обобщава, че едва ли не ходенето на село е опасно за градското дете според мен е пресилено.

# 547
Аз бих казала че бебе по-лесн се гледа в необезопасена къща от 4 годишно. Защото бебето не може да ходи и не могат да му хрумат такива идеи като на 4 годишното. Казвам от моите наблюдения от моите деца. Кавате за слънчевата вода. А ако се случи цяла седмица да вали и да е лошо времето. Тогава какво? И ние като ходим пр айка ми на село му правим басейн, наистина му е много забавно да си цопа и да си играе, но не е всеки ден и е много по-удобно като си има и баня.

# 548
Ако в къщата има течаща вода и баня, не е чак такъв проблем всеки ден да се топли вода за къпане на едно дете и дори възрастен. Купува се нагревател и готово. Казвам го като потърпевша родилка, която току-що родила и с лохии, се прибра в софийското си жилище и се оказа, че Топлофикация прави профилактика, сменя тръби и т.н. и затова нямаше 1 месец топла вода, а ние бяхме без бойлер и все още сме. Така че наличието поне на баня и течаща вода е горе-долу О.К.
Но пък 30 г. поне парапет на стълбите да бяха сложили. Разбирам, че им е вила, но все пак човек иска да му е удобно, то вече и селските къщи си имат вътрешна тоалетна и баня.

# 549
Ако има вътрешна баня да. Ама ако имаше щеше и бойлер да има. А за това колко е лесно с нагреватели и да топли на котлона. Като малка съм израснала в такава къща. С външна тоалетна и без баня и знам колко е лесно да се поливаш и да мъкнеш легени и подобни. Да не говорим ако е студено как гледаш да се заплакнеш за 2 минути. Не смятам че това е баня. И да не говорим какво му е на едно дете да се събуди посреднощ и да търси тоалетна и да ходи по нощите навън било то и с възрастен.

# 550
  • при късмета
Усещаш ли се, че спориш упорито, а решението трябва да го вземат родителите и каквото и да е то, прави са? Запънала си се колко е хубаво децата да са на село, защото твоите си пускала. Страхотен аргумент. Прочете ли, че брадва и инструменти се търкалят по двора и прибирането им се състои в събиране в единия край на двора? И къде прочете да съм казала нещо за животни или, че са причина да не се води дете на село? на една вила, макар и в двора да има само трева и цветя, все се намира по някой градински инструмент. А казах, че точно непознатите или поне необичайни предмети привличат децата на тази възраст. Не е опасно само да излезе на улицата. И Крис съвсем има основание да не пуска детето, особено ако знае, че свекърва ѝ е като тебе, сяда си на верандата и щом детето не може да излезе на улицата, значи изобщо няма нужда да се притеснява.  Ти сериозно ли?

# 551
  • София
И да не говорим какво му е на едно дете да се събуди посреднощ и да търси тоалетна и да ходи по нощите навън било о и с възрастен.
На 4 години е задължително да има гърне, което да ползва през нощта.
Няма нормален човек, който би го изкарал навън
А, на чуждо място, особено при баба, едва ли тя би го оставила да спи самО в отделна стая.

# 552
Не се учудвам, че сами си създавате затруднения при отглеждането на 1 (едно) дете.
Тук пишещите са гледани И на село с месеци, с външни тоалетни, нека споделят, ако познават някой, умрял или тежко повреден от това. Аз нямам впечатления, нямала съм село, може би затова не парадирам излишно каква съм чистница и в кой век живея.
Ох, ами аз карах по 1-2 месеца лятото при баба ми по бащина линия на село. На теория имаше течаща вода, но редовно спираше и на практика може да се каже, че по-скоро няма. Ами редовно карах егати стомашните вируси, изразяващи се в остър пик с температура първите дни и после разстройство по цял месец. Не, че е била мърлячка, просто условията в стара, неремонтирана къща могат да бъдат кофти за малко дете. Да не говорим за алергичните реакции - всякакви познати и непознати видове влизаха в тая къща - будила съм се с паяци, скорпиончета, щипалки, щурци, стоножки и какво ли още не в леглото/на стената над леглото. Детския страх от такива неща иди дойди, но като те ухапе паяк, после подуването е брутално и хем боли, защото си с двоен пръст (примерно), хем сърби нечовешки, докато се лекува.

Прозореца на спалнята на втори етаж (където спях аз) беше над подстъпа към мазето, т.е точно над едни каменни стълби, които слизат под къщата. Един път си седях на перваза, нещо се заблеях и се изтърсих на стълбите директно. Слава богу имах някакъв щур късмет и не се раних фатално.  

От едната страна на къщата нямахме прилична ограда и човек можеше спокойно да си заобиколи едни стълбички и да тръгне из Балкана. Аз на няколко пъти го правих, докато баба ми спи следобеден сън. Така видях първия ми и засега единствен вълк в живота. Беше магично преживяване - вероятно, защото животното не реши да ме яде. Ако беше решило, сега този мъдър пост нямаше да го има. Grinning

Оцеляла съм някак, било ми е забавно и интересно, но разбирам напълно страховете на майка да пусне детето си някъде, където редовно се забравят на достъпни места остри предмети, няма парапети на балконите, има отворени кладенци и какво беше още.

# 553
И да не говорим какво му е на едно дете да се събуди посреднощ и да търси тоалетна и да ходи по нощите навън било о и с възрастен.
На 4 години е задължително да има гърне, което да ползва през нощта.
Няма нормален човек, който би го изкарал навън
А, на чуждо място, особено при баба, едва ли тя би го оставила да спи самО в отделна стая.
Принципно е така и съм съгласна, но имам една приятелка детето на която още от 3.5 години не използва гърне. Просто отказва, казва че е голям и иска да ходи до тоалетна. Едва ли е такъв случая но знам ли.

# 554
Moqta sveki me drazni s tova, che e mnogo stisnata. Vze da gleda dvamata, zavela gi da Im kupi duner. Tq iskala da im kupi 2 malki, Te iskali 2 sredni. Doplatili si razlikata v cenata. E...?
За това вече нямам думи. За какво ако не за внучетата да даде малко пари и то за храна.
А може жената да е нямала просто повече пари в нея.

Общи условия

Активация на акаунт