Милано - 8

• 91 741
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви за насоките, но продължавам да чета и пак искам да попитам за някои неща. Синът ми е на 14год. , но е с ТЕЛК. Имаме син талон за паркиране, като казват че важи за ЕС, това в случай че решим да е с колата как стои въпроса с паркирането? И ме грабна Музея на Ферари като се интересувам за комбинираното посещение в Модена и Маранело. От сайта разбирам, че има привилегии за лица с увреждане, но какъв документ да представя, за да се възползваме от тази услуга и също така има цена за придружители на лица под 19 год. това какво означава. Ако са таткото и синът каква е цената, а ако решим да сме семейно 2 възр. и 2 деца на възраст 17г.и 14г. като и двете деца са с ТЕЛК,  какви билети и на каква цена могат да се купят? Задължително ли е онлайн закупуването на билети или може и на място?

# 571
На талона ако пише,че важи за страните от ЕС значи няма проблем, но аз нямам опит в това отношение.
За различните забележителности и Музея на Ферари включително би трябвало на сайта им да е поместено при какви условия входа е безплатен. Със сигурност е така за хора в неравностойно положение, вкл. за придружаващото лице, но документа ви само от ТЕЛК едва ли ще е достатъчен(той е на български)...
Повечето места са безплатни за граждани на ЕС до 26 год.(доказва се с ЛК), но някъде годините са 12, 16, 18...Дори само така децата ще са с безплатни билети, но възрастните ще трябва да си платят. Има и изключения, разбира се, където само за много малките е безплатно.
Някои места имат т.н.Семейни билети,които са на по-ниска цена, отколкото да вземете 4 отделни билета. Тези неща са указани на страниците на музеите.

# 572
  • Milano
Благодаря ви за насоките, но продължавам да чета и пак искам да попитам за някои неща. Синът ми е на 14год. , но е с ТЕЛК. Имаме син талон за паркиране, като казват че важи за ЕС, това в случай че решим да е с колата как стои въпроса с паркирането? И ме грабна Музея на Ферари като се интересувам за комбинираното посещение в Модена и Маранело. От сайта разбирам, че има привилегии за лица с увреждане, но какъв документ да представя, за да се възползваме от тази услуга и също така има цена за придружители на лица под 19 год. това какво означава. Ако са таткото и синът каква е цената, а ако решим да сме семейно 2 възр. и 2 деца на възраст 17г.и 14г. като и двете деца са с ТЕЛК,  какви билети и на каква цена могат да се купят? Задължително ли е онлайн закупуването на билети или може и на място?

Безплатно е паркирането с този талон (в подземните гаражи - не) в Милано.

Хора с увреждания в двата музея в Модена и Маранелло са безплатно.
Не пише за документи за представяне.
На хора, очевидно с проблеми - в количка и т.н. не съм виждала някъде да искат документ.

Няма билети за придружители на деца под 19г, има цена за деца до 19г, придружени от роднини.

За да стане по-ясно - ако едно дете на 15г отиде в музея само ще плати 14 евро (намален билет), ако е с родителите си ще плати 5 евро.

Придружителите на хора с инвалидност плащат намален билет - 14 евро (за един от музеите), 22 евро и за двата музея (комбиниран билет).

Тоест 2 възрастни с две деца с инвалидност плащат 44 евро за двата музея.

Билети може да се закупят и по двата начина - онлайн и на касите.

# 573
Благодаря, Реджина. В Бг паркираме само на обозначените за инвалиди места, предполагам и в Милано е така. Трябва ли да знам още нещо за този вид паркиране?

# 574
  • Milano
Здравейте, ще посетя Милано за пръв път в края на месец Януари. Имам въпрос относно придвижването от летище Бергамо до Милано. Видях, че има няколко автобусни компании като Теравижън и Аутострадале, които предлагат шатъли от по 5 Евро в посока. Искам да попитам, ако запазя билет онлайн, обвързан ли е с точен час - например за шатъл от 9 00, 10 00 или 10 30, или е като еднопосочен билет за дадената отсечка, независимо на кой автобус се кача? И също така дали има значение с коя от двете компании ще се придвижа до града?
Благодаря и Весели Празници Simple Smile

На Аутострадале пише, че може да се ползва който и да е автобус в същия ден, на Ориошатъл би могъл да ползваш следващия ако самолета има закъснение, на Терравижън - незнам - избягвам тази компания.

Най-добре е както е казала Захаринка при пристигане, излизате отвън и хващате, което ви харесва.

Не само няма как да се объркате, има лица които те ''канят'' и насочват към тяхната фирма Laughing "Милано Чентрале? Моля, заповядайте!"

На горепосочените две двупосочният билет е 9 евро - аз ползвам само Ориошатъл и затова си купувам двупосочен билет. Ако не желаете да сте обвързан - еднопосочен.

Аутострадале в определени часове спира и на друго място (Ламбрате или Кашина Гобба), Терравижън спира в Колоньо Монцезе (мисля винаги), Ориошатъл не спира никъде освен на Ц.гара.

Погледнете разписанието им за справка.

Весели празници и от мен на всички пишещи тук, помагащи, пътуващи. Бъдете здрави!

Благодаря, подобно! bouquet

# 575
  • Milano
Благодаря, Реджина. В Бг паркираме само на обозначените за инвалиди места, предполагам и в Милано е така. Трябва ли да знам още нещо за този вид паркиране?

Пак там се паркира, ако са заети може да се паркира и на сини линии - безплатно, не се плаща и Аrea C - таксата за влизане в центъра в делнични дни, но мисля трябва да се регистрира номера на колата на сайта на общината, за да не пристигне глоба.

Аз съм за самолета с две ръце.

Вие сте в периода на Седмицата на женската мода и цените на хотелите може да са по-високи от обичайното.

От Букурещ цената ви е отлична - ок.16 евро на човек.

Предполагам, че става въпрос за мача на 22 февруари, тъй като аз съм привърженичка на другият отбор. Grinning

# 576
Реджина за него става въпрос.Къде я видя цената от 16 евро?

# 577
  • Milano
В сайта на Раянеър.
Букурещ - Малпенса е 16.99 евро в съответната седмица през февруари.

Малпенса е най-близкото летище, ако отседнете в зона Сан Сиро.

Само таксата за магистралата Триесте - Милано е на двойна цена.

Специални поздрави на ''братовчедите'' от Патрик Кутроне и от мен. Mr. Green Laughing

# 578
Ще пътуват само мъжа ми и синът ми със самолет. Когато купувам самолетните билети за двамата нали ще бъдат седнали един до друг, че това първото им такова пътуване и двамата са доста притеснени.

# 579
Ако летят с Раянеър, те дават места на случаен принцип и обикновено НЕ са едно до друго. За да са изберат места едно до друго, трябва да се плати допълнително.

# 580
Ако летят с Раянеър, те дават места на случаен принцип и обикновено НЕ са едно до друго. За да са изберат места едно до друго, трябва да се плати допълнително.
Благодаря! Сетих се и нещо друго - имаме декларация таткото да извежда детето, но трябва ли да бъде преведена на английски щом излитат от Букурещ?

# 581
  • По широкия бял свят
Благодаря! Сетих се и нещо друго - имаме декларация таткото да извежда детето, но трябва ли да бъде преведена на английски щом излитат от Букурещ?
Не е нужно да превеждате декларацията. Тя е за пред нашите гранични власти, във вашият случай, като напускате България и влизате в Румъния.

# 582
За Дуомото(всичко каквото ще се гледа - тераси, музей...) трябва ли да купя предварително билети? Като изключим "Тайната вечеря" да купувам ли за нещо предварително - 5 човека сме?
И още нещо се сетих да питам(засега) - ще имаме ли проблем с контактите, ще ми трябва ли преходник(или както там се казва)?

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 20:59 от clevermary

# 583
За Дуомото(всичко каквото ще се гледа - тераси, музей...) трябва ли да купя предварително билети? Като изключим "Тайната вечеря" да купувам ли за нещо предварително - 5 човека сме?
И още нещо се сетих да питам(засега) - ще имаме ли проблем с контактите, ще ми трябва ли преходник(или както там се казва)?

Ние имахме купени билети за Дуомото, но опашка нямаше и мисля, че и там бихте могли да си купите. Онлайн билетите позволяват skip the line, но тъй като нямаше, не знам дали имаше смисъл да купуваме предварително.  Срещу купените онлайн билети в букшопа отдясно на Дуомо ви дават истинския билет. Изненадана бях: хем имаме билети, хем все пак отиваме на каса?!
Не е необходим преходник за контактите.

# 584
Здравейте,
букнахме си рентакар(от SicilyByCar), който се намира в центъра(via Boscovich) и от там трябва да си вземем колата. Но сега прочетохме за тези ZTL(Zone traffic limit) -  Искаме да пътува с нея само до два аутлета и до Комо. Ще има ли проблем тази кола да прекоси центъра примерно? Тя дали се води местна и може да прекосява тези зони?

Общи условия

Активация на акаунт