Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 788
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • Истински се вижда само със сърцето.
Казват го зад гърба им само.

Мери представям си какво е било Simple Smile

# 556
  • Оптимист по принуда
Казват го зад гърба им само.

Ъхъм. Grinning

# 557
  • Bristol
Обаче аз досега не съм чула англичанин да каже на индиец, че не го разбира. Sunglasses
Като свършат да говорят с индийския офис при нас си ги коментират на кой индиец му се разбирало и на кой не, даже един друг се предупреждават, с еди кой си ще имаш проблем да го разбереш.

# 558
  • York
Новодошлите да избягват Севера в началото, че трудна работа разбирането  Mr. Green

В някои добре платени области е голям глад за кадри, като на моя съпруг. Желаещи много, но читави работници малко.
Шефът на мъжа ми прави какво ли не само и само да го задържи. Не му прави проблем ако иска да отсъства, пуска му редовно добри бонуси  Party Сега му дава и служебен ван да ползва като лична кола. Добре ще ни се отрази една застраховка и пътна такса по - малко Simple Smile Разбира се, че и разчита на съпруга ми за всякакви сложни работи, редовно търси съвети от него, а и много го уважава, както и нас като семейство. Като цяло върви им работата заедно Simple Smile

Ванчето, аз работих в пъб две години, а сега си гледам бебчето.  Няма срамна работа, но такава работа се намира навсякъде, ако едва ще ти покрива разходите в Лондон, защо да я вършиш там, като може да живееш в пъти по спокойно на 2 часа от там.

Много се хиля като ме питат с индийски акцент как е времето там, където съм и как се спичат като им кажа: "предполагам, че при вас е много жега постоянно, как издържате"  Joy

# 559
Ами ние баш у северО се нацепихме.😂
Наемът за къщата е като за  стая в ситито. Съпругът ми работи към същата фирма, но му дадоха служебна кола и ходи с нея (още един разход по -малко). Аз дано се справя с новата работа, пътя ми е час и нещо с влака,  билета е скъп, но със седмична карта ще е ок. Нека видим как ще е.
Детето ми написа утре в хотела какво да кажа, ще го уча по път. 😂

# 560
  • UK
Ponqkoga Hug
Ти се сети, да ни кажеш   Joy
Шегуваме се и аз сэм там както споменах в съседния на Ванчето Wink град  Stop
Аз по принцип сэм учила езика. Писмено, чудесно се разбирам с всички, но като почнат да говорят newsm78 и понякога имам чувството, че не сэм в Англия  Joy

Понеже съм на тема нърсъри
Може ли, да ми кажете, зимата момичетата, могат ли да бъдат обути с панталон?
Чудя се , дали да вземам и такива. Ние , сме към у-ще и имаме и униформи.
Такъв кеф, като ги избирахме Laughing то пробваме, мерим, търчим пред огледалото  Joy засега, мерак -голям!
И още нещо септември май го дават добре времето, та вие, какви чорапи им слагате?
Гледам из фб едни много фешън до коляното с някакви пандели отстрани, но по магазините аз ли, не виждам подобни  newsm78

# 561
Ванчето, успех на новата работа! Ще се справиш! На мен много ми помогна фактът, че много от колегите ми англичани на времето нямаха висше образование и общата ми култура им се виждаше като някакво особено постижение  Joy hahaha Дори хора, завършили висше в стриктно определена област и частни училища не знаеха много неща, които ние знаем от училище. Тогава си дадох сметка, че трябва да съм дипломатична, да си следвам тренинга, да си върша работата по книга, за да ме харесат. Хубавото тук е, че когато те обучават е стъпка по стъпка и знаеш какво се иска от теб. Ако си следваш инструкциите ще си ок. Кой знае, ако те харесат може да станеш супервайзър, защо не и мениджър в последствие.
Мениджърката, която работи при нас е започанала точно от 0-та (не е англичанка), сега разбира се не чисти, ръководи екип от 20 дневни и нощни служители.

И при нас е голям майтап с индийците, когато се обаждаме в кол център и централа на някоя фирма. Много от фирмите имат кол центрове и суичбордове там и като ти вдигнат телефона нищо не им се разбира, ако някой от колегите ми говори е силно напрегнат и останалите падаме от смях.
Няма да обяснявам как на мен като м исе наложи в личния живот да звъня на кц и винаги вдига индиец. Някои са овладяли що-годе правилен разбираем английски, но други - все едно ти говорят на непознат език.

# 562
Кокона и Ванчето малко се объркахте със севера Wink къде е Бедфорд, къде е Йорк Wink то аз съм по на север от вас като посока, но не съм в северната част на страната Simple Smile

# 563
  • York
Илейн, вие нямаше ли да идвате насам?

Мари, за сега гледам маршрути за съпруга ми и дъщерята, която от скоро кара добре колело. По натам и аз ще се включа  Peace От какво се научи да кара добре и вече има самочувствие, че се справя, иска навсякъде с колелото, а аз търча след нея. Не че се оплаквам - първо не я слушам да ми говори постоянно и малкото останал мозък намира време да си почива и второ напрягам Д-то, че му е време да намаля обема  Laughing

# 564
  • София
Не съм се сблъсквала със подхилкване или хейтене, като дойдох разбрах,че нищо не знам.Говоря бавно и пояснявам ако не знам думата.Кандидатствах във фабриката и минах интервютата и от неделя започвам тренинг като сеньор.Притеснява ме единствено един супервайзор,който е местен и говори диалект...дори мениджъра/който е роден в Лондон/трудно му разбира.А трябва да уча терминология,документация и откровенно съм уплашенка.....малко....но пък я искам тази работа,защото като търсих работа и ходих по интервюта,като им кажа какво правя във фабриката и свиват уста.Даже във Лидл ме попитаха,дали съм на ръководен пост или стандарт оператив...
Ванче преди месец,кандидатствах във Суиндън в завод Хонда и вчера трябваше да ми е интервюто,което отказах заради новата позиция.Та там търсят хора като теб със такива познания.Основно работа на поточна линия за сглобка на елементи по електрически панели.Правят тест и за бързина,дават да сглобиш нещо,разхождат из фабриката.Та мисълта ми е,че може да се намери,ако се търси правилно.Но пък ти вече си намери и аз ти желая успех и само напред!

# 565
Понякога ходихме в Северен Уелс в крайна сметка Simple Smile когато решим към вас ще ти пиша Simple Smile

# 566
  • Bristol
Сън в лятна нощ, ти къде живееш? Освен Хонда в Суиндън в Бристол отвориха и хале за поддръжка и сервиз на новите влакове на Хитачи. Аз даже се чудех, за какви позиции става дума там.
А за Хонда през сайта ли им търси или през агенция?

# 567
  • На острова
Значи разказвам го досега на майтап как със шефа ми на първото интервю съм се разбрала явно на магия. Имало е много пъти след това, в които не съм го разбирала. Ама много, те някой път и другите не го разбират. Със мениджърката ми на второто интервю същата работа, доста комични ситуации сме имали след това. Имам и колега ирландец, някой път само му викам йес и кимам, чеее..грам не знам какво ми говори, от контекста на разговора хващам смисъла. Имам и колеги англичани не разбиращи ирландци и шотландци, уж..
Повечето колеги са ми помагали с езика, особено с идиомите, но има и една колежка, която ми се е подигравала на всеослушание. Разбира се, мен това не ме разстройва, все пак ми е втори език, тя не знае втори нали 😉

# 568
  • варна
Хехе, а аз съм продавала цял живот оръжия и боеприпаси Grinning
Също се чудех, като му дойде времето, как ще го обяснявам.
Живот и здраве, да поотрасне дребчо и за това ще мисля.

# 569
Ванче попитах ММ и той каза че тук искат от операторите  да могат да програмират машината, но макар и рядко имало и само да се сменят детайли. Също така според него имало позиции за последващи процеси, като зачистване на детайла и др. Той смята, че щом си била ОТК можеш да се пробваш да кандидатстваш и за такава длъжност, каза че доста се търсят в момента.

Общи условия

Активация на акаунт