Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 993
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
  • York
Така или иначе се събудих от поредната контракция по никое време, та реших да ви се оплача, персонално за мен, че все още съм бременна - 8 дни след термин, и че имам неприятности и нерви с къщата, която наехме.

Днес взехме ключовете и се оказа, че къщата е адски мръсна, уж била чистена, но къдравите косми в банята или остатъците храна по котлона или във фурната говорят съвсем друго. Много зле, много.... Знаех си аз, че няма да е изчистена хубаво, но то въобще не е чистено. Само е замазано качествено.
Другото с което имам проблем е, че в къщата се оказаха доста повече мебели отколкото аз знаех,тъй като на огледа не ни се показа лист с обзавеждането, което върви с къщата, включително и някакво отвратително диван бед, което е покрито с петна навсякъде, адски нездравословно и нехигиенично. Просто отвратително.
Прекрасната градина е пълен буренак. За двата месеца, между огледа и взимането на ключа явно въобще не е пипната.
И тъй като днес ми се наложи да прекарам няколко часа в болницата, и нямах възможност да изпратя снимките които направих, а и както се оказа по - късно не можехме да ги изпратим и по мейл, че са много, се наложи съпруга ми да ги занесе малко преди края на работния ден в офиса на агенцията. Момчето от агенцията се е съгласило, че положението е повече от отвратително за чистотата и състоянието на къщата.
Поне за градината се разбрахме, че ще изпратят професионален градинар да подкастри дърветата, 70 см трева в двата затревени двора и храсните.
Обаче за другото нищо.... А ние трябва да се изнесем до Четвъртък, за да има време и стария апартамент да се изчисти и да върнем ключовете в Петък.

Пълен ад. Бясна съм. Не мога да се събера в кожата си. Въобще не зная как ще я сколасаме, кога ще родя и т.н. В къщи вече едва си говорим, защото нервите са крайно опънати от всичките тия дивотии.... Чак ми се реве.....

Извинявайте за оплакванките.....  Tired Tired Tired

# 76
  • UK
Милата! Не се ядосвай. Трябва ти да почистиш една спалня за бебето и е достатъчно да го посрещнете. Всичко останало ще чака. А ако таткото е планирал някакъв отпуск по случай раждането, тъкмо ще има време да обърне внимание на къщата.
Много стискам палци.  Hug

# 77
  • York
Деже, няма как да оправя една спалня, защото в голямата е това отвратително легло. В по - малката има друго, но то е добре, но пък него трябва да изместим в спалнята на долния етаж, а там пък е пълно с някакви мебели, за които не знаех и няма къде да дяна..... въобще голяма обърквация...

# 78
  • GB->BG
Паспорт на детето, акт за раждане и доказателство за адрес за теб искат.
Благодаря за  отговорът . Актът за раждане задължително ли е да е легализиран или може само преведен ?

# 79
  • Истински се вижда само със сърцето.
Понякога  Hug ще се наредят нещата, но е адски изнервящо, точно преди нанасянето и в момент в който се чака и бебче.

Говорете пак да си махнат тия мебели, ако жилището е било обявено като необзаведено.
Имали възможност например вие да наемете фирма да почисти професионално, а те да ви приспаднат парите от първия наем например.

Стискам палци всичко да се нареди и скоро неприятните неща да са зад гърба ви.

# 80
  • York
То се знаеше за някои мебели, но не за всички. Това е големия проблем....
Ще се справим, явно и през това трябва да минем и то точно сега....

# 81
Понякога  Hug ще се наредят нещата, но е адски изнервящо, точно преди нанасянето и в момент в който се чака и бебче.

Говорете пак да си махнат тия мебели, ако жилището е било обявено като необзаведено.
Имали възможност например вие да наемете фирма да почисти професионално, а те да ви приспаднат парите от първия наем например.

Стискам палци всичко да се нареди и скоро неприятните неща да са зад гърба ви.

Щях да предложа същото - наемете фирма за професионално почистване, на теб няма да ти остане време и сили да се занимаваш.

Пожелавам ти всичко да се нареди и скорошно леко раждане и здраво бебче! Аз преносих дъщерята 10 дни наясно съм чудесно какво изпитваш.
Ние не бяхме на квартира, когато чаках второто дете, но аз дойдох бременна в 8 месец от България и ми се приплака като намерих строителна площадка у нас. Месец и нещо преди да родя имахме майстори и мръсотия, стълбището беше кмато бойно поле, за да стигна до мастър бедрума от кухнята минавах през найлони, прахоляк (имам алергичен ринит и синузит), да не говорим, че вечно беше пълно с мъже у нас ... български майстори, които бяха новодошли и очакваха на обяд да бъдат нахранени и напоени с бира ...Тогава за мен това се подразбираше, но сега за всеки ремонт търся от чекатрейд и наемаме професионалисти, които идват свършват работа, или си носят ланч илли излизат да обядват навън. Предлагам чай, кафе и разхладителни напитки, но не и бири и т.н.

# 82
  • Cambridge, UK
любимата ми тема - бременност и ремонти
като се сетя как спах на детски матрак, на пода, бременна в 8 месец с 5 годишен батко и мъж кръжащ из цяла Европа по работа... радостни сълзи изпълват очите ми

колкото до чистотата на къщите тук , ние като се нанесохме мъжът ми замина за 26 дена за Америка, кълна се всеки божи ден съм търкала нещо в къщата и като се появи старата наемателка да ми се оплаче че хазайна й взел £1000 от депозита, защото изгорила мокета и ударила няколко стени, а тя била чистила къщата 3 дена от сутрин до вечер ми идваше да я ударя с парцала дето държах, честно

леко раждане, малко остава, не се ядосвай - всяко зло, колкото и ужасно да е, нека е за добро  bouquet

# 83
В къщата която живеем сега беше уникално чисто когато идвахме на оглед и когато се нанасяхме месец след това. След купища огледи това е единственото място на което влязох и миришеше на чисто, беше и първата къща която видяхме след като ни дадоха предизвестие предните хазяи и на повече огледи и не отидох. В деня в който се нанасяхме, хазяйката ни чакаше с букет свежи цветя във всекидневната, 2 бутилки вино - бяло и червено и две красиви чаши до тях - щях да припадна, надявам се добрите взаимоотношения между нас все така да продължат, докато сме им наематели ( не че съм имала проблеми със собственици Simple Smile).
Предната къща също беше почистена, но си искаше да се пипне тук там, но се оказа развален бойлера и октомври бяхме без парно и топла вода 3 седмици, а аз бях бременна Simple Smile

Приключения всякакви, важното е да сме здрави Simple Smile

# 84
  • York
Така е! Важното е да сме здрави!

Малко ми е избягал приключенския дух точно сега, за жалост  Mr. Green

# 85
Понякога, то и аз ако преносвам 8 дена и видя такава къща ще ми се изгубят всякакви чувства   hahaha

# 86
  • Cambridge, UK
навяха ме спомени когато бях бременна със сина ми, съседите ни наводниха и се наложи огромен ремонт (в София), та в банята прозореца ни е с размери 70х140 и го нямаше в продължение на седмица две, та сме се къпали като на къмпинг с мъжът ми, без ток да не ни гледат съседите от другия блок и чувайки какво си говорят минаващите отдолу  Joy

# 87
Имаме имоти, които отдаваме под наем, засега винаги на българи. След всяко изнасяне викам фирма да почиства и ремонтите са за наша сметка, ако не са причинени от наемателите. Нормално е животът на електроуреди да свърши след определен период, тогава купуваме нови, не скъпи, но чисто нови. За мен е срамно да вкарам някого в къща, която е моя и да е свинщина вътре. Освен това мисля, че ако искаш добро отношение от наемателите самият ти трябва да покажеш цивилизовано такова към тях.

# 88
  • UK
Усмивчице, честит ви празник, да е живо и здраво синчето! Как ще празнувате? Аз още обмислям идеи за моя син.
Ние сме с агенция и не сме имали проблеми досега, не сме виждали собствениците никога, беше чисто и след освежаване, когато се нанесохме. Винаги има по нещо дребно за побутване, няма как, добре, че мъжът ми го бива и сам си чопли по къщата. Аз се притеснявам как ние ще оставим след децата.  Laughing

# 89
Mimmito, къде в южна Англия сте? Защото и ние сме там  Laughing. В страрата ни квартира имахме връзка на тел само на прозореца в банята.  В следващата си взехме от толк толк един приемник, с който се усилва сигналът, защото в целият естейт нямаше нито улично осветление, нито сигнал на телефоните (беше пош квартал).Сега сме си в наша къща, която си е  на по-централно място в града и няма проблеми.
За ПР на мен ми остават 3 месеца и много се чудя дали изобщо да кандидатствам, дали да не изчакам още малко. Честно казано още не съм разучила какви са промените. На ММ му отказаха през януари, защото той лато дойде, дойде с розова карта и беше нает. Нос тепение на обстоятелствата, не го взеха на мястото на което трябваше и няколко месеца работи като селф. След това започна на позицията на която е в момента. Аргументът беще,че е работил лато селф, когато е имал розова карта. Това се случва Септември, а картите отпаднаха Януари.
Аз пристигнах през ноември 2012, започнах почти веднага като селф, даници си плащах отначалото. Имам жълта карта, но е издадена през есента на 2013, та не знам дали да подавам сега или да чакам още година. Доколкото чета, май тези ларти ще ги направят, ако не са вече, невалидни(  това чета по форумите, не съм се задълбала с официалните сайтове)
Ponqkoga, леко раждане

Общи условия

Активация на акаунт