Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 825
  • 733
  •   1
Отговори
# 390

За превози винаги ще препоръчам https://www.uktobg.com/

demmy, благодаря! Ще ги ползвам, че са и близо до нас и ще ми е много удобно!

# 391
  • UK
Пак да попитам нещо свързано с моята проверка. Адресът ми тук е съмнителен и на него са регистрирани много хора, които изобщо не живеят тук, само получават някакви писма. Това може ли да се окаже проблем? Съквартирантката ме наплаши сега, че нямало да мина проверка ако живея на такъв адрес.

# 392
В първата къща, в която живеех дойде една дама, която щеше да започва работа в някаква пералня. За целта трябваше да ѝ правят някаква проверка - не помня каква точно, но ѝ отказаха мястото, защото хазаина имаше лош кредитен рейтинг - един вид адреса беше ненадежден или нещо от сорта.
Не помня подробности, но проблемът беше, че живее на този адрес, а на хазаина не му бяха нещо наред нещата.

# 393
  • UK
И аз от това се притеснявам. Хазяина не е проблем, но не знам тези хора, които получават писма тук, какви са и дали има значение. Според приятеля ми нямало значение и няма да има проблем, но не знам на кого да вярвам.

# 394
Според мен е важно положението на хазаина, а не колко човека получават поща, но това са само мои предположения.
Успех!

# 395
  • Истински се вижда само със сърцето.
Какво общо имат хазяина и кредитният му рейтинг и адреса... или това е за хора в шернати къщи...
Моят кредитен рейтинг е на база какво аз плащам и дали имам кредити и ако имам дали ги обслужвам, никой не гледа хазяите ни.

# 396
Нямам никаква идея, но жената имаше проблем, че адресът ѝ е в тази къща или на този собственик.

# 397
  • UK
Ами не знам, всеки казва нещо различно. Четох в Интернет че не оказва влияние, но защо тогава са отказали на тази жена работата? И от доста места съм чувала, че оказва, дано да е мит някакъв.

Благодаря Миоки Simple Smile

# 398
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ами ние сме си правили проверка на кредитния рейтинг, че ни беше интересно и доклада си четохме на който се базират точките. Докладът е само на това какви акаунти имаш и дали си редовен платец, никъде нищо за адреса и за кой е бил регистриран там.
Може би проверяват и нещо друго за да са отказали на тази жена, но лош адрес е странен аргумент или лош хазяин,, това какво общо има с нейните качества...

Разсъждавам си просто, че ми е странно Simple Smile

# 399
Здравейте!

Преди три години съпругът ми получи предложение за работа в UK, което прие и живя там три месеца. Трябваше и ние с децата да отидем, но вместо това съпругът ми се върна (предполагам фактът, че беше сам там и работата му беше скучна, го накараха да се върне в БГ).
Както и да е, след като се върна разбра, че все пак в УК животът е по-добър.
Вече активно се оглеждаме за работа в чужбина като най-големи шансове имаме във Великобритания.
Та, искам да попитам дали наемите и цените на стоките и услугите са се повишили чувствително последните три години? Не мога да се ориентирам с каква заплата ще усмеем да живеем прилично в УК.
За сравнение съпругът ми получаваше 42 К заплата, а преди няколко месеца му предложиха 65К, а той отказа, защото по негови изчисления нямало да стигат.
Моля да ме ориентирате горе-долу какво е положението в UK  и какъв общ доход е необходим на 4-членно семейство, за да живее без да се ограничава.
Благодаря предварително особено като знам, че въпроса за парите е много досаден и тривиален!

# 400
Зависи от района, в който ще живеете. Общият доход на нашето семейство е 35к и  покрива всички разходи включително такса за целодневна детска градина, която е 11к годишно.

# 401
Зависи от района, в който ще живеете. Общият доход на нашето семейство е 35к и  покрива всички разходи включително такса за целодневна детска градина, която е 11к годишно.

Единият ни вариант е да живеем в по-малък град като Фарнбъро или Гилфорд и да пътуваме до Лондон за работа, а другият (който изглежда е по-вероятен) е да сме в някой по-централен квартал като Нотинг хил или Шепърдс буш.

А колко членно е вашето семейство? (за да се ориентирам горе-долу)

# 402
  • Лондон
Въпросът с парите е много индивидуален... и според мен, човек винаги се лишава от нещо, колкото и пари да има... Та на въпроса, според мен цените на наемите не са се вдигнали значително през последните 3 години, всичко останало поскъпва непрестанно, постоянно получавам писма за увеличения... последното беше Бритиш газ с 12% от септември. 65К не са лоша и не стигаща заплата, важното е какви ще са ви фиксираните разходи... Нотинг хил е скъп квартал, но Гилфорд също е скъп град, транспортът поскъпва също постоянно... Трябват повече подробности за по-точна оценка...

# 403
А колко членно е вашето семейство? (за да се ориентирам горе-долу)

Тричленно семейство сме и живеем много на север. Тук наемът на къща с две спални е £500-600 месечно, а апартамент с две спални е £400, което е несравнима цена с Лондон, та моите сметки няма да са ви от полза. Нека да се включат дами, живеещи в Лондон. Лично за мен там е друга Англия не само ценово, но и в почти всяко друго отношение.

Наемите за района, в който ще живеете, може да се видят от сайтове като rigtmove или zoopla. Във втория дори има средни цени за комуналните сметки за жилището. От страницата на общината може да видите дължимия council tax за жилището. Като добавите транспорт+телефони+Интернет (всички цени също могат да се видят от страници в нета) и ще си калкулирате приблизителните разходи. Храната вече е много индивидуална сметка. Зависи от личните ви предпочитания и магазините, които ще пазарувате.

# 404
Зависи и от това какъв стандарт на живот имате в България и как сте свикнали да харчите парите си.
Имах хубава работа в България навремето, сравнително добър стандарт на живот, но според мен възможностите за развитие тук, както и за децата са много по-големи. Мъжът ми се беше установил вече, когато аз и първото ми дете дойдохме, нещата за мен не станаха бързо, но постепенно потръгнаха. Зависи и от това колко са големи децата ви, какво искате от живота и т.н. Ако искате да живеете в скъп квартал (Нотинг Хил), децата ви да са в частно училище, да ходите на скъпи почивки поне 2 пъти в годината за по 2 седмици с тях, 65к няма да стигнат.

Ние не живеем в централен Лондон, в предградията сме (но в доста хубав квартал с престижни училища), децата ни не ходят в частни училища, но имаме частен учител и жена, която готви, чисти и взима и води дъщеря ми. Децата ходят и на няколко вида спортове, което също е разход, имаме повече от 1 имот, ходим на 2 почивки извън Великобритания годишно, една в България и двамата работим, доходите са ни над 65к и не стигат  #Crazy.
Имаме познати, които живеят със сравнително по-малко финанси и се справят също добре.
Лично мое мнение е, че 65к са доста добър старт, от който може да се тръгне. Ако ти също смяташ да работиш по-нататък (да речем да стартираш на 25к минимум) ще сте ок.

МГМ, това, че на адреса "живеят" различни хора не би трябвало да афектира твоята кредитна история, освен, ако някой от тези, които получават писмата си там не е сгазил лука с някое кредит престъпление към банките, т.е. да е теглил кредит и да не го е върнал.

Има един Наръчник за живота във Великобритания в store.bg, винаги го препоръчвам на мои познати, които са се запътили насам, ако се прочете преди д дойдете тук ще ви спести поне половината въпроси и главоболия. Предполагам, че звучи като реклама (нямам нищо общо с издателите) и би било добре, ако модераторите го вкл/чат в първата страница на темите за Великобритания, ако не се нарушават правилата на форума.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 08:44 от Stardust@

Общи условия

Активация на акаунт