Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 42

• 82 496
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
Ех, Змия, и при чист колпоскоп ли може да има изменения, егати...

Иаз декември трябва да ида на преглед, че юни бях с цито 2с, но имаше някакво възпаление, лекувах се и Станков каза чак след шест месеца ново и да си гледам живота, защото колпоскопът е чист. Че аз вече ако не е първа група и се филмирам.

# 496
Момичета, не четете. Разбирам, че в тази тема повечето влизаме разтревожени, но първо четете, после питайте. Много пъти повтарям, че И колпоскопът не е гаранция. Моята история е стара, но не толкова, че да я забравя. Профилактично цито - възпаление ПАП 2б - лечение - контролно цито - ПАП 3б - 4, колпоскоп - ЧИСТ. Док ме убеди направо за конизация, не съжалявам. Хистология - добра, умерена дисплазия. Така че, всичко е възможно.

# 497
  • София
Момичета, според вас може ли при някакви притеснения на доктора при преглед с колпоскоп, резултата от изследването / в случая при мен предстоящ leep ,не знам така ли се пише точно / да е в норма. Май се опитвам да се успокоявам , но с наближаването на процедурата страшно много се притеснявам. Дано да не ми изневери положителното мислене.

# 498
Да- при мен хистологията след LLETZ (подобно е на leep) нямаше променени клетки, нито дисплазия.  Успех Hug

# 499
  • sofia
Да- при мен хистологията след LLETZ (подобно е на leep) нямаше променени клетки, нито дисплазия.  Успех Hug
А имаше ли изменени участъци на колпоскопа?

# 500
А имаше ли изменени участъци на колпоскопа?
Да Hands V

# 501
  • sofia
Мариса, и аз бях така. Цитонамазка 2С, която след лечение спадна на 2 В и участъци, които се оцветяваха при колпоскоп. След биопсия и абразио на шийката също нямах изменение на клетки, а хроничен цервицит. Тогава Ганчева ми каза, че колпоскопа показва охлузванията, които съм получила при ражданията.

# 502
  • София
Момичета благодаря, отговорите ви дават надежда. Дано всички сме с добри резултати .

# 503
Според мен ако хистологията след лиип-а няма изменения, значи е направена излишно, поне аз така си го обяснявам...

# 504
Според мен ако хистологията след лиип-а няма изменения, значи е направена излишно, поне аз така си го обяснявам...

+1
Не бих приела никаква интервенция без  биопсия Hands V 

# 505
 Признавам, че и на мен ми мина през ума въпроса , дали не беше излишно преминаването през летц-а, но в крайна сметка нямаше да имам такъв резултат, ако не го бях направила. А и общо взето всичко преди стигането до там - цитонамазките, безрезултатното горене и коагулацията, активните високорискови ЧПВ , лошата колпоскопска находка и мнението на професор Томов- клонеше към сериозен проблем, изискаващ незабавна реакция. Нещо там работеше и това, че на хистологията не е показало изменена тъкан, не значи , че примерно след половин година нямаше да са се влошили нещата прекалено много.
 Моят избор беше да се доверя на мнението на професионалист , доказал се в сверата си и за мен беше най-удачния вариант. След шест месеца прегледи, манипулации, сълзи и притеснения, изобщо не съжалявам. Само се надявам най-лошото да е минало и всичко да е наред и за напред. Пожелавам го и на всички други жени , в моето / нашето положение . Hug Flowers Four Leaf Clover

# 506
Частни случаи,които са изключение  винаги има, аз също мисля,че си взела правилното решение Hands Plus1
Но само заради колпоскопски атипизъм,без другите 'бонуси',каквито при теб примерно е имало,според мен трябва да се започне с биопсия .

# 507
Аз имах и биопсия ,разбира се , преди да се стигне до летц , с резултат жлезист полип. Вариант е и той да се отстрани с летц. Общо взето преди процедурата професора ми каза , че каквото и да е ще го изчисти и да съм спокойна.
 В хистологията на тъканта , отстранена при самия летц , резултатът вече е хроничен цервицит . Един добър резултат и е по-добре да го приемам за такъв , вместо да се чудя дали не е било излишно , защото не мога да върна времето назад. Прави ми впечатление , че точно такъв резултат пишат масово на хистологиите след конизация.Rolling Eyes

# 508
Не знам. Моят си беше карцинома ин ситу, затова сега не пропускам преглед и още на втора група цито откачам. Дано съм излекувала възпалението и пак си е първа група, че да съм спокойна. Страх ме е от рецидив честно казано

# 509
Bonibon, благодаря. Би ли споделила доволна ли си и какви са цените, все пак важен е финансовия аспект.  Аз трудно сменям лекари, още повече когато съм доволна , но няма как.

Общи условия

Активация на акаунт