Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 785
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Vitamin K рязко спира кръвоизливите, но трябва много рядко да се пие, да не сгъсти прекалено кръвта. Аз менструлални кръвозизливи правя веднъж на всеки 10 години (общо 3 за целия ми живот досега), за един час от кръвозагуба започват да ми изтръпват ръцете. Така и не разбрах какво предизвиква тези кръвоизливи - защото не е възрастта, последните 10на години съм нямала...

# 406
Не е верно това , съжалявам за което
В цикълите - обилността /продължителността няма шаблони. Описаните признаци са опасно ако принципно имате по -оскъден както го наричам аз цикъл.
На нас , в моя род , цикълът ни е по 8-9 дена, като в първите три -до пет дена има тези неща които вие описвате като кръвоизлив - на тласъци,, със съсиреци, превързките сами по себе си не вършат работа , към тях се добавя лигнин тоалетна хартия и други топове, нощем ставаш колкото се може по-често и пак няма вечер да не си протекъл. След петия ден ти маже както на обикновените хора. Това е цикъл който е обилен , но нормален. Баба ми, майка ми, за късмет и дъщеря ми е така. Дъщеря ми горката не знаеше че има други хора. Като я заведох на гинеколог заради други проблеми и тя я пита -как ти е цикъла и дъщеря ми -нормален, колко дена - ами 7-8. Колко превръзки - ми първите дни един пакет не стига. Гинеколожката само се подсмихна и вика - аааа това е вашето "нормално" , защото ние с нея  се познаваме от много години.

Сложих си Мирена заради това и понеже като ми се скъси периодичността на 24 дена то вече не знаеш къде да се денеш. С Мирена се родих, Господ здраве да дава на който я е измислил Simple Smile

# 407
Не е верно това , съжалявам за което
В цикълите - обилността /продължителността няма шаблони. Описаните признаци са опасно ако принципно имате по -оскъден както го наричам аз цикъл.
На нас , в моя род , цикълът ни е по 8-9 дена, като в първите три -до пет дена има тези неща които вие описвате като кръвоизлив - на тласъци,, със съсиреци, превързките сами по себе си не вършат работа , към тях се добавя лигнин тоалетна хартия и други топове, нощем ставаш колкото се може по-често и пак няма вечер да не си протекъл. След петия ден ти маже както на обикновените хора. Това е цикъл който е обилен , но нормален. Баба ми, майка ми, за късмет и дъщеря ми е така. Дъщеря ми горката не знаеше че има други хора. Като я заведох на гинеколог заради други проблеми и тя я пита -как ти е цикъла и дъщеря ми -нормален, колко дена - ами 7-8. Колко превръзки - ми първите дни един пакет не стига. Гинеколожката само се подсмихна и вика - аааа това е вашето "нормално" , защото ние с нея  се познаваме от много години.

Сложих си Мирена заради това и понеже като ми се скъси периодичността на 24 дена то вече не знаеш къде да се денеш. С Мирена се родих, Господ здраве да дава на който я е измислил Simple Smile
Копирах определението за кръвоизлив от доктор.бг

Но излиза, че цял живот съм с кръвоизливи Simple Smile
И моя цикъл винаги е бил много обилен.
Първите 3-4 дни съм с по един пакет нощни превръзки от дебелите Либрес. А съсиреци почти винаги....

# 408
  • Bristol
Аз съм била от късметлиите, 4-5 дни макс и един пакет за два периода ми стигаше Simple Smile В чудо се видях сега!

# 409
Бубка значи сме от една партия. Мъжът ми винаги се е шегувал че ще фалираме семейния бюджет  заради превръзки. Особено като станахме и аз и дъщеря ми Simple Smile

# 410
"Съсиреците" не са кръвни съсиреци, а удебелена лигавица.  Определяща се от нивата на естроген и прогестерон. Всичко се ръководи от тях. Преди 20 години нямах такъв цикъл. Беше 3-4 дни. Сега с намаляването на производството им от едно парче яйчник, възрастта, дисбаланса, всичко става неуправляемо..

# 411
Аз, нали ви писах, че ми закъснява 5 дни. Е, появи се на 6-тия и юрна ...като река. Досега не съм имала съсиреци, но и това разбрах какво е...И не само, ами и точно,  сякаш удебелена лигавица. Знам как изглежда съсирека - това не е такова. До преди година, цикълът ми бе точен, 5 дни продължителност, задължително през първите два дни с болка в корема, но не обилен. От година насам се случват тези промени и ту е супер оскъден, ту много обилен. И понеже обилното кървене е новост за мен, много се тревожа...А ни предстои и да пътуваме.  Sad Иначе нищо не ме боли, не ме и боля като тръгна този път.

# 412
Отдавна не съм влизала в темата. Оказа се, че проблемите при мен са от др естество. Хранителна алергия може би не само от глутен...
На 45 г съм и мензиса винаги ми е бил оскъден 3-4 дни. Проблеми със бременности не съм имала. Регулирам предменопаузата с диета от захар, глутен и кафе + салвия и лимони, вит А,Е.
 Дали въпреки слабия мензис е възможно да се появят кръвоизливи? От това се притеснявам, защ понякога съм анемична...

# 413
Първо:Честит празник на всички!
На въпроса:Чета темата отдавна и съм си съвсем в пременопауза.Цикълът ми прескача през два-три месеца и пак идва,ПМС и овулацията си ги усещам.Но за пръв път-два дни с адски менструални болки ,а цикъл тц!Случвало ли се е на някой?

# 414
Първо:Честит празник на всички!
На въпроса:Чета темата отдавна и съм си съвсем в пременопауза.Цикълът ми прескача през два-три месеца и пак идва,ПМС и овулацията си ги усещам.Но за пръв път-два дни с адски менструални болки ,а цикъл тц!Случвало ли се е на някой?
Аз съм така от 10 дни поне. Тц и болки...
За първи път. Не е непрекъснато, предимно привечер...

# 415
Благодаря!Сутринта в 5,30 почнаха та през целия ден,и периодично на другия.Така ме е боляло винаги,ама на младини когато беше редовен и точен,като швейцарски часовник Simple SmileЗначи си ги  отчитам към ПМС и нормални аномалии Simple Smile

# 416
И на мен ми е за първи път, Амбър. Не зная до колко е нормално....

# 417
И на мен ми е за първи път, Амбър. Не зная до колко е нормално....
О,помислих ,че вече се е случвало.Ами най-добре да идем на лекар.

# 418
Да споделя как ми се облекчиха последните 2 цикъла- с тези 2 билки:
http://atanas.mipa-bg.com/herbs/ravnetz.html
http://atanas.mipa-bg.com/herbs/enjuvche.html
Сега цикълът ми е по-оскъден, откакто бях ученичка. Иначе съм със седемдневен, редовен обилен такъв. Тази есен при един кръвоизлив се уплаших и започнах да чета. Но си ги бера сама по всички правила. За сметка на това откакто родих второто си дете не мога да отслабна, започнах да хъркам. Личната ми лекарка 2 пъти пуска хормони, но само тези , които се поемат от здравната каса и все са в норма. Ако някой може да предположи нещо...

# 419
  • София
RelaxedУ нас хъркат всички, включително и слабите. Единствено аз си признавам Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт