Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 791
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Моят цикъл винаги е бил обилен и начесто. Наследствено. А с мирена се родих. Само първата година имах зацапвания. После ми спря. Зацапваше ми два пъти годишно. Тази есен смених с втора . Пак малко ми зАцапваше около два месеца си сега пак тишина. Съжалявам че звуча като реклама но това е  моето решение...

# 391
  • София
Аз имах три интрамурални  и една интерстициална миома. И бях с Мирена 5 години, през които нито една от миомите не растеше. С махането на Мирената за 2-3 месеца станаха по 3 см всяка...

# 392
  • София
А миома и миомен възел едно и също ли е? Питам, защото си имам едно още отпреди да родя малкия - 9 години, виждат го и толкова. Не помня колко мм беше, дали 27, вече бъркам числата от различни изследвания

# 393
  • София
Едно и също е.

# 394
Здравейте, момичета!
Да ви питам при вас как е овулацията?
При мен е кошмар. От 3-4 години забелязвам как ме налазва пременопаузата. Скъсени и удължени периоди. Продължителни кръвотечения, или оскъдни такива, със зацапвания след това. 3-4 дни цикъл-зацапване до 13-14и ден. Или 7-8 дни цикъл, със зацапване 3-4 дни. Един кръвозилив, който си спря сам и на другият ден все едно не ми е идвало никога. Мисля, че освен хорманлния дисбаланс се влияе и от ЩЖ, особено при горещо време и стрес. Имам ниски нива на естрадиол, съвсем на долна граница. А за прогестерона не успях да схвана когато е в норма, тази стойност дали е ок. Нали има зависимост между нивата на двата хормона и циклите ни. Имам половин яйчник, който дори вече не се вижда на видеозон. За лекаря ми щом са в норма- всичко е добре.
Но овулацията! Ах, овулацията! То е дърпане, разтягане в корема и околността му. Когато е много бурно вълнението при нея, все едно някой ми е вързал конец за шийката и го дърпа надолу, като звънче. Ужасно усещане. Има и доста екстри- сърцебиене, раздразнение, нервност, умора, шум в ушите. Болки в гърдите нямам. Мигрена нямам. Понякога има признаци на хранително разстройство, но не е. И задължително през нощта. Също така усещам местонахождението на миомата.
А когато няма овулация всичко това го няма. Спокойно ми е. Няма сърцебиене, няма умора. Всичко е ок. Но пък и в двата случая либидо няма. Изчезнало е безкрайно  Laughing

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 16:20 от пух таласъм

# 395
Здравейте, момичета!
Да ви питам при вас как е овулацията?
При мен е кошмар. От 3-4 години забелязвам как ме налазва пременопаузата. Скъсени и удължени периоди. Продължителни кръвотечения, или оскъдни такива, със зацапвания след това. 3-4 дни цикъл-зацапване до 13-14и ден. Или 7-8 дни цикъл, със зацапване 3-4 дни. Един кръвозилив, който си спря сам и на другият ден все едно не ми е идвало никога. Мисля, че освен хорманлния дисбаланс се влияе и от ЩЖ, особено при горещо време и стрес. Имам ниски нива на естрадиол, съвсем на долна граница. А за прогестерона не успях да схвана когато е в норма, тази стойност дали е ок. Нали има зависимост между нивата на двата хормона и циклите ни. Имам половин яйчник, който дори вече не се вижда на видеозон. За лекаря ми щом са в норма- всичко е добре.
Но овулацията! Ах, овулацията! То е дърпане, разтягане в корема и околността му. Когато е много бурно вълнението при нея, все едно някой ми е вързал конец за шийката и го дърпа надолу, като звънче. Ужасно усещане. Има и доста екстри- сърцебиене, раздразнение, нервност, умора, шум в ушите. Болки в гърдите нямам. Мигрена нямам. Понякога има признаци на хранително разстройство, но не е. И задължително през нощта. Също така усещам местонахождението на миомата.
А когато няма овулация всичко това го няма. Спокойно ми е. Няма сърцебиене, няма умора. Всичко е ок. Но пък и в двата случая либидо няма. Изчезнало е безкрайно  Laughing

И аз съм с половин яйчник. До преди две години всичко беше ок. Но януари 2015 направих 20 дни кръвоизлив и пих оргаметрил няколко месеца. И после не ми идва редовно без оргаметрил. Избързва, закъснява. Или правя кръвоизливи. Сега ми прокърви в неделя, после спря. В понеделник уж ми дойде и до вечерта пак спря. И до там. А си ме наболява корема.
Винаги усещам овулацията, боли ме корема, срастванията от операцията също...
Не искам да пия оргаметрил. С Прим ойл пробвах, кръвоизлив и ми дойде по рано..

# 396
  • София
Здравейте! Имам един въпрос.Имам признаци на Предменопауза,и отидох днес на профилактичен преглед при гинеколог.Та въпроса ми е, може ли само с опипване,да се разбере,дали си в предменопауза?Гинеколога,ме прегледа само на "магарето" и каза,рано ти е още за менопауза.Аз съм на 47 години.
И при мен се получи така...
На 47 съм и в началото на миналата година за първи път цикълът ми прескочи 1 месец. Когато отидох на лекар ме прегледа и каза, че има нещо , което прилича на малък миомен възел, но иска да изчака до цикъла и да ме прегледа отново за да потвърди. И ако цикъл не се появи скоро иска да направи кюртаж...А на въпроса ми това не е ли признак , че навлизам в менопауза, изсмя се и каза , че е много рано за това и , че имам това закъсняване от стрес...Имах наистина тежки моменти по това време и се съгласих...След това реших да си направя годишния проф. преглед и помолих личния да ме насочи ,към гинеколог, който да ми обърнр внимание за моя проблем. Гинеколожката, която ме прегледа пък се усъмни за бременност и мипуснахормони за да провери Simple Smile. Е не бях бременна, но така и не ми разказа, какво показват резултатите. И тя, било стрес..Но се повтори ситуацията август и в момента отново не съм имала цикъл от нова година. То голям стрес, голямо нещо...Не ми се ходи на лркар за да не ми спретнат някой кюртаж, имам горчив опит с ненужни манипулации в миналото, които са ми правени...
В момента пия Див ям, пих Нощна иглика, а пробвах и с Лейди хармония, но не се чуствах добре и го спрях.
Имам нужда от гинеколог , който да ми направи адекватен преглед и да ми помогне с профилактиката, а не знам къде да отида...Ако можете да ми препоръчате някого в София, моля!
Тук при вас научих толкова много! Благодаря ви!

Честита Баба Марта !!! Simple Smile

# 397
Дами, под кръвоизлив какво се подразбира? Какво количество? Каква продължителност?
Кръвоизлива не е ли състояние, при което трябва да се потърси медицинска помощ? Как го спирате ако сте у дома?

# 398
Дами, под кръвоизлив какво се подразбира? Какво количество? Каква продължителност?
Кръвоизлива не е ли състояние, при което трябва да се потърси медицинска помощ? Как го спирате ако сте у дома?

За мен беше кръвотечение, което с интензитета и честота си не беше се случвало до онзи момент.
От вечерта - цяла нощ през 20 минути.  Количество не мога да преценя. Но всички санитарни материали свършиха за няколко часа.
С нищо не се опитах да го спра. Знаех вътрешно, че ще спре. И спря. Но после имах усещане за студ и ми се спеше много.

# 399
  • Bristol
Dress, усещам как на тласък се изхвърля кръв и то в такова количество, че никоя превръзка не може да го поеме толкова бързо и буквално дрехите ти подгизват. Почивка и пак се повтаря, понякога интервалите са на 15-30 мин, понякога повече. Губи се кръв много, на мен ми предложиха с хормонални хапчета да го спрат (не живея в България). Нощем ставах по-няколко пъти да сменям превръзки и чаршафи на сутринта Sad Тампоните помагат с това, че пропускат кръвта по-бавно и превръзката има време да попие, което е ок през деня, когато си навън сред хора. Но усетя ли го, тичам да сменям тампон и превръзка, за да съм готова за следващия тласък. Нощем тампони не смеех да ползвам.
Не е точно кръвоизлив.
Първия път като ми се случи се залежах, като си мислех, че така ще ми мине по-бързо, но после ми казаха, че нямало значение. Даже, ако се чувстваш ок, може физически да се натоварваш и така кръвта се насопвалакъм други части на тялото.
47 години не е необичайно, за промени в тялото. Отидох на лекар, защото беше нещо ново за мен и не знаех как да се справя със ситуацията, за да продължа с рутината си и да не се стресирам. Ако просто пропускам периоди и не съм бременна, нямаше въобще да търся  хормонална намеса.

# 400
Този месец в Бефит има промоция на добавки за менопаузата-Див ямс, Витекс, Меносан, Вечерна иглика и др. Също и на витамини за коса, кожа, нокти, Колаген:
http://befit.bg/brochures/2018.03/#p=7

# 401
Само да кажа, че в този студ навън горещите вълни вършат страхотна работа!! Laughing
Честита Баба Марта!
Да си пожелаем по-малко неразположения, повече положителни емоции..

# 402
  • София
За мен беше кръвотечение, което с интензитета и честота си не беше се случвало до онзи момент.
От вечерта - цяла нощ през 20 минути.  Количество не мога да преценя. Но всички санитарни материали свършиха за няколко часа.
С нищо не се опитах да го спра. Знаех вътрешно, че ще спре. И спря. Но после имах усещане за студ и ми се спеше много.
И на мен, и на мен. Сигурно е паднало кръвното и тогава се усеща студ.
Сякаш организмът ми искаше с 1 кървене да се отчете за година и половина отсъствие.
Спира сам, но вит. С (таблетките по 1 грам) и калций може да помогнат.

# 403

ако са налични следните фактори:
– менструацията продължава повече от седем дни
– смяната на тампони или превръзки, е необходимо на всеки два часа или дори по–често
– наблюдават се големи кръвни съсиреци в менструалния поток

В къщи може да се пие Дицинон. Но при много силен кръвоизлив си е най-добре да те види гинеколог..

# 404
Честита Баба Марта!
За кръвоизливите - попитах ви, защото гинеколога ме посъветва ако усещам, че идват да поема голямо количество вит. Ц - 2000мг.
Преди много години съпровождах майка ми в АГ за операция и там приеха по спешност жена с кръвоизлив, буквално една кофа дополовина пълна с кръв. Жената лежеше на носилка. От тогава съм адски психирана да не ми се случи и на мен, евентуално пред-менопаузно.
Благодаря ви, че споделихте. Пожелавам ви (и на себе си), никога повече кръвоизливи.

Общи условия

Активация на акаунт