Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 749
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Bristol
Аз съм от началото на февруари с нея, вече имах един цикъл. Просто беше по-оскъден. Предполагам при всекиго е различно. Но за сега въпреки, че още имам леко зацапване, съм по-добре от преди, включително и психически. Дългите и обилни цикли, които започнаха миналото лято, много ме бяха стресирали Sad

# 496
  • Добрич
Още преди няколко години двама гинеколози ми предписаха хормони, обаче отказвам да ги вземам. Затова не бих си сложила и Мирена или нещо друго с хормони. Редовно пия добавки, витамин С от 1000 мг в силните дни /зная, че само 500 се усвояват/, успокоителен чай при нужда и прилагам позитивна психология. Мажа с кремчета кожата и ставите. Чувствам се добре. Около овулацията и преди да ми дойде се будя през нощта изпотена в областта на деколтето. Странно ми е, защото по принцип не се потя, а съм и зиморничава. Но това в никакъв случай не е причина да се оплаквам. Единствено главоболието в определени дни и двата дена с обилен цикъл ми идват в повече. Изследванията ми са много добри /чак се учудих/, като изключим нивата на желязото. Явно трябва да увелича дозата.
Подарих на близка маслото от вечерна иглика. Трети месец го пиех  и до сега нямаше странични ефекти, но след като ми споделихте за преждевременния цикъл, реших да не рискувам. Все пак обилен теч през 16 дни ме натоварва допълнително. Вярно, че първите два месеца нищо особено не забелязах, но след почивката от 1 месец нещо може да се е променило.

Според гинеколога, ако ми тече по този начин /а то си е така поне от две години/ е добре да направя абразио по време на цикъла. За сега се въздържам. Попитах го и за миомните възелчета. Каза, че почти всяка трета жена ги има и не са нищо притеснително.

В началото на април ще пътувам и се надявам цикълът ми да бъде във възможно най-подходящите дни, защото знам чудесно какво е обилно кръвотечение по време на екскурзия /непознати места, без тоалетни и пр., не искам да си спомням, че не беше и само веднъж/... Мисля да си взема за всеки случай метергин с мен, че може да избера тази злина /болки в стомаха/ пред другата.

# 497
  • Bristol
В началото на април ще пътувам и се надявам цикълът ми да бъде във възможно най-подходящите дни, защото знам чудесно какво е обилно кръвотечение по време на екскурзия /непознати места, без тоалетни и пр., не искам да си спомням, че не беше и само веднъж/...
Точно това ме накара да погледна опцията с хормони, иначе и аз до скоро категорично я отхвърлях. Но при мен не са само почивките, а и от работата понякога взимам смени извън офиса, където по 10 часа може да съм по средата на нищото. Не пия кафе, не пия вода, за да не ми се налага да се крия из храсталаци, но другото не мога да го контролирам. В мъжка компания съм и дори не мога да си споделя проблема. Юли месец бях в много лош период, точно по време на такава работа и срам не срам, придърпах един от шефовете, да му кажа, че за да съм пълноценна, ще ми трябва тоалетна под ръка. Личната ми беше дала хормони да пия, за да спре обилното течение, но аз не ги взех.
А от 6 месеца се запалих по колоездене и почти всеки уикенд излизам с групи, за сега до 40-50 километра се ограничавам, ходим по слабо заселени места, където пътищата не са натоварени, няма много избор на тоакетни 😂 И там имам да го мисля.
Та сложих на кантара и взех решение за моята ситуация.

# 498
Има ли някаква хранителна добавка, която се препоръчва за периодични болки в ставите?(ако някой се е сблъсквал с подобен проблем....)

# 499
Има ли някаква хранителна добавка, която се препоръчва за периодични болки в ставите?(ако някой се е сблъсквал с подобен проблем....)

На мен доплер Херц за стави с колаген многоми помага. Пия го от нова година . Освен ако не си внушавам.

# 500
Флекс Код

# 501
  • Добрич
За ставите ние със съпруга ми сме доволни от комбинацията зеленоуста мида и ленено масло /отделни таблетки са/. А иначе крем с арника много помага. Задължително слагам сутрин и вечер на "податливите" стави. При болка може да се маже и по-често. Ползвам и магнитни ленти/колани.

# 502
Още преди няколко години двама гинеколози ми предписаха хормони, обаче отказвам да ги вземам. Затова не бих си сложила и Мирена или нещо друго с хормони. Редовно пия добавки, витамин С от 1000 мг в силните дни /зная, че само 500 се усвояват/, успокоителен чай при нужда и прилагам позитивна психология. Мажа с кремчета кожата и ставите. Чувствам се добре. Около овулацията и преди да ми дойде се будя през нощта изпотена в областта на деколтето. Странно ми е, защото по принцип не се потя, а съм и зиморничава. Но това в никакъв случай не е причина да се оплаквам. Единствено главоболието в определени дни и двата дена с обилен цикъл ми идват в повече. Изследванията ми са много добри /чак се учудих/, като изключим нивата на желязото. Явно трябва да увелича дозата.
Подарих на близка маслото от вечерна иглика. Трети месец го пиех  и до сега нямаше странични ефекти, но след като ми споделихте за преждевременния цикъл, реших да не рискувам. Все пак обилен теч през 16 дни ме натоварва допълнително. Вярно, че първите два месеца нищо особено не забелязах, но след почивката от 1 месец нещо може да се е променило.

Според гинеколога, ако ми тече по този начин /а то си е така поне от две години/ е добре да направя абразио по време на цикъла. За сега се въздържам. Попитах го и за миомните възелчета. Каза, че почти всяка трета жена ги има и не са нищо притеснително.

В началото на април ще пътувам и се надявам цикълът ми да бъде във възможно най-подходящите дни, защото знам чудесно какво е обилно кръвотечение по време на екскурзия /непознати места, без тоалетни и пр., не искам да си спомням, че не беше и само веднъж/... Мисля да си взема за всеки случай метергин с мен, че може да избера тази злина /болки в стомаха/ пред другата.
При последния кръвоизлив АГ ми предписа дицинон. Нямах никакви странични ефекти, до вечерта намаля. Другия ден бях съвсем ок. Можеш да попиташ твоя АГ за дицинон.
От Метергина получавам мигрена и ужасно ме боли корем.

# 503
И аз съм  доволна от диацинон в много силни дни.
Вземам и витамин ц 5оо още седмица преди цикъл по едно време пиех коприва много помагаше

# 504
  • Добрич
Благодаря, момичета!

# 505
Здравейте Simple Smile Аз да се включа за кървенето между цикъла,на мен ми помогна шуслерова № 2,а за кръвоизливите и не само за това,ами и за други неща---бял равнец на чайче.Аз пък искам да попитам,някой дали е наясно за магнезия,може ли да се пие непрекъснато или трябва да се правят почивки? Много добре ми действа на нервите и за потенето.От една седмица съм го спряла и ми е нервно нещо.На гел също си взех,обаче не знам и какво количество се намазва.

# 506
Аз пия магнезий вече няколко месеца само вечер по една таблетка от 500 мг и мисля че може да се взема по продължително време. На мен ми помага да заспя по лесно вечер и за сърцебиенето.

# 507
Момичета, здравейте. Искам да ви се похваля, че почнах упражненията на Кегел във връзка с моите интимни проблеми.. Много се надявам да видя ефект, надявам се скоро да докладвам за положителна промяна.  Hug

# 508
Бихте ли споделили освен топли вълни и нервност, какви други симптоми имате и с какво ги туширате? Примерно тревожност, прималявания, световъртежи. И има ли някой с Хашимото, че те и там симптомите са подобни?

Изглеждат като симптоми на психическо изтощение.

# 509
Бихте ли споделили освен топли вълни и нервност, какви други симптоми имате и с какво ги туширате? Примерно тревожност, прималявания, световъртежи. И има ли някой с Хашимото, че те и там симптомите са подобни?
Аз съм с хиперфункция, но и там същата работа, нерви, тревожност, нощни изпотявания, промяна в цикъла. В намалото си мислех, че е от евентуална пременопауза, но накрая започна едно яко сърцебиене, та тръгнах по лекари, и се разбра за какво става въпрос. С лечението изчезнаха, на ако се случи пак някой от тези симптоми, и аз не мога да определя, от кое от двете е.

Общи условия

Активация на акаунт