Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 780
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз се нямам за слаба Simple Smile (179 см, 75-77 кг), обаче ако питаш свеки, съм "вейка". Според мен слаби у нас са и трите ми деца, а те всички хъркат. От малки.

# 451
Аз пък не мога да различа паническите атаки от вълните. Днес , докато си стоя, изведнъж се зачервих цялата. Започна една болезнена червенина и горещина да ме облива, после цялата се изпотих ,като, че съм била под душа и се разтреперих. Докато не взех успокоително не мирясах....

# 452
А сърцебиене имаше ли?

Колкото до хъркането. Ако човек не хърка е много неприятно да спи до някой, който го прави. Бях гледала някакви процедури против хъркане, но не знам колко са ефективни. Аз лично не мога да спя до някой хъркащ. Добре, че мъжа ми няма такъв проблем, че нямаше да спим на едно легло, докато не го премахне.  Grinning Според мен е редно човек да се съборазява с околните.

Както ви споделих при мен главния проблем с менопаузата е интимния дискомфорт - сухотата и проблемите с уринирането. Събота и неделя съм решила да направя един рисърч в гугъл за възможни методи за справяне с тези неща. Все имам надежда, че има лек.. Пожелавам на всички хубава събота и неделя!   Hug

# 453
Шарки, да не би децата да имат уголемени сливици? Моята така хъркаше, когато сливиците бяха толкова огромни, че падаха някак надолу и пречеха да диша. След операцията хъркането изчезна и тя спря толкова да боледува. Преди това беше ад...
При мен няма цикъл от 24.01. Безсънието ме мъчи много. Пия мелатонин, но ефект не виждам. Освен, че сутрин ме боли глава. Най-странното са вълните. Докато миналата година бяха някак по шията и ръцете, сега ми горят краката..Непрекъснато се отвивам, после завивам, ужасни са ми нощите. Тъй оплаках се.

# 454
Първо:Честит празник на всички!
На въпроса:Чета темата отдавна и съм си съвсем в пременопауза.Цикълът ми прескача през два-три месеца и пак идва,ПМС и овулацията си ги усещам.Но за пръв път-два дни с адски менструални болки ,а цикъл тц!Случвало ли се е на някой?
Амбър, ходи ли на лекар?
Аз си записах за другата седмица...

# 455
  • София
Шарки, да не би децата да имат уголемени сливици? Моята така хъркаше, когато сливиците бяха толкова огромни, че падаха някак надолу и пречеха да диша. След операцията хъркането изчезна и тя спря толкова да боледува. Преди това беше ад...
Не, нямат уголемени сливици (гледали сме ги при доктор), но пък всички имаме алергичен ринит. Е, ММ няма доказан алергичен ринит, но и той хърка. И не, не хъркаме така адски - знам за какво говориш, сина на моя първа братовчедка хърка така, като дъскорезница - ние си хъркаме тихичко.

# 456

И аз имам сухи периоди. Цикъла ми е редовен. Овлажняваме с кокосово масло.
То действа и противогъбично с 1 капка чаено дърво на 2-3 с.л. кокосово...

Изглежда това си е цяла рецепта, ако питаш мен. За био масла ли става въпрос или за обикновени от аптеката?  Rolling Eyes
[/quote]
Ползвам кокосово качествено студено пресовано от Zoya.BG
И чаено масло на Evterika. Това го ползвам и да гоня комари и др гадини. Разреждам и мажа. Също за ухапване от комари. Бързо минава сърбежа. Също за болки в стави кости. Външно!
Не знам био ли са? Надявам се

# 457
  • Добрич
Вчера гинекологът като видя как ми тече поиска да ми направи кюртаж, обаче аз отказах с думите, че на мен всеки месец ми тече така. И този лекар ми предписа метергин, обаче и него отказах, защото получавам болки в стомаха. В крайна сметка ми сложиха една инжекция, за да намалее малко кръвотечението /даже не попитах каква/ и като ми свърши трябва да пусна хормони - естрадиол и прогестерон или вместо тях антимюлеров хормон. Бях без направление. Докторът каза, че са скъпи и да си избера по-изгодния вариант, нямало нужда да изследвам и трите хормона. Откри ми миомни възелчета. Предложи вместо изследване на хормоните празен кюртаж, обаче предпочитам да си платя изследванията.

Споделих с него за маслото от вечерна иглика, но явно не познава добавката. За сега съм я спряла, да видим. Пия си мултивитамините с минерали и желязото, но втори обилен теч след две седмици ми идва в повече и ми се спи, липсва ми енергичност и мигрената последните дни не пропуска да ми напомня за себе си.

Вчера в службата ми препоръчаха чай от цариче. Много помагал за намаляване на кръвотечението. Започнах да го пия от снощи, но за сега не мога да дам отзиви. Пия и три пъти на ден по 1000 мг. витамин С.

Ако не ми течеше толкова много и ако не получавах мигренозни пристъпи преди овулация и преди цикъл, просто щях да съм много доволна!

Преди време някой беше дал линк за информация, че с кръвотечението организмът ни се пречиствал. То аз и преди си бях много добре пречистена /изобилно на около 25 дни се пречиствах/, обаче на 16 дни, ще взема да стана като новородено.  Grinning Хубавото в случая е, че за толкова малко време лигавицата на матката ми не е успяла да задебелее и поне огромните късове от нея ги няма.

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 15:55 от Вела

# 458
На въпроса:Чета темата отдавна и съм си съвсем в пременопауза.Цикълът ми прескача през два-три месеца и пак идва,ПМС и овулацията си ги усещам.Но за пръв път-два дни с адски менструални болки ,а цикъл тц!Случвало ли се е на някой?
Амбър, ходи ли на лекар?
Благодаря ти,че питаш Hug,ама още не.Иначе ми  мина,а на теб?Мисля и аз през другата седмица,че искам и цитонамазка да си правя.

# 459
Амбър, ходи ли на лекар?
Благодаря ти,че питаш Hug,ама още не.Иначе ми  мина,а на теб?Мисля и аз през другата седмица,че искам и цитонамазка да си правя.
На мен ми прокърви за ден и малко. И продължава да си ме боли от време на време, все едно съм преди цикъл.
Преди три седмици пак така прокърви за ден....

# 460
  • Перник
Някоя от вас след хистеректомия/с оставени яйчници/?  Май при мен всичко което усещам в последния месец е от навлизане в менопауза. Нервна криза, изпотявания, стягане и дискомфорт в сърдечна област, задух. Имам и Хашимото и възел. Изписаха ми антидепресанти и съвсем се влоших.

# 461
Нежи, аз останах с впечатление, че си много млада. Аз имам същите симптоми и понеже съм ги имала и при депресия и тревожност, сега като съм на 47 години, не мога да различа нервните кризи от възрастовите  Wink

# 462
  • Перник
Нежи, аз останах с впечатление, че си много млада. Аз имам същите симптоми и понеже съм ги имала и при депресия и тревожност, сега като съм на 47 години, не мога да различа нервните кризи от възрастовите  Wink
[/quote
На 42 съм. Имам дете на година и полавина/след инвитро/. При манипулация загубих единия яйчник, при раждане матката. Решила съм да пусна LH FSH Estradiol , да видя останали я яйчник дали не е спрял рябота, което ще обясни нервността и останалите физ.симптоми. АД не ми понесоха, може би защото проблема не е от такова естество. И аз не знам започна изпотяване, мн ми е нервно от всичко, двес и дискомфорт в сърдечна област със стягане в гърлото и задух. Идея нямам какво е вече. Невроложката казва дистония вследствие стрес и преумора, псих казва панически кризи, аз си мисля дали не е менопауза, отделно имам ХАшимато и възел/пия л тироксин и тсх ми е в норма...

# 463
Ами ако са ти се появили скоро тези симптоми, на пълно е възможно да е от менопаузата. Аз имам подобни симптоми /с изключение на изпотяването/ още от 25 годишна, затова сега се обърквам кое по-напред да лекувам.

# 464
  • Перник
При мен въпросните ПА вегетативни кризе бяха като хипогликимия/от нещото просто прималяване все едно ще колабирам, след това изпотяване и от тям паника какво става/. Мн рядко се случваха. Принципно депресия лоши мисли тревожност страх никога не съм имала. Направих нервна криза на 2.02 с повишено кръвно и пулс и не можех място да си намеря. Тогава няправиха ЕКГ и нищо нямаше. Пих известно вр ксанакс и бях се доста успокоила дакято не отидох на псих и не ми изписа золофт който направо ме побърка. Сега не пия нищо/грешка че ксанакса го спрях от раз може би/. До днес нямаше нищо  но днес почна това стягане и дискомфорт в сърдечна област и в гърлото. Пих 1 ксанякс от 25 и мина, та не знам. Те вс тея неща е щитовидна и мено и панически атаки и вегетативни кризи имат сходни симптоми, та вече не знам

Общи условия

Активация на акаунт