Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 762
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Този месец за пръв път имам нощно или по -скоро сутрешно изпотяване. Гугълнах и ми излязоха разни страхотии, чак почнах да си меря температурата но над 36,4 н се качи. Освен това гърдите ме боляха поне десет дена и то доста силно. Мисля че трябва да посетя гинеколог . Последните ми изследвания бяха преди шест месеца и бяха добри но в тази възраст вероятно за шест месеца може много да се случи.

Колко често се изпотяване седмично ? Всяка вечер и няколко пъти на седмица? Усещате ли как става или просто се събуждате мокри?

# 511
  • София
Когато пия редовно дневния и нощния Клименум, не се изпотявам. Но когато не го пия редовно, се будя една минута преди да се изпотя, не ми е горещо, само се събуждам и после следва изпотяване на деколтето. Чувам си пулса, започвам да дишам по-бавно и заспивам пак.

# 512
  • София
Преди седмица започнах да пия цетебе с цинк по 2 капсули сутрин малко за засилване на имунитета след една вирусна история изкарана преди месец и установих, че откакто го пия нямам тези жестоки вълни, а беше страшно. Може да няма връзка, но това се случва. Продължавам да го пия и ще видим...

# 513
Само около врата ли се изпотявате?

# 514
  • София
Само 1-2 пъти се бях препотила така, че чак и под мишниците, иначе е деколтето/между гърдите. Но аз и иначе не се потя много (поне така казват колежките ми).

# 515
Аз се потя много, от дете съм така. Потя се и лете, и зиме (основно под мишниците). Откакто родих за втори път се потя повече, по гърба, врата, деколтето (основно лятото, през зимата си остана само под мишниците). Направо се ужасявам какво ще стане като започнат истинските вълни. ooooh! Засега усещам само краткотрайно затопляне на лицето и то рядко.
Проблем при мен е главоболието, което започна да се появява по-често (ако преди имах главоболие веднъж на месец - два, последния месец имах две ужасни главоболия - последното снощи).
Имам и крампи ( едва ли е от премени паузата), но мисля да започна да пия магнезий (биолектра), та се надявам да ми помогне. Нямам сърцебиене, но получавам нещо като пристягане, като тежест в гърдите, не мога точно да го опиша, краткотрайно е.

# 516
Аз съм се будила мокра, челото, гърба, пижамата мокра.

# 517
Момичета, ходих и аз на лекар.
Имах за втори път за 2 г закъснение на цикъла от 20 дни.
И от половин година е обилен.
На 40г. съм.
Всичко е в норма.
Казаха ми, че поради  двата броя секцио се получава скъсяване на матката и затова  цикъла е по-обилен.
За първи път чувам такова нещо.
Личната също ми каза, че съм добре и не е привърженичка на хормоналната терапия, освен в изключителни случаи.
Вторият ден е ад.
Най-дебелите превръзки плюс тоалетна хартия.
След това се точи още около 4дни.
Изчезва и след 2-3 дни цапа за последно.
Абе, не е като на 20 , ама и не съм на толкова....

# 518
  • Бургас
Имах период / чукам на дърво - от известно време не съм така / когато се будех толкова потна, че все едно са ме потопили в морето и после са ме сложили на леглото. Разбирайте потна нощница, бикини, чаршаф и завивка до степен невъзможност да продължиш да спиш в тях. Ставах, преобличах се, слагах одеало върху чаршафа и обръщах завивката с мокрото нагоре. Не сменях спалното бельо за да не събудя  мъжа ми. Той си спеше като бебе и после ми обясняваше какво безсъние го гони. На сутринта  - пране и сушене на всичко и това зимно време. Сега съм с други "екстри" - тежест в гърдите, сърцебиене и усещане, че се задушавам. На 49 съм и все още имам сравнително редовен цикъл.

# 519
  • София
Само 1-2 пъти се бях препотила така, че чак и под мишниците, иначе е деколтето/между гърдите. Но аз и иначе не се потя много (поне така казват колежките ми).
И при мен е само деколтето. Това се случва когато е трябвало да дойде цикъла ли? Иначе и аз не съм от потящите се.
Аз го отдавах на запарващата си завивка, но сега се сещам, че се случва само в определени дни.

# 520
И аз съм с нощно потене преди цикъл и по време на цикъл и овулация.Събуждам се цялата мокра, отдавна съм така май се дължи на намалени естрогени.  В началото и аз си мислех че е от завивките Blush

# 521
  • София
Момичета, от известно време ви чета, но все не се наканвам, сега реших и аз да се запиша Simple Smile  На 40 г. съм, от близо година започнаха промените, а цял живот ми е бил като по часовник. Миналата година почина майка ми, точно тогава бях се стегнала много, да не се срина най - вече заради детето, но няколко месеца след това започна зацапване, прескочи ми един път..После ноември ми дойде и оттогава 4 месеца - нищо. Сега се поуспокоих, защото онзи ден ми дойде и съм щастлива, мислех си, че повече няма и да дойде. Ходих при двама гинеколози, и двамата казаха, че е от стрес, и резултатите от хормоните ми това говорели, да чакам да дойде, ако не, да ходя да мислим нещо, да пуснем пак изследвания и ако трябва, да пия хормони, но аз не искам, никога не съм пила, и противозачатъчни също. А на преглед при мамолог бях и каза, че не е хубаво толкова рано да се оставям без цикъл, можело да си докарам остеопороза.. На всичкото отгоре ми изби явно на по- късен етап и депресия, и паник атаки, сега пия сероксат и се чувствам по- добре, ходя на йога. Все още не мога да прежаля майка ми, на моменти още не го вярвам, а на всичкото отгоре имахме още една смърт в семейството, и явно стреса наистина е в повече. Както и да е, към момента съм по- добре, радвам се, че ми дойде, само дето не знам натам как ще е. Ако пак го няма с месеци? Мои колежки ми казаха за червена мака, някой пробвал ли е? Май стана дълго, за което се извинявам...отдавна се канех да споделя сред сродни души Simple Smile

# 522
  • Добрич
И при мен изпотяванията са само около деколтето и гърдите и около овулация и около менструация. През другото време нямам, но аз също не се потя "по принцип". И ми е много странно, да се събудя с намокрена тениска.

Моя близка е доволна от М2 Тон. След като и спира цикъла малко над 40 години започва да го приема по препоръка на гинеколог и цикълът се възстановява. Пила го 6 месеца и се радвала на редовен цикъл. Лекарят казал, че се приема най-малко 6 месеца. Сега го спряла и този месец и закъснява, т.е. все още не и е дошло.

За маката. Преди години ми я предписа гинеколог, заедно с хормони. Дълго я вземах /само нея/. После разбрах, че има вероятност да повиши естрогена, а при нисък прогестерон това не е желателно  я спрях. Иначе да, дава жизненост.

# 523
Момичета, от известно време ви чета, но все не се наканвам, сега реших и аз да се запиша Simple Smile  На 40 г. съм, от близо година започнаха промените, а цял живот ми е бил като по часовник. Миналата година почина майка ми, точно тогава бях се стегнала много, да не се срина най - вече заради детето, но няколко месеца след това започна зацапване, прескочи ми един път..После ноември ми дойде и оттогава 4 месеца - нищо. Сега се поуспокоих, защото онзи ден ми дойде и съм щастлива, мислех си, че повече няма и да дойде. Ходих при двама гинеколози, и двамата казаха, че е от стрес, и резултатите от хормоните ми това говорели, да чакам да дойде, ако не, да ходя да мислим нещо, да пуснем пак изследвания и ако трябва, да пия хормони, но аз не искам, никога не съм пила, и противозачатъчни също. А на преглед при мамолог бях и каза, че не е хубаво толкова рано да се оставям без цикъл, можело да си докарам остеопороза.. На всичкото отгоре ми изби явно на по- късен етап и депресия, и паник атаки, сега пия сероксат и се чувствам по- добре, ходя на йога. Все още не мога да прежаля майка ми, на моменти още не го вярвам, а на всичкото отгоре имахме още една смърт в семейството, и явно стреса наистина е в повече. Както и да е, към момента съм по- добре, радвам се, че ми дойде, само дето не знам натам как ще е. Ако пак го няма с месеци? Мои колежки ми казаха за червена мака, някой пробвал ли е? Май стана дълго, за което се извинявам...отдавна се канех да споделя сред сродни души Simple Smile

И аз от една седмица съм на сероксат, но още не е подействал.
А иначе и при мен изпотяването е около деколтето и на тила, но понякога цялата съм , като, че ли излязла изпод душа.....

# 524
  • София

И аз от една седмица съм на сероксат, но още не е подействал.
[/quote]
alinnna, Да минат още поне 1-2 седмици и би трябвало да се почувстваш по - добре.

Общи условия

Активация на акаунт