Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е климактериум?
Какви са основните фази на менопаузата?
Какви са симптомите на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е климактериум?
-
Какви са основните фази на менопаузата?
-
Какви са симптомите на менопаузата?
Симптомите на менопаузата могат да варират, като често включват менструални нарушения, невровегетативни и нервнопсихически оплаквания, атрофични промени на кожата и лигавиците, метаболитни промени като липиден профил и остеопороза. Най-честите симптоми са топли вълни, нощно изпотяване, безсъние, нервност, депресия, плачливост, главоболие и световъртеж.
-
Какви са препоръките за справяне със симптомите на менопаузата?
-
Какви са възможните причини за появата на петна по време на менструация?

Ох, ...надявам се да е период, който ще отмине...
.За това и пак си сложих. Благодаря за съветите все пак.Гледат ме веднъж годишно със вагинален ехограф+обстоен преглед,правя цитонамазка веднъж годишно,тази година бях и на ЯМР по друг повод-но тазът със сигурност са го видели..

. Имам и месеци без зацапвания не съм ходила на лекар от година проблемите ми са от около три години, в началото много се притеснявах и се находих по гинеколози
10 от 21-23 дни съм кисела и нервна, 7-8 съм в "мазало"... А как да обясня на мъжа ми, че е нормална промяна с възрастта, като съм "само" на 42, а той е с над 10год по-голям