Любители на Котки - Тема 115

• 36 699
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, обмислям да си взема котка.Единствено ме притеснява,че имам две морски свинчета,които няма да подарявам,обичам ги и искам да останат у нас.
Казаха ми,че ако взема малко коте,то щяло да свикне.Имате ли идея на колко месеца трябва да е котето и дали може да им навреди докато е малко,в смисъл,ако се промъкне до клетките на свинчовците без да го видя.
Ще съм много благодарна,ако се включат хора с котки и морски свинчета/мишки/ хамстери.
Котките живеят със всякакви същества без да ги нападат. Сигурно най-трудно търпят други котки. Все пак зависи от котката. Лично ти препоръчвам голяма с изграден характер.

# 616
  • Варна
Понеже няма шанс за редакция в мобилната версия-мобилна постинг.
Ще гушкам Женето и Мила.
Ах, гадния редактор- пак промени Женето на Бебето, ама сега внимавам.Simple Smile

# 617
Благодаря за комплиментите от името на сестрите Hug Хм...значи ще са две, че аз нямам опит. Ще ги сложа едно срещу друго да се гледат по пътя и да им е спокойно, пък в движение ще решавам евентуално събиране.

possessed, сетих се за онези клипчета, където котките нарочно първо те поглеждат, после будат това, което си им казал да не бутат Sweat Smile

# 618
  • Козлодуй
possessed, ама много са ти сладки пухкавите поспаливци Simple Smile А Марк по ниските етажи спи не може да се качва на високо Simple Smile Страхотни гнезда сте им направили Simple Smile

# 619
Еее,много са им готини легълцата на котанчетата.

Момичета вижте какво видях на снимка... направо съм изумена.
До сега къдраво коте не съм виждала

# 620
Сладурче, трябва да е от породата Ла Перм, мисля, че и Селкър Рекс бяха къдрави.

СтейсиHug

# 621
  • София
бе то това не са котешки легла
бяха места за орхидеи
ама на

а Сиси точно така бута неща
бут с лапата и ме поглежда
пак леко побутване и поглед
аз казвам неее, тя казва мяу и нещото пада на земята
един път се беше изправила направо на нокти за да докопа един панер с някакви боклучета
и се разпъва и примяуква нервно, че не стига
най-голямото събаряне е сутрин, когато се пробва да ме събуди
може цялата къща да събори, за да ме накара да и се скарам
и съм я дебнала, изключително шумно започва да се катери и да подбутва, после спира и ме поглежда ще реагирам ли, като не мръдна и не отворя очи, продължава
голямо диване е

# 622
  • Бургас
adelinda, благодаря.Ще помисля още дали да е голяма котка или малко коте.
Ако е голяма котка трябва да е живяла в апартамент,иначе ще е ловджийка.Котката на баба ми хваща врабчета и мишлета без да е гладна,просто е живяла дълго навън и се е научила.
Ако е малко коте сигурно ще ходи да ги закача,но наистина зависи от котката.Моя приятелка имаше голяма ангорска котка и по едно време си взе зайче.Умираше от страх да пусне котката в стаята със зайчето,но бързо стана ясно,че котката изобщо не се интересува от зайчето.Нито го дебнеше,дори не го поглеждаше и спряха да затварят вратите.Може би е била умна котка и е разбрала,че малкото зайче не е храна,а член на семейството.Не е проявила и ревност,а съм чувала,че са ревниви.

# 623
  • на брега на морето
Стейси, Hug

# 624
mariqivanova799, нямам опит, но смятам, че си е до животно, малкото коте ще е буйно, ще си играе, много са любопитни и се завират навсякъде, не е изключено да прояви само любопитство към тях или пък нещо друго, голяма котка е вече с изграден характер и може да знаеш какво да очакваш и пак гаранции няма.

# 625
  • София
по-скоро е до порода
сиамеца никога не се е интересувал от дребните добитъци, които съм гледала
хамстери, папагали и тн
с девойките нищо дребно не съм гледала, но съм сигурна, че ако завъдя ще си поставят за цел да го докопат
живели са само в апартамент, без развиван ловен инстинкт от мама и пак са вродени ловджийки и двете

# 626
Олеле, това къдравото коте е прекрасно Heart
Ама си мислим, че персийките трудно се решат, но тази порода сигурно е кошмар!

# 627
  • София
Тед кат, която пишеше едно време в темата, в последните години гледа тигрицата Суши, порода улична превъзходна, с цял куп дребни животинки. Имаше папагалче, хамстерче, морско свинче. Съвсем в началото им обръщаше внимание, но май вече им свикна и най-вече улегна с възрастта. Сега често гледам снимки на котка с "храна".  Laughing Е, все пак май не ги пуска да живеят в свободно съжителство.  Grinning Според мен най-вече младите котки се занимават с подобни неща. Боги и Кирчо гонят настървено мухите и пеперудите, а Наско, който е само 1 година по-голям, почти не им обръща внимание. Освен това знам от приятели, които гледат дворни котки с цел да ги избавят от мишки, че обикновено женските са ловджийките. Те имат по-голям ловен инстинкт, защото изхранват поколението. 

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 12:27 от Тaня67

# 628
  • Бургас
Благодаря момичета.Все си мисля,че ако взема мъничко коте ще се сприятелят.В темата за морските свинчета четох,че дворните котки не са обърнали внимание на едно морско свинче.Има логика,защото не им е обичайната храна.
Ще ми се да е коте,за да ни обикне от малко.Ако е голяма котка сигурно ще е резервирана.

# 629
  • Козлодуй

Общи условия

Активация на акаунт