Любители на Котки - Тема 115

• 36 740
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Препоръчайте ми в такъв случай храна, моля. Grinning

# 496

Orijen, Applaws, Jaguar, Taste of the wild, Acana и др.

# 497

Orijen, Applaws, Jaguar, Taste of the wild, Acana и др.

Благодаря! А мога ли да и давам например бяло месо или други неща, които и ние ядем вкъщи?

Какво ви е мнението за уискас?

# 498

Благодаря! А мога ли да и давам например бяло месо или други неща, които и ние ядем вкъщи?

Какво ви е мнението за уискас?

Уискас е още по-зле от РК. Може да им даваш и месо без подправки - отделяш за котето от яденето, преди да подправиш, ако има пипер, лук, чесън и пр. подправки, които са опасни за котките. Може и сурово месо, но трябвало да мине през замразяване първо, за да се премахне рискът от зарази. Хубаво е и разни дреболийки да се дават, ако не се дава качествена суха храна, защото съдържат таурин и други вещества, които не се съдържат в чистото месо, а са необходими за котките. 

# 499
Честито бебе коте. Аз съм привърженик на натуралното хранене-месо. По-естествено от това няма. Няма лошо някоя друга гранула, но лично не смятам, че е удачно за основно хранене.

# 500
  • София - Рим и обратно
Acana и Orijen за мен са най-доброто, което има на нашия пазар. Дават всичко необходимо за доброто развитие и здравословното състояние на котката. Изходният материал е малко количество (храната се усвоява почти изцяло) и е с твърда консистенция (стомахът е спокоен).

# 501
Много се радвам, че Пури вече е много по-добре!

В интернет има много написано за котешкото хранене. Важното е да се помни, че котките са строго месоядни, както и това, че усвояват вода най-добре чрез храната. Както и да се храни, трябва да е балансирано според нуждите.

За гранулите, най-качествените на БГ пазар категорично са Natural Greatness Wild Instinct - 86% животински продукти. Много приятно впечатление ми направи и това, че са "по-сочни" от всички други.

Chicci, честито коте, много да ви радва. Хубаво име сте й избрали, отива й. А по родословие как е?

# 502
Благодаря ви за полезните мнения!

Епона , извинявай но не съм запозната с начините на определяне на имена според родословието и не разбирам какво точно ме питаш. (Засрамено човече). В сертификата и пише породата и код на разцветката, както и имената на родителите и мисля.

Мис Тейлър снощи е спала ту в краката на сина ми, ту в транспортната клетка, която застелихме отвътре.
Зарадвах се, когато сутринта открих мокро петно на котешката тоалетна. Вчера и я показвахме няколко пъти.
Вчера не беше яла и пила вода. Сутринта и сложих храна и веднага започна да си хапва. После малко и натиках муцунката при водата да усети че е вода. Пийна и вода и пак си влезе в клетката. Още се страхува и като чуе някой гледа да се шмугне някъде. Иначе като я вземем да я милваме мърка и се гушка.

http://i.imgur.com/Xnxl6kK.jpg

# 503
  • София
името се дава след раждането и с него е записана в сертификата, в родословната книга и тн
ако някога решите да я разплождате официално, боже как звучи, ще е записано това име като родител а не Мис Тейлър
разбир се, зависи какъв сертификат са ви дали де, дали е за родословие или просто че едикое си коте е взето от едикойси развъдник и тн

# 504
Името и е било Еми. На родителите - Мели(или Мелия), а таткото Мич. В паспорта бяха оставили празно място за името. Според мен сертификатът е за това котето откъде е взето. Там нямаше старото и име. А имената на родителите и инфо за нея.

Колко пъти на ден храните? Хората, от които я взехме, ме посъветваха 2 пъти дневно за да не преяждала.

# 505
Chicci,
родословието е документ, в който има вписано официалното име на котето, регистрационният номер във федерацията, към която е регистриран развъдника, родословно дърво с поне пет поколения, и друга информация (порода, разцветка, име на развъдника, име на развъдчика...). Ако не са ви дали подобен документ, то нещата доста понамирисват. Единственото, което удостоверява дадена порода, е официално издадено родословие. Нещо като лична карта при хората. Официалното име на котето се определя от развъдника според номера на котилото. Винаги е двойно, тоест: име развъдник + име коте (или име коте + име развъдник), като всяко от тях може да е от няколко думи.
Липсата на родословие и официално име, говори за това, че не сте взели родословено коте от легитимен развъдник, тоест е породоподобно, а не породисто. Това, разбира се, не прави котето по-малко прекрасно, красиво и заслужаващо любов!  

За храненето, за малко коте доказано най-здравословно е, ако още от малко е приучено дневната дажба да бъде разпределена на малки порции, повече пъти на ден.
(Лично аз храня по следната схема, без да претендирам, че е най-правилната: имат гранули по купичките 24/7, давам консерва или специално готвено за тях месо/дреболии два или три пъти на ден.)

possessed, дори и да е родословно животно, когато продават за домашен любимец,  развъдниците го правят с договор за кастрация, именно, за да не се спонсорира развъждането на черно.  

# 506
  • София
значи най-вероятно не е сертификат за родословие
те ги кръщават Муци фон нещоси и тн

котето може и да го храните три пъти на ден, даже ще му е по-добре
въпросе е не в броя хранения, а в количеството храна, което давате
кухненска везна, справка с пакета храна за грамажа дневна дажба за тази възраст и се разделя на три порции
като пораснат те сами започват да си регулират храненето и може да и седи цял ен купичката

което ме подсети, че моите малко са се ошишкали и ще им намалявам дажбите
това Тейст оф дъ уаилда много им хареса и си хрупат прилични количества

Епона
писали сме заедно
аз давам пауч веднъж дневно и храна в купата винаги
ама нещо както казах са се ошишкали, та ще им вдигам следобеда яденето
кой ял, ял

При мен Сиси яде пауч ама не настървено
Джуджи го подушва и не е ли Феликс, не яде, а аз Феликс вече не взимам
Пенсионера изяжда своя и дояжда чуждите
то и предимно заради него ги храня с паучове

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 10:06 от possessed

# 507
Лелеее, 90+ коментара :O

Рагдолката е страхотна, много ги харесвам! Много да ви радва! Чела съм, че са със страхотен нрав, много милички и гушливи. Дано наистина е така Simple Smile

Малките котенца новородени са като шарени бобчета Heart Всичко наред ли е с тях?

На Пури свиват ли му се разрезите/шевовете/лепеното след кастрацията? Надявам се, че всичко е наред!

Скрит текст:
Морис изживя кастрацията сравнително тежко, заради малоумните лекари от Вяра Надежда Любов, които бяха решили, че е добра идея да не го шият, нито лепят - щели сами да се свият дупчиците... Няма да ви казвам - всеки ден го водехме да дренират течност и да го дезинфектират... Нещо, което иначе щеше да отнеме три дена възстановяване, при нас беше 2 седмици. Няма и да им стъпя повече за оперативни намеси. За капак се беше сдобил с бълхи след престоя в стационара им. Добре че поне ми го върнаха събуден и адекватен, ядящ и ходещ до тоалетна. Но вече ходим там само за ваксината веднъж годишно. Ще търся по-добра клиника за махане на зъбен камък и други манипулации... Даже ако имате препоръки за София - съм отворена към тях.

--

И едно въпросче,  особено към собствениците на дългокосмести котараци - колко често ги къпете? Хубостникът нещо напоследък е почнал да се чеше (няма бълхи) и усещам, че му е мазна козината в основата... Обаче като се сетя след къпането колко часа сушене са... Не стига че ние се тормозим и едва го удържаме, ами и него дразним и стресираме. Сериозно обмислям да го офъкам колкото мога с ножицата и да го изкъпя след това.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 13:08 от BeeJuis

# 508
BeeJuis, малките са добре, пораснали са за няколко дни - явно добре ги храни майката. Доста е ящна, продължава да яде и от чинията на Пури. От десетина дни я наричаме Лола, но не реагира особено на името си. Идва, когато викам "Пури". Ще ги снимам пак, когато ги преместя, за да изпера завивките, в които роди. Засега не съм ги вадила всичките и не съм ги пипала много. Вчера извадих едното и то направо за секунди си притихна на дланта ми и си заспа пак.

На Пури също казаха, че е с 2 разреза. Честно казано, ми изглежда доста мърляво отзад - като обръснато или подстригано е мястото, свита е торбичката, не знам дали трябва да е така. Довечера ще снимам, за да покажа. Следя му поведението, дали е апатичен, изглежда ли, че го боли или има температура, залежава ли се извънредно - засега изглежда почти както преди, с изключение, че очите му бяха малко мътни вчера, но изглежда още ми се сърди леко, защото вече не ме ближе, когато се доближа до него. Преди започваше веднага, щом се надвеся над него.

# 509
  • София - Рим и обратно

И едно въпросче,  особено към собствениците на дългокосмести котараци - колко често ги къпете? Хубостникът нещо напоследък е почнал да се чеше (няма бълхи) и усещам, че му е мазна козината в основата... Обаче като се сетя след къпането колко часа сушене са... Не стига че ние се тормозим и едва го удържаме, ами и него дразним и стресираме. Сериозно обмислям да го офъкам колкото мога с ножицата и да го изкъпя след това.
Аз го къпя като му порасне козината (стрижем го 2 пъти в годината) и го подсушавам само с кърпи. Горе долу в месеца веднъж, като е с дълга козина. Ако е лято съхне за половин ден и тъкмо му е хладно. А през зимата пускам климатиците да не му е студено и пак си съхне бързо.

Общи условия

Активация на акаунт