Многодетни мами - тема 68

• 100 562
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Aila, честит празник! Бъди здрава и успешна! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Интересно, че момичетата са проявили любопитство към кръвната си група. Много смело са издържали процедурата. Ние цялото семейство сме А+, никакво разнообразие.Grinning

# 136
  • Варна
Дами,на 12.08.2017. В 6.25 и6.26 се родиха моите Н3и Н4

# 137
Бравоооо! Честито на цялото семейство!

# 138
  • Асеновград
Честито Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverNature BoomNature BoomNature BoomNature Boom

# 139
  • София
skabiela,  честито! Да са здравички и спокойни бебчета! HeartHeartHeart

# 140
  • по пътя
Честито за новите бебчета,skabiela:heart:

# 141
Одеве забравих да те питам как се казват, и дали са момиченца, момченца.
Аз и преди малко си мислех за теб, и твоята двойна радост, и много се вълнувам ... лелеле Wink

# 142
  • Варна
Момиче Илияна и брат и Стефан хахахаха.
Родиха се малко по рано,но всичко е нормално и сме добре

# 143
  • София
Честити бебчета, сигурна съм, че и по-големите деца са много щастливи Simple Smile

# 144
Като погледенах предния пост си помислих "Ама не е ли раничко?!"
Щом сте добре - супер!
Да сте много щастливи с вече голямото семейство! Да са здрави и спокойни бебчета Gift Heart

# 145
  • София
Здравейте момичета. Записвам се при вас по отрано, защото съм малко в потрес, много съм развълнувана, малко уплашена и безумно притеснена. Предполагам повечето от вас са били така в един или друг момент.

Имам две момченца, на 4г9м и на 3г, прекрасни дечица, големият е много ученолюбив и любознателен, а малкият ми е с характер и доста труден за комуникация (включително все още не говори). Преди 2 дена разбрах, че съм бременна - случайно, но желано и от двама ни трето детенце. И се паникьосах. Никой никога не ни е помагал с децата, сами си ги гледаме; ММ е на нова работа от 10 дена, а аз от 4 месеца. Финансово криво-ляво ще се справим първата година, после ще се връщам на работа. Но психически и физически не знам. Таман от няколко месеца започнахме да спим през нощта и нещата станаха малко по-леки. Предполага се, че ММ ще е доста често в командировки, което допълнително ще ме натоварва.

Споделете как сте се справяли в началото и как се справяте сега? Как успявате да ходите на работа, да гледате децата, да ги водите на допълнителни занятия и кога, за Бога, спите?   Shocked

# 146
Сладур. ММ има свойството да се наспива за 4 часа, 5 макс. Не че ми помага кой знае колко като е буден, не си помисляй хех.
Щом като имате желание, ще се справите. Нали знаеш, зорът е първите 3 годинки.
За воденето по извънкласни - на мен ми е много трудно. По-голямото го пращах с такси, и го чаках от таксито.
По-малкото ми иска да ходи на спорт 7 дни в седмицата, по 2 пъти на ден. Което е невъзможно.
Засега рядко е ходил някъде, но започва 1ви клас - и в училище го записах на всевъзможно изяви, за да компенсирам. А и да намаля ангажиментите си.
Най-ситнят ми е под 2 г., така че той не се е класирал за извънкласни Wink
щ
Не се притеснявай, ще се справиш. А и нали ние сме тук

# 147
  • Сливен
Да са живи и здрави, а на теб - бързо възстановяване  Hug
plesure, добре дошла - и ние почти сами си гледаме децата, не е лесно /до тук са ми най-трудни първите месеци с последното бебе, защото средната е ужасна ревнивка/, но всички в темата се справяме и вие ще се справите. За ходене на работа от двамата родители + 3/4 или 5/ деца още не мога да кажа, предстои ми и много ме плаши, защото може да ми се наложи да започна нова работа и това съвсем ще усложни нещата.
Дребното е прието на ясла и живот и здраве ще започне в края на септември, дано ме изненада приятно и да не плаче много  Praynig
Преди известно време нали ви се похвалих, че освен през юли/август, ще ходим и септември на море, е след първото такова се отказахме - 3 от 5 човека от семейството / ММ, средната и дребното/ се заразиха през пъпки/протрито с бактерия от замърсен пясък на плажа и имаха тежки гнойни абцеси, на Иви вече и мина и ходи на ДГ, малкото е с цепнато краче, което се надявам скоро да мине, а ММ е най-зле, в болничен е до средата на септември. След морето бяха доста изтощителни две седмици по болниците, дано е вече зад нас.
Това е от нас.
Хубав следобед на всички  Hug

# 148
skabiela, честита ви двойна радост! На чудесна дата са се родили Wink Големият батко е тогава Wink
plesure, добре дошла сред нас! Нормално е да имаш притеснения, със сигурност ще има и трудно моменти. Но щом детенцето е желано ще се справите с всички трудности.  Peace
При нас лятото е в стихията си и гледаме да му се насладим с пълна сила, че от есента започва тежка година ( големият ще е 7 клас)....

Искам да питам нещо, че се втрещих, като разбрах. Моя приятелка е ходила при личната си лекарка да взема бележка за дъщеря си, че има всички ваксини и прегледи, за да я представи пред социалните и са и взели 8 лв за нея  Shocked Аз както взема 3 по 8 лв..... Отделно и за училище ни искат такива бележки, още 2х8....много тъпо...нали за децата всичко уж е безплатно до 18 години  ooooh! Вие знаете ли нещо по въпроса? Нашата лична, вече ни взема по 2 лв за извинителна бележка, но това ми се струва прекалено.

# 149
аз не вземам детски в момента, та не знам.

Може л ида ви питам - тази имунизация при 1ви клас - задължителна ли е, или само след тестване, ако се наложи?

Както и тази след 4ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт