Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 136 426
  • 764
  •   1
Отговори
# 435
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
За пълна знам,че е възможно.

Баба ми, след операция с пълна упойка, преди доста години, се беше сдобила с тромбофлебит. И тя твърдеше, че е станало след операцията.

# 436
Здравейте! Моля ви, препоръчайте ми съдов хирург за София с много опит. Насочила съм се към трета градска, но приемам и други предложения. Става въпрос за силни болки от разширени вени в таза (без бременност). Благодаря !

# 437
  • Sofia
Виж моята препоръка няколко поста по-нагоре.

# 438
tinyfairy, защо мислиш, че болките в таза са от разширени вени?
Зависи къде точно са ти болките, но май трябва и други специалисти да потърсиш - невролог, гинеколог, коремен хирург, гастроентеролог. Поне това ми идва на мене като варианти.
Съдов хирург ми е казвал, че в коремната кухина тромб се вижда много трудно на доплер. Има други методи. А и не зная дали боли.

# 439
ЯМР на малък таз показа разширени вени.  Ходих и на уролози и гинеколози-нищо не виждат. Кръвните изследвания са перфектни. Имам постоянно парене в таза на различни места, но все ниско долу и вечер се усилва и превръща в болка, понякога много силна. Не знам дали са вени, но нищо друго не ми откриха... Остава да си направя супер облъчваща флебография. Търся много добър съдов хирург с опит точно при тазовите вени, защото е много рядко явление при небременни жени... Може и нерви да са, но това е недоказуемо.. Вените поне могат да се изследват.

# 440
Д-р Кючуков в болница Здравето..... Много внимателен и обяснява подробно всички варианти, след преглед на Доплер.

# 441
Ми аз пак ще си кажа - д-р Марангозов във ВМА. Много съм доволна от него. Много ми помогна.
А гръбначния стълб гледаха ли ти? И той може да дава болка отпред. През него минават всички нерви, затова споменх невролог.

# 442
Благодаря ви.
Не са ми гледали гръбначен стълб, само лумбална област и няма проблем.
Трябва ми съдов хирург с опит конкретно с разширени тазови вени, защото е страшно нетипично за небременна жена и в България почти никой няма представа как да го лекува. Май единственото ефективно лечение е операция. Ако е проблемът ми е това, разбира се. Лекарите ме прехвърлят един на друг и никой не се заема.

# 443
Едва ли ще намериш точно такъв специалист. Не зная дали има специфичен различен начин за лечение точно на тези вени. Доколкото зная, операции се правят при някои тромби или стеснени артерии, а вена сафена - повърхностната на крака се маха. Не съм чувала за други операции на разширени вени.
А извън България как ги лекуват?
Цитат
Имам постоянно парене в таза на различни места, но все ниско долу и вечер се усилва и превръща в болка, понякога много силна.
Такава болка има при цистит ( може и хроничен да е ), при песъчинки. Май и яйчници могат да болят, не зная, но трябва да питаш в друга тема.  Пишеш, че са ти изследвали кръв, а урина и вагинален секрет изследваха ли за инфекция?
При добър гастроентеролог ходи ли?  Може да е нещо по хода на червата.
Сраствания от стари операции?

Съмнявам се вени да болят така. По краката има тежест и болка понякога, но и там не е такава, каквато описваш. Поне при мене не е такава.

Скоро четох интервю с лекар, който казваше, че жените в менопауза често имат симтоми, наподобяващи цистит ( каквито ти споделяш), но не се откриват инфекции и той предписвал някакъв естрогенен гел, с който симптомите отшумявали.
Ако прецениш, може и него да го потърсиш, щом другите не могат да открият причината, а няма инфекция. Все пак това е някаква идея, дори и да не си в менопауза.  А за него пише, че е работил на доста места и вероятно е добър специалист.

https://zdrave.to/3/d-r-veselin-milkov-kistite-v-bybrecite-naj-c … -dobrokachestveni
Цитат
Д-р Милков препоръча на нашата читателка и въобще на всички възрастни жени следното: „Ако жени в по-напреднала възраст се оплакват от болки ниско долу в пикочния мехур, от често уриниране и т.н., е хубаво да им се изследва урината един-два пъти годишно. Така ще се види дали наистина има елементи на пикочна инфекция, дали има цистит, дали има бактерии и т.н. Защото аз в моята практика за толкова години съм забелязал как възрастни жени, които вече от много години са в менопауза, споделят характерни оплаквания поради това, че яйчниците отдавна вече не отделят хормони. А това води до сухота на половите органи, на влагалището, което е доста неприятно състояние. Характерното в случая е, че много често такова състояние клинично имитира цистит. За съжаление, колегите джипита при такива оплаквания веднага предписват антибиотик, което е абсолютно погрешно. Не бива да предписват антибиотик, без да са доказали, че има инфекция в пикочните пътища. Когато при мен дойдат такива болни, изследвам урината и ако се окаже, че тя е чиста и няма никакъв елемент на инфекция, обикновено изписвам ниска доза естрогенен крем за вагинално приложение. Той се прилага по определена схема и симптомите напълно изчезват за няколко седмици. Т.е., не всичко, което при една възрастна жена е с болка ниско долу, предполага антибиотик. Нещата трябва да бъдат оглеждани винаги по-комплексно. Вижте, ние докторите, особено личните лекари, нямаме време да говорим с тези хора, все бързаме. Аз смятам, че ако докторът изслушва внимателно пациента за неговите оплаквания, ако обсъди заедно с него проблемите му, този разговор може да насочи доктора по-точно и ясно към диагнозата и въобще към проблема. Лично аз се опитвам да изслушвам моите пациенти. В крайна сметка ние трябва да сме малко и психотерапевти”.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 01:10 от Diorela

# 444
  • България
Споделете ефективни кремове и други натурални мазила от аптечната мрежа.
Досега наличните не са, според клиенти...

# 445
Скрит текст:
Споделете ефективни кремове и други натурални мазила от аптечната мрежа.
Досега наличните не са, според клиенти...

alex.v, с какво се занимаваш?

# 446
  • Sofia
Аз ползвам руските за вени на 911.

# 447
И аз руския за вени 911 и турския еквивалент на Детралекса ( Daflon), само че зависи какво разбирате под ефективни - ако мислте, че ще изчезнат вените - не няма. Тези медикаменти облекчават симптомите - тежест, болки, парене, отоци и евентуално забавят прогресирането на заболяването.

# 448
  • Sofia
От Турция ли го купувате?

# 449
От Турция ли го купувате?
Да. Тази година за първи път го ползвам - доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт