И с малко захар стягат жълтъците, ще видиш като опиташ. Те и само от топлината, съвсем без захар, си стават като крем.
Аз май почти винаги когато обработвам топлинно нещо, после пускам съда в студена вода, за да прекратя процеса. Разбира се, ако човек е внимателен с топлината, може и без това.
Така е, за смесването на белтъците го написах за всеки случай. Знам колко много хубави неща умееш и правиш!
Това за „облачетата“ важи по-скоро за суфле, отколкото за Тирамису, всъщност.
Аз също ползвам понякога миксер за смесване на разни неща, които по правило би трябвало да се вършат ръчно. Когато, както казваш, човек е внимателен, става.
Смея се на иконката за белтъците, които да станат още по-твърди.
Знаеш ли, само ведвъж опитах да бия на планетарния миксер и повече не повторих. Да не говорим, че и купата ми е дълбока и неудобна. Ползвам го само за месене на хляб. Иначе всичко останало - в „обикновения“ миксер.
А белтъци - само ръчно. В смисъл, откачам миксера от статива и с него разбивам в тенджера със заоблен кант на дъното.
И така.
Чакаме следващия рапорт!
-------------
Бела, колко висока ще бъде тортата? Аз не бих започнала да обличам нещо, с по-малко от 1кг фондан. От това количество после може да ти остане половината, но с малко фондан се работи трудно и резултатът не се получава гладък и хубав.