Ламинат или балатум?

• 43 729
  • 263
  •   1
Отговори
# 210
Лично моето мнение е, че в балатума се набива много лесно прах и мръсотия и няма чистене. Ламината е много по-доброто решение, да не говорим, че естетически изглежда по-добре и модерно.Simple Smile  Peace

И моето е такова.
От опит с двете настилки.

# 211
  • София
Лично моето мнение е, че в балатума се набива много лесно прах и мръсотия и няма чистене. Ламината е много по-доброто решение, да не говорим, че естетически изглежда по-добре и модерно.Simple Smile  Peace
Аз защо си мисля точно обратното ...
Логично погледнато и двете са една и съща настилка отгоре - вижте състава им!
Ламината ме дразни, че много лесно му се начупват краищата.
На балатума му е хубаво това, че няма къде да се събира мръсотията - както е в цепнатините на ламината.
Ще ми се някаква настилка, която да си е цяла...

# 212
  • Монреал
Аз защо си мисля точно обратното ...
Напише в Гугъл търсене на картинки: "carpet under microscope" и ще забешежиш, че са предимно снимки на бактерии, акари, мухъл и подобни.

# 213
Аз вече реших да е ламинат. Simple Smile Сега само се чудя за цвета. Първоначално мислех да е в един тон с мебелите, но ми се струва, че така ще потънат. По-скоро една идея по-тъмен нюанс.

# 214
Светъл избери, дори да не е идеално за интериора, поне няма да изглежда мръсно.
Ето така беше при нас в хола, където беше по-тъмен. Мъка всекидневна...
В спалнята бяхме със светъл, чорапите ни пак си бяха черни и се събираха фъндъци, но поне не личеше толкова явно.

# 215
  • София
Напишете в търсачка "3d под" - за мен това е най-модерното Wink

# 216
  • София
А това каква връзка има с темата? Да не говорим, колко малко фирми го предлагат в БГ и колко безбожно скъпо е, спрямо БГ заплатите.

# 217
В темата се търси нещо до около 35 лв. на квадрат, а не най-модерното.

П.П. Никога не бих си сложила нещо подобно, кич, който след няколко години ще отшуми и ще трябва нова смяна.

# 218
Аз вече реших да е ламинат. Simple Smile Сега само се чудя за цвета. Първоначално мислех да е в един тон с мебелите, но ми се струва, че така ще потънат. По-скоро една идея по-тъмен нюанс.

Избери светъл.
Хем не личи праха, хем стаята става по-светла и просторна.
В детската бяхме с тъмен мокет, сега сме със светъл ламинат.
Светна стаята с него.

# 219
Изобщо не ми харесва идеята за 3D под в спалнята. Това е хубава идея за баня, ако живееш в чужбина. У нас няма да ти го сложат като хората, няма майстори, които да владеят тези техники. Освен това намирам, че стои красиво в големи стаи. В малка баня 3.5 м2 си изглежда като кич точно, както НСЧ каза. А в спалничка 15 м2 би стояло хубаво само и единствено, ако в цялата стая има едно легло и толкова, а всичко останало е картинката на пода. В нашата спалня ще има четирикрилен гардероб, скрин, 2 етажерки и легло. Някакси не вярвам да стои добре 3D картинка, от която се вижда 1/7.

# 220
За баня някак мога да го преглътна, но за спалня трябва нещо, което да внася уют, топлина, мекота... не модернизъм Simple Smile

# 221
  • Варна
За мен е кич

# 222
Ние си поставихме в помещенията светли настилки. Коридора и кухня светъл теракот в бежови нюанси, спални светъл ламинат, по точно светли дъбови нюанси.

# 223
Само аз ли си мисля, че тъмен ламинат е по-добре за под? 2 години бях с такъв и нямах проблеми с прахоляк, не си личеше всяко мъхче. При стринка ми пък е много светъл, почти бял - всеки косъм и мъхче от дреха се виждат от километри и изглежда мръсно. Междинните цветове може би са компромисен вариант - хем да не е съвсем бяло, хем да не е тъмно да свие стаята.

# 224
Белият под действително си личи мръсотията, но на тъмните нюанси праха се вижда отдалеч, освен това като се  надере личат дирички. За мен компромисен вариант е среден тон, нито светъл, нито тъмен. Само в нашата спалня си сложихме  доста светъл цвят по скоро изглежда винтидж, но е нюанс на дъбовите разцветки. Просто стената се получи тъмна и мебелите нямаше да изпъквант на тъмен под...

Общи условия

Активация на акаунт