За леките наркотици и масовата употреба

• 64 668
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
това на практика няма да го направят, защото няма да има къде да вкарат толкова хора- няма достатъчноо места в затворите. Няма да приемат законопроекта така, както е написано сега, със сигурност ще го променят. Само шум ще се вдигне. По същата прочина и рядко шофьорите, убили някого на пътя влизат в затвора, защото няма как системата да ги поеме.
Айде да видим... И те няма да ги вкарват, разбира се. Просто ще имат едно оръжие с което ще събират рушвети и ще изнудват хората.

# 1 111
  • София
това на кое четене е преди ваканцията? Ако правилно помня, четенията трябва да са три.

# 1 112
Не съм сигурен но мисля че и сегашната наредба предвижда еф. наказание затвор при шофиране обаче само "ПоД ВъздействиетО" на нарк. в-ва но има гъвкавост и присъстват по леки нак. като глоба, отнемане на книжка и т.н. които предимно се прилагат при проверки на пътя. Вече при причиняване на инциденти на пътя е нормално да има тежки нак. не съм против това. Ще е безумие да го приемат и заради житейската логика че човек който пуши вечер не е по опасен от такъв който пие, стига и единия и другия после да не се качат да карат. Законопр. е внесен от депутат от нфсб ако не се лъжа и гр. нар. предст. Вече е минал обсъждане в транспортна ком. където е било отказано присъствие на противниците на закона и предстои да бъде гласуван в парламента по надлежния ред. Не ми се вярва да го редактират а директно да отпадне защото е пълен с небивалици.

# 1 113
  • София
Значи е на първо четене още, а дали ще мине не е ясно.

# 1 114

На първо четене. За разлика от неадекватната си част законопроектът има други добри и много закъснели предложения като въвеждане на образователен ценз от 10 кл. при взимане на книжка. Според мен отдавна трябваше да е средно образование, (като един от начините ромите да се образоват преди да се допусне тази голяма сегрегация) и увеличение на наказанието за шофиране в аварийната лента. За съжаление стара политическа аксиома гласи че добри решения се взимат главно в деликатен момент (протести, скандали, лошо обществено мнение) и затова полезни решения се взимат с голямо закъснение. Тези добри предложения се използват по стара бълг. традиция (правим нещо добро за замазване за да мине и нещо друго) за неглижиране на другото. Дано останат само добрите предложения.

# 1 115
  • София
Малко са ми далечни тези неща, учила съм ги преди десетилетие поне, но имат право по искане на депутати да се гласува член по член, между първо и второ четене да се внасят промени, отново да се свиква комисия, да преговарят, така че някои членове ще ги гласуват, а за други ще се пазарят и ще ги променят. Този за затвора много вероятно ще се пазарят и променят, защото едно е да мине на комисия и да се внесе в пленарна зала, съвсем друго е какво ще излезе накрая.

Да, крайно време е за книжка да се иска средно образование или както е заложено десети клас заради новата система в образованието, поне като завършат десети клас, ако не им се учи, поне шофьори да могат да станат и да работят, ако изкарат категория С, разбира се.

# 1 116
Eййй, най-накрая да сме на едно мнение по даден въпрос Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 117
  • София
Нормално е за някои неща да сме на различни мнения, а за други да сме на много сходни. Все пак, тук не сме някакви маргинали.

# 1 118
Аз лично не съм виждал толкова добре и подробно развита тази тема през абсолятно всички нюанси на въпроса (явно старата слава на бг мама форуми има покритие) за което заслуга имат и 2те страни, но айде стига четки че нали сме врагове в спора. Simple Smile

# 1 119
Точният термин май не е "без право на замяна", но Никола Тесла го е обяснил точно. Всеки някога употребил наркотик ще получи ефективана присъда в затвор и няма да може да я замени с лечение.
Това би могло да отпадне, ако има някаква воля проектозаконът да се обсъди с граждански организации и експерти в различни области. За съжаление няма воля за това, защото не ги интересува ефективността на мерките, а разни други работи. Бързат да го гласуват преди ваканцията.

Най-лошото е, че човека може да е употребил марихуана преди седмица, но уринният тест ще отчете положителна проба и той ще попадне в графа "надрусал"се. Същото е и с кръвните тестове, например хероина може да бъде открит и до шест месеца в кръвта, и пак попадаш в графа "надрусан". А ти си го вземал за последно преди шест месеца. Това е най-големият проблем на тестовете, че веществото стои твърде дълго в организма, а ти на практика нито си надрусан, нито опасен, нито омаян и т.н., но си в графата "надрусал се".

# 1 120
веществото стои твърде дълго в организма, а ти на практика нито си надрусан, нито опасен, нито омаян и т.н., но си в графата "надрусал се".

Това на базата на какво го твърдиш? На личното си светоусещане ли? Не ми се струва правдоподобно едно психотропно вещество да се разхожда из организма ти, а ти да си свеж и адекватен като заклет трезвеник. Може да ти се иска да е така, но искането не е същото като действителността. Аз разбирам, че за ежедневен потребител на марихуана една седмица въздържание е непосилен срок. Но не виждам причина законът да толерира нечии лоши навици, които създават риск за останалите.

Последна редакция: сб, 12 авг 2017, 15:08 от Анонимен

# 1 121
веществото стои твърде дълго в организма, а ти на практика нито си надрусан, нито опасен, нито омаян и т.н., но си в графата "надрусал се".

Това на базата на какво го твърдиш? На личното си светоусещане ли? Не ми се струва правдоподобно едно психотропно вещество да се разхожда из организма ти, а ти да си свеж и адекватен като заклет трезвеник. Може да ти се иска да е така, но искането не е същото като действителността. Аз разбирам, че за ежедневен потребител на марихуана една седмица въздържание е непосилен срок. Но не виждам причина законът да толерира нечии лоши навици, които създават риск за останалите.

Joy Какво лично светоусещане, бе човек. Това е биохимия, тук няма лични мнения и светоусещания, или какво ми се иска на мен, или на теб. На мен много ми се иска да взема веднъж и то да ме държи цяяла седмица. Или за всеки хероинов наркоман ще е мечта, да вземе веднъж и шест месеца да е надрусан или поне седмица. Аз ти казвам, че човек, който е спрял да се друса с хероин например, даде ли кръвна проба веществото може да бъде открито в кръвта му и след шест месеца. При уринният тест не е така, обаче. Той след седем дни ще покаже отрицателна проба. Сигурна съм, че всеки наркоман си мечтае да се надруса веднъж и цяяяла седмица да го държи. Да, ама не е така и още на следващият ден ще изпадне в абстиненция, нищо че теста му ще бъде положителен. Иначе на мен много ми се иска да пуша веднъж и цяла седмица да си стоя напушена. Ама никой не ме пита, защото това не е въпрос на мнение, нито какво ти се струва правдоподобно на теб, а въпрос на биохимия.

Скрит текст:
Глупости на търкалета. И заклет пушач на марихуана, няма проблем да издържи много повече от седмица, ако обстоятелствата го изискват. Това да не са ти алкохол, хероин, кокаин или други тежки опиати. Joy

# 1 122
  • София
Аз пък си представям следното - нормален работещ пич отива на море. Първата вечер среща свой стар приятел и врътват един коз. След седмица пали колата и тръгва на работа. Спират го полицаи и го карат да даде проба. Оттам нататък му отива целия живот, работа и всичко! Ужас!

# 1 123
Аз пък си представям следното - нормален работещ пич отива на море. Първата вечер среща свой стар приятел и врътват един коз. След седмица пали колата и тръгва на работа. Спират го полицаи и го карат да даде проба. Оттам нататък му отива целия живот, работа и всичко! Ужас!

Именно, точно затова иде реч. Полицаите обаче са намерили невероятна хранилка, защото веднага започват да искат пари, точно за да не му отиде на човечеца живота. И какво излиза - да живее корупцията!

# 1 124
  • В Космоса

И аз подозирам, че много такива хора ще изгърмят, нормални, със семейства и стабилни професии, които не са зависими, но са се отпуснали веднъж, два пъти да си дръпнат на някоя почивка или някоя по-силна вечер.

Общи условия

Активация на акаунт