За леките наркотици и масовата употреба

• 64 911
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз майка и баби машиннокаквобеше труженички нямам, за вас не знам. По гости жените пиеха много, факт. Не всички - майка ми например винаги си е била трезвеничка, та и до днес, но нейни приятелки - интелигентни жени с образование и хубави професии се напиваха. Така че хайде не ми обяснявайте как сите българки са били багеристки или комбайнерки, и са пиели само айрян.

# 226
Масовата картинка беше нещо подобно, особено по малките населени места.  Естествено, че не са били всички така, но смятам, че пренебрежимо малък е бил процентът на тези, които са обикаляли с мъжете си дипломати по света, с прислуга, семейства на висши партийни функционери и пр. елит, за да се смята за обща картинка.

# 227
  • София - Варна
Тя и майката на баща ми ходеше до хоремага да си взима за пиене, ама си беше алкохоличка, и беше една от малкото жени с такива табиети. Мъжът ѝ за сметка на това беше трезвеник.
Може, ама около мен не бяха алкохолоци. Просто си пийваха. Още по-малко прабаба ми, то това е било в средата на миналия век. Joy Не че тогава е нямало де. Имало е естествено.
Да, майка ми пиеше най-малко от всички. И само още една нейна приятелка пиеше по-малко и от майка ми, направо почти нищо. Но другите наистина си пийваха доволно. А майка ми често си е пийвала ракийка вечер. Сега, на почти 70г., още го прави. Ама тука говорим за някакви минимални количества.
На мен ми е най-странно как изобщо не познавате такива хора. Grinning

# 228
Майка ми не пиеше преди съвсем, сега по повод за наздраве по няколко глътки, но като дете си спомням, че тя беше изключение, беше ми направило впечатление, защото само тя казваше, че не иска.
А Лексотана от малка си знам, че всяка има в чантата. Като станах голяма и прочетох какво е бях доста учудена. И Валидол, и още нещо имаше, но третото не го помня, някакво приспивателно беше. И сега като нещо стане по-възрастните веднага - изпий едно, много ми е странно. След няколко месеца ставам на 39 г. и никога не съм пила подобни лекарства.

Имахме познати и от малки, и големи населени места, не съм забелязала разлика.

# 229
За валидола знам и за мента, глог и валериан, но това не са психосоматични вещества. Можеш да се пристрастиш към тях, колкото можеш да се пристрастиш към дъвки без захар или бонбонки тик-так. Т.е., има хора, които прекаляват с тях, но има и хора, които постоянно са с дъвката в устата. За лексотан за пръв път чувам, че редовно са го употребявали масово.

# 230
  • София
Лексотан имаше всяка майка в шкафа си. Беше масово 90-те, майка ми ми е давала два-три пъти когато не можех да заспя, и далеч не беше единствена. Подозирам, че изобщо не са осъзнавали какво правят.

Упс, не всяка: майките и бабите на 2-3 потребителки са били невинни като агънца. Изобщо около тези потребителки никой никога не е пушил трева, препивал, пил лексотанче или каквото и да било друго освен чай от липа. Даже жълт кантарион не са пипали, щото, както знаете, билката има лек успокояващ ефект и я предписват на хора с неврози и панически атаки  Laughing

# 231
  • Tам през Атлантическия океан
Сега за спане се пие мелатонин  Simple Smile
че даже е полезен ,
след определена възраст може да си го пиеш всяка вечер Wink

# 232
Лексотан имаше всяка майка в шкафа си. Беше масово 90-те, майка ми ми е давала два-три пъти когато не можех да заспя, и далеч не беше единствена. Подозирам, че изобщо не са осъзнавали какво правят.

Упс, не всяка: майките и бабите на 2-3 потребителки са били невинни като агънца. Изобщо около тези потребителки никой никога не е пушил трева, препивал, пил лексотанче или каквото и да било друго освен чай от липа. Даже жълт кантарион не са пипали, щото, както знаете, билката има лек успокояващ ефект и я предписват на хора с неврози и панически атаки  Laughing

Естествено, че не всяка майка го е имала в шкафа си и го е употребявала редовно или го е давала на децата си. Майка ми алкохол цял живот пие, колкото да се чукне за наздраве, без да се обяснява на празнуващите, че не иска - 50 грама, близва и остатъкът си стои в чашата цяла вечер пред нея. Аз също не съм имала кой знае колко вълнуващ живот в това отношение, включващ денонощия в безпаметност, нито са ми давали да пия лексотан като дете. Виж, билкови чайове пием и двете.

# 233
  • София
Сега за спане се пие мелатонин  Simple Smile
че даже е полезен ,

Аз спя като пън, трябва ми само да подуша легло. Което ме подсеща, че е почти един, уау  Laughing  Hug

Поздравления, Куку. Билкови чайове ненавиждам.

# 234
  • София
като ви чета, и ми се плаши окото и мозъкът направо! 

# 235
  • Tам през Атлантическия океан
Сега за спане се пие мелатонин  Simple Smile
че даже е полезен ,

Аз спя като пън, трябва ми само да подуша легло. Което ме подсеща, че е почти един, уау  Laughing  Hug

Поздравления, Куку. Билкови чайове ненавиждам.

Е и аз бях така  Wink
ама с второто  Laughing което е още в бебешка възраст  Heart Eyes
съня ми хич не ми и стига и спА като хамстер на пресекулки  Joy
А и като се събуди в 5 - 6 решава че и другите са се наспали и те така.

Сори за оффааа  Laughing

като ви чета, и ми се плаши окото и мозъкът направо! 
Споко  Mr. Green
взаимно е  Wink

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 01:08 от Desss

# 236
Чай от маточина помага за заспиването:

http://imgur.com/a/Vu0yf

# 237
  • София - Варна
Цитат
А и като се събуди в 5 - 6 решава че и другите са се наспали и те така.
Леле, мислех, че само моето спи като пенсионер. Mr. Green
И аз спя на пресекулки от години, което май е по-лошо от леко пийване всяка вечер. Mr. Green

# 238
А колко баби закусват попара с вино? Чай от маково семе ли беше са давали на децата, още 19 век, май и в литературата беше описано... Та те тъй, " трезвена" нация сме.
Лексотана 90-те, защото лесно се даваше без рецепта. Има пристрастяване към аналгин. А онея с малко по-хубави професии като лекари, мед сестри и аптекари, нали се сещате колко "ограничен" достъп имат. Алкохолизма и в тези среди не е чужд.

# 239
  • София
Население от наркомани и алкохолици, викаш. Българската домакиня се друса с лексотан и алкохол, децата ги успиват с маково семе, бабите от сутринта попара с вино, а мъжете и трите, дядо попе. Зная, че има практики с виното, че има един куп треволяци из селските и градските градини, които могат да имат успокояващ или упойващ ефект, ама чак такова друсане и пиене не съм си представяла, каквото го описваш.  Викаш, има с какво да се оправдаем, ако решим да продължим традицията.

Общи условия

Активация на акаунт