За леките наркотици и масовата употреба

• 65 024
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Мохито, искам да зная човек с каква квалификация стои срещу мен. А с теб с удоволствие бих се запознала, да си поговорим за смешките. Аз всяко нещо, което правя, мога да го аргументирам научно и професионално, така че питай! За четири семестъра съм научила толкова, колкото други за четири години не научават. Дори ще ти направя прИмоция онлайн, а после можеш да ме плюеш колкото щеш, ако не си доволна. Мен няма от какво да ме е страх, дори ще ми е приятно да направя еспешъли фор ю една малка демонстрация.   А четирите семестъра за магистърска програма са си изискване от държавата, така че претенциите към нея.
По този повод, каква е твоята квалификация, образование и професия? Поне да зная кой ме оценява. Можеш да се похвалиш. Е?

# 841
Завършила съм право, криминология и емиграция и междуетнически отношения в три университета - български и канадски.
Дали задоволявам високите ти изисквания? Joy
Дори и да съм учила само по три семестъра от всяко ( а то не е така) пак съм напред. Joy Joy

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 18:44 от зелено мохито

# 842
  • София
Благодаря. Както виждаш, не си позволявам да дадам оценка на твоята квалификация и семестрите, макар ако реша, все ще намеря за какво да се хвана и тогава ти ще трябва да си в ситуацията да обясняваш, че не си камила. Сега кажи ти на какво основание имаш някакви претенции относно моята квалификация? Нито ни наясно с професията ми, нито с образованието ми, нито с качествата ми и знанията ми. Сега можеш да се замислиш малко и да отговориш честно на какво основание имаш претенции към мен, при положение, че нямаш никаква представа относно качествата ми и работата ми?  Аз нищо не искам от теб, но малко безпристрастност не е излишна.

# 843
Андариел, за мен няма никакво значение каква е квалификацията ти. Поведението ти във форума за мен е много показателно, както и фактът, че 15 години от съзнателния си живот, когато другите дса работили и са се развивали, ти си седяла в къщи да домакинстваш и философстваш. Това изгубено време никога не можеш да наваксаш и поради тази причина аз лично, никога не бих ти поверила проблемното си дете. Просто нямаш връзка с реалния живот - това е изключително опасно явление в днешно време. И не ми излизай с тоновете прочетени учебници по неврология - в този вид занаят практиката и реалността са най-важни. Както в която и да е професия.

# 844
  • София
е, твоя воля, аз насила никого нищо не карам. Благодаря за диагнозата, доктор Фройд! Нали знаеш, Фройд повече се е борил със своите демони, та книгите му са по-скоро отражение на собсттвената му борба със себе си и личните си страсти, отколкото опиание на конкретни случаи. Wink
 Между другото, не се казва "проблемно дете", защото е обидно определение за детето. Няма проблемни деца, има деца, които имат особеностии в развитието и се нуждаят от повече и конкретни занимания.

# 845
В темата за леките наркотици ли съм?
Ако има някой, професионално занимаващ се по някакъв начин с това, бих се радвала да се включи.

# 846
Дорис, не съм изчезнала, а просто си имам и други неща за правене, като да ходя на вечеря и да спя. Какво искаш да ти доказвам? Пиша моето впечатление, базирано на твои постове. То е впечатление, може да е погрешно, а може и да не е.

Казвам само, че намекваш, че работиш с жертви на насилие, а сега и с наркозависими, което само по себеси не е невъзможно. Не уточняваш като каква работиш с тях, а възможностите са много от психолог, лекар, социален работник, медицинска сестра до рецепционистка или доброволец в център.

Когато намекваш за професионална квалификация в някаква област, постовете ти по нея ще се приемат по сериозно, а ако нямаш квалификация, е нередно да го намекваш (което не означава, че нямаш, но аз не съм виждала да си мисала, може и да си, нямам желание да ровя).

Анди, приемаш много лично нещата. Казах, че не водиш спор както трябва, защото "Аз съм учила", което повтаряш непрекъснато, не е аргумент за нищо. Все пак, голяма част от потребителите също са учили. А за спорът ви с Бояна, мнението ми отново е, че приемаш лично неща, които са по принцип. Бояна каза, че обучението в НБУ и СУ, както и в България по принцип  е на ниско ниво, с което много хора са съгласни, включително и ти предполагам. Фактът, че ти си положила условия и си чела и търсила информация, не означава, че останалите го правят, което вероятно сама си видяла. Съгласна съм и с това, че три семестъра са малко за магистърска степен, защото ако ти за това време си успяла да натрупаш знание, то Х, която е била по купони цяла вечер надали, но излиза със същата диплома като теб.  Колкото до практикуването, разбира се, че имаш право, а и знам, че го правиш добре и с желание.

Мохито, не винаги, когато стоиш в къщи не се развиваш, както и не винаги се развиваш,  когато работиш.

# 847
Down Under, навремето дядо ми използваше един много хубав български глагол за поведение като последния ти пост. Та ти в момента се ИЗСУЛВАШ.

И тъй като споменах дядо си, предполагам сега ще искаш да представя родословно дърво, удостоверение за наследници и запис как той използва глагола...

Редно е след като ме обвиняваш в неадекватност, противоречивост и опасни съвети, давайки си важност, че притежавам квалификация и трябва тези съвети да бъдат приети сериозно, да се обосновеш какви са тези опасни съвети, противоречивостта и неадекватността им. Да ме цитираш доказателствено с примери /та ти дори в рамките на тази тема не можеш да се аргументираш/. Това твоето е клевета и създаване на интрига от една страна и инсинуация от друга, намеквайки за измислени истории, зацапвайки ги с комплимент за творчески потенциал.

Та с две думи не съм съгласна да се изсулиш от темата без да затвориш /метафорично/ нападките си към мен.  

# 848
Дорис, някои неща не се хвърлят върху вентилатори.

# 849
Дорис, казах ти, че постовете ти са ми някак странни. Усещане е просто, но не ги харесвам, Може и да греша, но все пак имам право на мнение и интуиция.
Няма да си загубя един следобед от живота, за да ти ровя в историите. Казах какво мисля, а ти пак се :изсули" и не каза какво работиш.

# 850
Следя темата от началото.

Описаното е често срещано в чужбина.

Не малко лични познати имам пушещи марихуана всеки ден и са все работещи, на възраст в диапазона 22-37 и нерядко и с деца. Много са ползващите по партита кокаин, амфетамини, Екстази и прочие, но това е клуб-културата на излизанията в петък и събота вечер на запад.

Почти във всяка огромна дискотека има не-регламентирано предлагане на амфетамини и кокаин и е широко разпространена практика. Тревата е сред най-безобидното наред с цигарите.

Тъкмо се завърнахме от Лас Вегас и впечатленията ми от 3те нощи там бяха същите. Много хора, много разврат, полюсните пари-бедност, мирис на трева на всеки ъгъл, пушене и пиене пред децата и зашеметяваща клубна култура.

Последна редакция: нд, 16 юли 2017, 09:11 от Анонимен

# 851
Дори и да съм имала желание /а такова нямам/ да разкрия част от реалната си самоличност то при така поставени нещата трябва да съм откровенно луда, за да го направя. Нямам намерение да играя по ничия свирка, а в конкретния случай нямам грам намерение да се поддавам на йезоитски манипулации.

Аз също имам мнение за теб, което обаче държа за себе си, както правят интелигентните хора, нали?

Без да претендирам, че съм насочила вниманието си към теб, но ми се струва, че темите за наркотиците силно и лично те вълнуват. Точно в тях ти демонстрираш компетентност, но не професиона такава. Предполагам, че поста ми срещу дилърите и техните зомбита във входа ни те афектира и доведе до изблик на жлъч, което може би означава, че лично се асоциираш с някой от тях. Мисля, че и в друга тема индиректно и страстно защитаваше използването на трева.

# 852
Дори и да съм имала желание /а такова нямам/ да разкрия част от реалната си самоличност то при така поставени нещата трябва да съм откровенно луда, за да го направя. Нямам намерение да играя по ничия свирка, а в конкретния случай нямам грам намерение да се поддавам на йезоитски манипулации.

Аз също имам мнение за теб, което обаче държа за себе си, както правят интелигентните хора, нали?

Без да претендирам, че съм насочила вниманието си към теб, но ми се струва, че темите за наркотиците силно и лично те вълнуват. Точно в тях ти демонстрираш компетентност, но не професиона такава. Предполагам, че поста ми срещу дилърите и техните зомбита във входа ни те афектира и доведе до изблик на жлъч, което може би означава, че лично се асоциираш с някой от тях. Мисля, че и в друга тема индиректно и страстно защитаваше използването на трева.

:rolling: , Много си зле, но си е твое право.
Интересът ми към наркотиците се свежда да образовам детето си. Пушила съм трева два-три пъти преди 20 и кусур години.
На моите години, ако реша да се друсам ще отида на лекар и ще си взема рецепта.

# 853
Лас Вегас не е точно животът на средностатистическия човек, надявам се.

Но че дрогата присъства в съществени размери, е факт. Няма как да се намали разпространението по друг начин, освен както при цигарите: със забрани и мащабни образователни кампании - за родители и деца. В момента нивото на антиреклама е никакво. А би трябвало да се започва още от детската градина. Вместо да се чудят как да индоктринират децата да прегърнат идеята за 50-те пола, да вземат да ги научат как да се пазят от съмнителните прелести на дрогата и алкохола. На някого може да се струва скандално, но според мен е съвсем навреме. След 2-3 клас вече е късно.

# 854
Скандално е, че пак се опитвате да прехвърлите отговорностите на родителите ту към институции, ту към образователни или някакви хипотетични административни служители.  ooooh!

Кой учи децата ви да не пият на 12, примерно? В училище ли очаквате да ги научи класната? Или учителят по химия?

Като обичате толкова примери от живота ето един:
Преди няколко месеца видях пубери, на точно на по 12 да си делят двулитрова бира на детската площадка.
Родителите им бяха убедени, че точно техните деца са перфектни и не правят такива неща и опитът за разговор с тях се оказа пълна загуба на време.
Представям си шока им, ако случайно намерят после трева, когато хлапетата станат на по 15.

Наистина е тъжно как в двете теми опонентите са ясно очертани...
Обвиненията в причастност от едната страна към другата също, и по двете теми.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт