За леките наркотици и масовата употреба

• 64 886
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 195
  • Mediterraneo
Не знам как точно реши, че ''онова зад челото е тотално изключено'', при условие, че не си пробвала. Аз например когато съм пушела, съм си била съвсем с всичкия си, благодаря. И понеже имам солидна база за сравнение с напиването с алкохол - определено напушването е за предпочитане пред зверското натряскване. Което м/у другото все още масово се практикува по купони и дискотеки.

Peace Най- малкото нямаш махмурлук на сутринта  Laughing

# 196
Психофизиология, биогимия и т.н. Не съм заддълбавала в тази материя, но като цяло действието е потискане на рационалната преценка у индивида. то и хората затова пушат и пия, за да не разсъждават рационално, на което му казват $да се отпусна и да се забавлявам$. Твърде сложно ми дойде като подробности кои медиатори се  потискат, кои се увеличиват, какви са там точно химичните процеси и влиянието върху връзките между невронните групи, но съм запомнила извода - влияе кофти на преценката, като това влияние е непредвидимо. Затова мерси, ама ми е все тая дали е пиян или напушен. На всичко отгоре влияе върху възприятията, затова напушените шоффьори правят повече катастрофи от обикновените шофьори, защото мозъкът не функционира нормални и изкривява възприятието и реакциите.
За напушените шофьори статистика ми извади, защото в България от скоро тук там тестват, иначе само за алкохол. На половин бутилка уиски, 3 линии и две цигарки може, но енергийните наркотици и марихуаната не променят така възприятията както алкохола. Опасна ги прави дозата и потребителя. Хероина е много опасно вещество, както и легалната дрога, т.н. антидепресанти смесени а алкохол. А от времето на майка ми, всяка втора средностатистическа домакиня беше на тази комбинация.

# 197
  • Tам през Атлантическия океан
Не знам как точно реши, че ''онова зад челото е тотално изключено'', при условие, че не си пробвала. Аз например когато съм пушела, съм си била съвсем с всичкия си, благодаря. И понеже имам солидна база за сравнение с напиването с алкохол - определено напушването е за предпочитане пред зверското натряскване. Което м/у другото все още масово се практикува по купони и дискотеки.

Да , ама попушването обикновенно върви и с пийване  Whistling
Ако е само пушене и после зверско плюскане е Ок  Laughing

# 198
За онкоболните не се ли препоръчваше олио като най-ефикасно, а не да си палнеш цигара, която може да допринесе за рак.
Няма научни доказателства, че тревата под каквато и да е форма причинява рак.

Има научни доказателства за процеса на горене на органична материя. Пушенето на цигари, лула, наргиле и пр. е съпроводено от този процес. При него се отделят сажди, въглероден оксид и пр. вещества, които са канцерогенни и увреждат белия дроб. И чай от лайка да пушиш, пак е вредно. Лично аз веднъж съм пробвала да си дръпна трева, усетих как направо ми прогори гърлото и дихателните пътища, кашлях ужасно и това ми беше целият опит, но някак ме навежда на мисълта, че няма как при това положение да не е вредно.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 19:56 от кукумицинка

# 199
Цитат
Няма научни доказателства, че тревата под каквато и да е форма причинява рак.
Ако я пасеш , вероятно   Grinning

кукумицинка  Peace

# 200
  • София
Кое е това време на майка ти, когато домакините са били на антидепресанти и алкохол в България? Първо, на антидепресантите изрично си пише да не се смесват с алкохол, а това, че някои домакини са достатъчно тъпи, за да пият антидепресанти  и да пият, това не прави постъпката им правилна. Късмет, че не са направили някоя беля. Има предостатъчно лекарства, на които си пише как влияят върху шофирането и работата с тежки машини - достатъчно е човек да ги прочете и да спазва указанията. А смесването с алкохол дори не искам да го коментирам - тъпи патки колкото щеш. И всичко това потвърждава написаното от мен - човек просто не мисли трезво, когато се е напушил, пил или надрусал с някакви субстанции или комбинация от тях.

Каква статистика да ти вадя, ти си цъкни и си я намери! Не си ходя с един списък с линкове, за да доказвам на всеки, на когото не му изнася. Не вярвам да не проявяваш поне капка здрав разум и да не се досещаш, че щом човек се напушва и започва светът да му изглежда различен, да си фантазира или да е на границата на халюцинацията, това ще се отрази автоматично на шофирането. Достатъчно е да ти кажа, че възприятието е различно от гледам, слушам и пипам с очичките, ушичките и пръстчетата. Възприятието е сложен процес, затова на напушените светът им изглежда различно, усещат се по-леки и пр., - това е възприятие, има изкривяване. А щом има изкривяване, нарушават се и физическите реакции - лоша преценка за скорот, разстояние до обекта, бързина на реакцията при натискане на спирачки или извиване на волана.

# 201
Цитат
че някои домакини са достатъчно тъпи, за да пият антидепресанти  и да пият, това не прави постъпката им правилна.
Нарочно търсен ефект  е понякога.

# 202
  • София

Да , ама попушването обикновенно върви и с пийване  Whistling
Ако е само пушене и после зверско плюскане е Ок  Laughing
Явно зависи от компанията  Laughing Ние навремето или пушехме трева, или пиехме. Много, много рядко някой и двете. При мен например алкохолът и тревата действат по различен начин, не съм виждала смисъл да смесвам. Едното ме отпуска, другото ме кара да дрънкам и да танцувам по цяла нощ. При безпаметно пиянство съм правила супер кофти неща: гасене на цигари в ръцете (имам си белези, които нарочно не махам, за да ми напомнят какво съм правила), налитане на бой и трошене на заведения. За сметка на тва, когато пушех чат-пат, си лафех за книги и се прибирах да спя кротко у дома. Разликата беше фрапантна.

Може и да има хора, които превъртат от едната трева, но лично аз не съм виждала никога. От алкохол обаче съм виждала повече направени гадости, отколкото искам да си спомням.

# 203
Андариел, нямам търпение да ти изчета цялото философстване. Говоря за онези хапченца, които преди се продваха и без рецепта, за сега не знам. Уж леки успокоителни, в комбинация с един джин с тоник, виждала съм го с очите си, от точно средно средностатистически домакини, с прилични професии и семейства.

# 204
  • София
нямам идея средностатистическите български домакини да са се тъпкали с някакви хапченца и да са ги поливали с джин с тоник. Не съм забелязала средностатистическите нашенски домакини да пият извън посрещането на гости, но и тогава почти не пиеха. Не знам, може такава да е била средата на родителите ми, но за мен е изненадаа твърдението ти.
Споко, не си длъжна да четеш философстването ми, но и няма как да преценииш дали е философстване, щом не си го прочела. Така че, със сигурност ще проявиш любопитство и няма да се въздържиш да не прочетеш.

# 205
Почнах, но назидателния ти тон ми дойде в повече, а и съм изморена. Днес няма да е. Диазепамчета и лексотанчета...питай коя не ги е пила.

# 206
  • София - Варна
Мои приятели са пили с такава цел точно, смесени с алкохол. Дори са ми разказвали халюцинации, които били получавали. И наистина и аз съм чувала подобни неща, adelinda.

# 207
  • София
Ооо, друсаните съседки! Не са се спрели, уверявам ви. По едно време, като беше жива свеки идваха да си правят партия за зелени рецепти.

# 208
  • София
Ооо, друсаните съседки! Не са се спрели, уверявам ви. По едно време, като беше жива свеки идваха да си правят партия за зелени рецепти.
Тайният живот на българската домакиня от миналия век  Laughing

# 209
Андариел, нямам търпение да ти изчета цялото философстване. Говоря за онези хапченца, които преди се продваха и без рецепта, за сега не знам. Уж леки успокоителни, в комбинация с един джин с тоник, виждала съм го с очите си, от точно средно средностатистически домакини, с прилични професии и семейства.

ССФ е висок левъЛ  Sunglasses не средностатистически  Whistling

Оп тя Andariel ти е казала :

Цитат
нямам идея средностатистическите български домакини да са се тъпкали с няка......

Joy

Общи условия

Активация на акаунт