За леките наркотици и масовата употреба

• 64 930
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 240
Андариел, явно си от ощипаните девици. Това са фактите. Има хора не пият, не пушат, не друсат, като цяло за българина е нормално да си сипе ракия вечер със салата или бира пък ти се прави на неразбрала. Нито е обидно, нито е стамно. Ти що толкова се правиш на неразбрала не ми стана ясно. Дискотеките в студентски град си правят оборота от сокчета и швепс твърдиш?

# 241
  • София
Едно е да си сипеш една ракия вечер, съвсем друго е да се друсаш с лексотан и алкохол. Колкото до студентите, те си минават през етапа на пиенето, лошото е че добалят и дрога вече. И за разлика от времето, когато ние бяхме студенти, сега за здрасти в чалготеките им стои на масата бутилка твърд алкохол. Просто сега се наливат като за последно. Ние нямахме и толкова пари и достъп до алкохол, защото беше много скъп, то за цигари не стигаха парите по времето на лукановата зима.

# 242
Имам познати с деца и такива без деца на моята възраст, които ползват леки наркотици. Не е системно, но и мен ме шокира, защото са възрастни хора, около 40 -те.

Ами едни употребяват леки наркотици като марихуана, други пият алкохол и пушат цигари. НИщо учудващо не виждам. Наркотиците са за зрели хора, не за деца. Затова има и надписи "Алкохол и цигари не се продават на лица под 18 години".

Употребявам системно марихуана, но не пия и не пуша цигари.

Цитат
Едно е да си сипеш една ракия вечер, съвсем друго е да се друсаш с лексотан и алкохол

Joy Тези са рядкост повярвай ми.

Цитат
Население от наркомани и алкохолици, викаш. Българската домакиня се друса с лексотан и алкохол, децата ги успиват с маково семе, бабите от сутринта попара с вино, а мъжете и трите, дядо попе. Зная, че има практики с виното, че има един куп треволяци из селските и градските градини, които могат да имат успокояващ или упойващ ефект, ама чак такова друсане и пиене не съм си представяла, каквото го описваш.  Викаш, има с какво да се оправдаем, ако решим да продължим традицията.

Масово се пие алкохол, да. Дори в моята работа колегите, държат бутилка уиски под бюрото и си пият всеки следобяд, като преди това на обед са пили бира.

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 09:18 от Bella Anna

# 243
  • София
ужас! Ако още малко поразказвате, наистина ще реша, че съм живяла и живея в друга реалност.  Shocked

# 244
ужас! Ако още малко поразказвате, наистина ще реша, че съм живяла и живея в друга реалност.  Shocked
Реалността е същата, твоите очи са широко затворени. И не е същото да си сипваш по 100 грама ракия всяка вечер и да викаш няма нищо, защото за 3 месеца се развива пристрастяване. Всеки лекар ще ти го каже или всеки малко по в час.
В темата сме все средностатистически отегчени домакини, щом само за теб е шок, говори само по себе си. Събуди се, защото ако не си отвориш очите за реалността, то тя ще ти се стовари и свари неподготвена, както е в случая.

# 245
ужас! Ако още малко поразказвате, наистина ще реша, че съм живяла и живея в друга реалност.  Shocked
Реалността е същата, твоите очи са широко затворени.

И аз с това впечатление оставам.

# 246

Специално за алкохола аз също бях шокирана. Особено на настоящата си работа, в която алкохола и дори говоренето за пиене е нещо велико. На тиймбилдингите пият като луди и ми казват, че съм доста подозрителна за това, че не пия. Работя в Ай Ти сферата, главните действащи лица, които описвам са...програмисти.

# 247
  • София
Реалността е същата, твоите очи са широко затворени.

И аз с това впечатление оставам.
И аз.

# 248

Специално за алкохола аз също бях шокирана. Особено на настоящата си работа, в която алкохола и дори говоренето за пиене е нещо велико. На тиймбилдингите пият като луди и ми казват, че съм доста подозрителна за това, че не пия. Работя в Ай Ти сферата, главните действащи лица, които описвам са...програмисти.

Имам познат Ай Ти съпорт, който си дръпва в тоалетната по време на работа като очевидно това не му пречи на работата....

# 249

Имам познат Ай Ти съпорт, който си дръпва в тоалетната по време на работа като очевидно това не му пречи на работата....

Не им пречи. Сис админите при нас и те бая пият, а и пушат цигари. Програмистите само пият, без да пушат цигари.

Събират си се пияниците от фирмата на извънслужебни кръчми и там пият здраво.

# 250
Добре де, всекидневно пушене на трева не е ли наркомания и не е ли много вредно, дори по-зле от цигарите (заради задържането, въпреки че са 2-3 или де да знам колко дръпки) ?
Аз съм пробвала трева като ученичка и така ме боля глава, че като се сетя и ми се повдига. Други наркотици съм виждала, но не съм пробвала. Виж, половин бутилка ризлинг с удоволствие бих пила цял ден на плажа...

# 251
  • София
Вкъщи никога не се е пиела ракия всяка вечер, а зная за развиването на алкохфолизъм при ежедневното пиене на някакви грамове. Също и пиенето на бира всяка вечер е развиване на алкохолизъм. Да, такъв човек познавам, който всяка вечер пиеше по литър и половина или два, не помня точно, защото не съм сигурна  дали тогава вече бяха пуснали бутилки по два литра (но събран количествено алкохолът в бирата прави поне една голяма ракия, не съм сигурна, тези сметки ми убягват, забравила съм ги). Между другото, този човек вечно си залита по нещо - дали ще е алкохол, дали ще е хазарт, дали ще е депресия, дали ще е позитивно мислене, дауншифтинг, ама си го има, то си е при него личностова характеристика, а обектът е без значение. Просто разликата с изпадналите алкохолици беше, че не се търкаля пиян примерно, просто изглежда прилично, и ако не знаеш какво прави, няма да повярваш, както описвате тук колегите си. Та, сред хората, които лично познавам това е единственият човек с такива прояви. Това човек с широко затворени очи ли ме прави? По-скоро смятам, че съм извадила късмет, макар че с удоволствие бих пропуснала и този индивид с бирата и хазарта. Но той е лъжицата катран, която разваля кацата с мед.

Всяка субстанция, която се потребява редовно се превръща в зависимост.

# 252
Митовете за наркотиците - какво казват професионалистите, които ежедневно общуват със зависими.

* * *

А за пиенето - винаги и навсякъде у нас се е пиело МНОГО, просто предпочитаме като щраусите да си заряваме главите в пясъка и да го минаваме в графа "културни традиции" и "релакс против стрес".
Хайде някой да направи една статистика само тук, във форума, и да се види колко пъти в темите се срещат "сипи си", "сипах си", "ще си сипя", и съответно асортимента от "бира", "вино", "коктейл",  както и така модерните "розе" и "просеко".
Щото, нали, звучи по-изискано да се "почерпиш с просеко и царевична кростата с прошуто", отколкото да "пиеш ракия с шопска салата"  Grinning
Неслучайно сме в първата десятка в света по консумация на алкохол, и в първата петица по пушещи жени и момичета. Ноооо, българската майка и жена е светица, за нея или добро, или нищо Close

# 253
Добре де, всекидневно пушене на трева не е ли наркомания и не е ли много вредно, дори по-зле от цигарите (заради задържането, въпреки че са 2-3 или де да знам колко дръпки) ?
Аз съм пробвала трева като ученичка и така ме боля глава, че като се сетя и ми се повдига. Други наркотици съм виждала, но не съм пробвала. Виж, половин бутилка ризлинг с удоволствие бих пила цял ден на плажа...

Ами аз например не задържам дима, пуша го като обикновена цигара и го правя с лула. Катраните до голяма степен остават в нея. Разбира се, че всекидневната употреба е наркомания, точно както и всекидневното пиене дори на чаша вино, както и всекидневното пушене на цигари. Но не, не може да се сравни по вредност с цигарите. Та те увеличават риска от толкова много болести, че просто спокойно можем да ги класифицираме като един от най-вредният наркотик, наред с алкохола.

Не, не е по-вредно от цигарите, защото ти дърпаш няколко пъти и се напушваш. При цигарите не е така, а и дима на марихуаната не е същият като тютюневият. Да има прилика, но малка.

# 254
Митовете за наркотиците - какво казват професионалистите, които ежедневно общуват със зависими.

* * *

А за пиенето - винаги и навсякъде у нас се е пиело МНОГО, просто предпочитаме като щраусите да си заряваме главите в пясъка и да го минаваме в графа "културни традиции" и "релакс против стрес".
Хайде някой да направи една статистика само тук, във форума, и да се види колко пъти в темите се срещат "сипи си", "сипах си", "ще си сипя", и съответно асортимента от "бира", "вино", "коктейл",  както и така модерните "розе" и "просеко".
Щото, нали, звучи по-изискано да се "почерпиш с просеко и царевична кростата с прошуто", отколкото да "пиеш ракия с шопска салата"  Grinning
Неслучайно сме в първата десятка в света по консумация на алкохол, и в първата петица по пушещи жени и момичета. Ноооо, българската майка и жена е светица, за нея или добро, или нищо Close

+100000.Ти направо уцели в десятката, на десятката. Съвсем точно!

Общи условия

Активация на акаунт