За леките наркотици и масовата употреба

• 64 808
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 330
кукумицинка, продавали. Минали са достатъчно години, за да е ясно от кое какъв ефект има. Затова и сега не продават, а марихуаната се разрешава във все повече страни. И не говорим за тази с медицински цели.

adelinda, не става дума за ползване в медицината, а да е разрешен за ползване в някоя държава от здрави хора.
В Китай е имало заведения за опиум. После имперстора е започнал да се опитва да ги забранява, защото народа в ставал неадекватен масово.
Кукумицинка, тези констатации чудно от колко дилари, които познаваш лично я правиш? Много гледаш филми.
Сетих се за една болест, сънна апнея мисля се казваше. На тях им дават амфетамини в големи количества. Такива са се давали и на войниците по време на втората световна да издържат дълго време без сън. Хитлер е бил наркоман.

# 331
Стив Джобс и Ричард Брансън наркодилъри ли са? Говоря за наркодилъри, за хората, които са мнооого добре запознати с наркотиците, едрите риби не употребяват. Ако ще изброяваме известни потребители на дрога, може да сложим много хора. И няма как да се сравняваме по величие с разни известни личности само поради общите ни пороци с тях. Имах едно гадже, известно време след започване на връзката ни забелязах, че доста пийва, не издържаше повече от два дни, без да си пийне солидно. Като му споделих, че според мен пие твърде много, което не ми харесва и искам да се разделим, ме изкара тесногръда и задръстена, взе да ми обяснява как великите руски класици и прочие известни личности всичките пиели, едва ли не било признак на гениалност... Казах му, като напише "Война и мир", пак да ме потърси, за да му дам втори шанс.

Изобщо не знаеш какво употребяват едрите риби. Самият Пабло Ескобар е употребявал кокаин. Предлагам да не говорим за едрите риби, защото никой от нас не е запознат какво употребяват и какво не. Аз лично съм виждала някои депутати, за които имам съмнения, че осигуряват чадър на някои едри риби и честно да ти кажа, бяха жалка картинка с кокаина и 12 годишното уиски и с "манекенките" около тях.  Е, приятелят ти е имал проблем с алкохола, то е ясно това. Аз акцентирах на тази думичка "умните" дилъри не употребяват и се опитах да кажа, че не е до умност или тъпост.

# 332
adelinda, от опиум могат да се направят различни неща, не знам в Китай какво точно е било, но с времето се вижда кое може да остане легално и кое не. Включително заради последствията от ползването. Ако тревата беше толкова страшна нямаше да има държави, в които да е легализирана Simple Smile

# 333
adelinda, от опиум могат да се направят различни неща, не знам в Китай какво точно е било, но с времето се вижда кое може да остане легално и кое не. Включително заради последствията от ползването. Ако тревата беше толкова страшна нямаше да има държави, в които да е легализирана Simple Smile

От опиум можеш да извлечеш над 20 вида алкалоида, един от тях са морфин и кодеин. Китайците имат славата, че пушат много опиум.

Дори в Русия, дето уж била назадничава и не знам си каква, цитирам:
"Ако бъдете хванати с марихуана с тегло до 6 грама в Русия, ще подлежите само на административно наказание, но в никакъв случай няма да бъдете арестувани. "

https://www.actualno.com/europe/v-koi-strani-e-legalna-marihuana … -news_485943.html

В 26 страни е легална марихуаната, в момента още 10 обмислят този вариант.

# 334
И колко е това на фона на държавите по целия свят, които са няколкостотин?

# 335
За мен е политика и пари. Никой не се е запрял да взема ако иска. Имали сме алкохолик в семейството и това в голямо тегло. С наркомана е същото. Аз честно казано разлика не виждам. Просто когато е незаконно, печелят повече, а потребителя няма закрила за качеството. След въвеждането на сухия режим в Америка, потреблението на алкохол нараства в пъти. Апогея на мафията. Също много натровени от ментачка.

# 336
  • София
А според мен това с грамовете и административното наказание е за намаляване на разходите на държавата за съдебни процедури и наказания. Демек, затворниците стават твърде много и трябва да строят нови затвори, още разходи... Затова е по-лесно да се $разтовари$ системата по този начин. Като при нашенското НВО за седмокласниците - оказа се, че 30 процента от учениците не могат да съберат и минималните 18 точки от 65 за тройка, после смъкнаха но не помня колко, и пак статистиката изглеждаше ужасно. Затова вече няма тройка, няма неминали, а се кандидатстква с точки - така и с една точка минаваш., ако ще това да е само да си напишеш името правилно.

# 337

Не е ли странно? Толкова много кампании се провеждат за борба с тютюнопушенето, но същевременно  нямаме нищо против легализирането на още един печеливш бизнес от сорта.

Всичко е въпрос на пари.

# 338

Не е ли странно? Толкова много кампании се провеждат за борба с тютюнопушенето, но същевременно  нямаме нищо против легализирането на още един печеливш бизнес от сорта.

Всичко е въпрос на пари.

Сега е контрабанда и да се продават цигари без бандерол, а дори полицаите си купуват такива. Станаха 5 лв. дадоха хляб на сивата икономика. И в двата случая е бизнес но кой печели? Колко хора спряха цигарите и колко милиона дадоха на черния пазар??

# 339
Мисълта ми е, че легализирането им не означава, че не са вредни, просто означава, че държавата прибира пари от бизнеса.

# 340
Мисълта ми е, че легализирането им не означава, че не са вредни, просто означава, че държавата прибира пари от бизнеса.
И така да е, поне няма да влизат толкова хора в болница, защото не купуват трева, а нещо друго, което ги гъта.

# 341
Ами то по тая логика трябва да легализират всички дроги, та хората поне да си купуват държавно сертифицирани...

# 342
Забраните за тютюнопушене на обществени места, политиката за лошо отношение към цигарите, цената им и пр. мерки всъщност имат ефект върху тези, които не са пушачи, за да не започнат да пушат. Наблюденията са ми, че днешните 20-годишни всъщност много по-малко пушат, отколкото 20-годишните преди 10-20-30 години. Направо съм се шокирала, като пусна някой стар семеен филм от 80-те или 90-те години на миналия век и видя пепелника на кухненската маса, бащата си пуши в него, а детето настанено на столче пред същата кухненска маса, до пушещия баща. В моя университет преди си имаше метални кошчета пред учебните зали и кабинети и студентите спокойно си пушеха в междучасието по коридорите или във фоайето, а ректорът също можеше да бъде засечен често по коридорите с цигара в ръка. Сега трябва да излезеш навън (поне ако си студент и си нямаш личен кабинет), за да изпушиш една цигара.

# 343
Точно така е. Важна е превенцията, а не тези, които вече са потребители. Тяхната е ясна. Затова колкото повече пречки има - законови, модни тенденции, ако щете, толкова по-добре. На пушачите не ни пука от гадните картинки по цигарите, но подрастващите се отвращават, дори и несъзнателно. Дъщеря ми е от поколение, в което слуша предимно за еко био и здравословни неща, и то не от нас - ние с баща и сме бити карти, но детето си носи пластика с вредните е-та - голям хит в класа. А да пушиш е, опасявам се, някак съвсем пропадняшко в техните очи... Засега.

Така че разчитам модата при малките да ги опази донякъде от тази, която ги е приканила да се понадрусват, като при авторката.

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 14:57 от Iris04

# 344
А да пушиш е, опасявам се, някак съвсем пропадняшко в техните очи... Засега.

Да, точно същото отношение забелязвам. Имам братовчеди около тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт