За леките наркотици и масовата употреба

• 65 086
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 750
Цитат
то няма как родителят да е ок за себе си за една постъпка, а за детето си да не е ок за същата постъпка

Андариел, има, има. Аз пуша обикновени цигари, пуша доста. Няма да се зарадвам, ако дъщеря ми пропуши един ден. Казвам и, че това си е зависимост и трудно се спира. Освен здравето, удря по джоба, миришеш на фаски, гадно си е и го отчитам. Не ме успокоява и идеята, че някой пушил по 5 кутии, пък доживял до 100, а друг живял здравословно и умрял на 40 от болест, приписвана на пушачите.

# 751
Шизофренията, без да съм лекар, знам че се предава по генетичен път, както диабета. Не е гъбички да ги хванеш от басейн, затова е несериозно да се твърди. Изтрещяли от дрога много, Ама от марихуана, че и шизофрения е развален телефон.

По генетичен път предразположеността се предава. Обаче, както и при много заболявания, начинът на живот, разни стресови ситуации и пр., играят съществена роля дали ще се прояви. Например, аз имам генетично предразположение за някои алергии, но алергията ми се отключи след определени събития. Затова не е добре хора с наследствено предразположение към психични болести, епилепсия и пр. да употребяват алкохол и психотропни вещества, те играят ролята на ключ за отключването на такива болести, особено в пубертета. Тези неща поне могат да се избегнат, докато върху фактори като силен стрес рядко контролът зависи от човека.

# 752
Затова не е добре хора с наследствено предразположение към психични болести, епилепсия и пр. да употребяват алкохол и психотропни вещества, те играят ролята на ключ за отключването на такива болести, особено в пубертета. Тези неща поне могат да се избегнат, докато върху фактори като силен стрес рядко контролът зависи от човека.

Peace

Аз лично познавам човек, отключил шизофрения с трева. Според лекуващия психиатър.

# 753
Те психиатрите всичките са за лекуване. Шизофрения от трева е възможно, колкото и алцхаймер от артишок.

# 754
Аз познавам повече изтрещяли от второ, трето висше. Както Чек е написала, че шизофрения от марихуана е толкова възможно, колкото Алцхаймер от артишок. Психолога твърдящ го да го докаже, или искам научни материали.
Сега сеир става като цялата тема. Диабет, алергии и още какво се отключва от пустия коноп?
На истерясали домакини параноите подсилва със сигурност от непознаяането му.

# 755
  • София
Така като гледам, тутаксище се наредят в редичка психиатри (ставаше въпрос за психиатър, а не за психолог, ако схващаш разликата), та да ти се отчетат с един наръч  научни материали, само защото ти така си казала. (тук трябва да има смеещо се търкалящо човече, ама в тъпата нова версия не зная къде са картинките). Верно темата е сеир, като избиване на пъпки при пубери - цвък, цвък, цвък. (отново търкалящо се човече)

# 756
Големи специалисти по... артишока се извъдихте. Обикновено говоря за неща, които лично съм видяла или са се случили в моето обкръжение, не цитирам учебници по неврология. Вярно е, че момичето, за което говоря има наследствена предразположеност, баща й има такива проблеми, но от години си пие лекарствата и е функционален - рядко умен и начетен мъж, истинско злато. Дъщеря му до 18 години си беше добре, после започна да пуши трева много сериозно и наистина шизофренията се отключи в този момент. Всичко това лекар им го е обяснил, не аз съм поставяла диагнозите.

# 757
Аз познавам повече изтрещяли от второ, трето висше. Както Чек е написала, че шизофрения от марихуана е толкова възможно, колкото Алцхаймер от артишок. Психолога твърдящ го да го докаже, или искам научни материали.
Сега сеир става като цялата тема. Диабет, алергии и още какво се отключва от пустия коноп?
На истерясали домакини параноите подсилва със сигурност от непознаяането му.

След като не се знаят точните причини за Алцхаймера, трудно може да се твърди какво не допринася за появата му. Може и някоя храна да е, и такива теории има. Диабетът ти го спомена, като пример за "предаване по генетичен път" (ненапълно коректно), в същата връзка споменах и алергииите, а не във връзка с наркотични вещества.

# 758
Абсолютно безсмислено е представянето на научни линкове във форум. Никой не ги чете, или примерно са на английски, а питащият не го владее и т.н. Който има желание, може да погледне в Гугъл за статии за връзката. В редицата университети се правят проучвания за тази връзка, обсъжда се сред психиатри, но бг-маммата знае повече и от лекари, и от учени.

# 759
Прилично владея английски, така че и на английски ме устройват статии, а за горния случай на девойката и се е отключила шизофренията от тревата, а на бащата от какво се е отключила? Твърдите, че ако не е пушила то е нямало да се разболее?! Аз казвам, че ако не го е носила в гена си, то е нямало да се разболее., щом го е носила със или без трева е наличен резултата.

# 760
Отлиташ в теории на вероятностите. Не знам как баща й се е разболял, нямам идея дали е щяла и тя да се разболее или не ако беше пушила или не. Само не разбирам едно - мислиш, че ви лъжа ли? Цитирам ти мнението на тукашните лекари. Ти обаче се праскаш на голяма разбирачка, и английския не си единствената, която го владее. Само че аз не бих си изгубила времето да чета подобни статии - примерът ми е от реалния живот.
А знаеш ли, че всеки човек има епилептични огнища в мозъка, обаче не на всеки му се отключва епилепсия. Иди почети малко статии и ела да дискутираш.

# 761
Мохито, не мисля че лъжеш, спести си назидателния тон, не се връзвам. Аз да ти кажа пък колко познавам да пушат и все не са развили шизофрения. Млади образовани хора, все далеч  от дегенератите. Та кой каквото и да лае, не ми пука. И аз съм пушила и не се имам за дегенерат и нямам шизофрения/ може би все още/. Ти си била говорела от опит, ама чужд, ние лаем ли?! Явно на български не можем да се разберем, мани владеенето на чужди езици.

# 762
Сигурно и хора, които ядат вафли и шоколад познаваш, които не са развили диабет.

# 763
  • София
Аделинда, стига си писала глупости! а сега бегом да ме докладваш на модератор! Но дори мен да ме баннат, ти няма  дазапочнеш да пишеш умности, а все същите глупости. Толкова ли ти е важна тъпата трева? Не можеш да живееш без нея ли? Или имаш мисия? Каква ти е мотивацията?

# 764
Сигурно и хора, които ядат вафли и шоколад познаваш, които не са развили диабет.
Диабета на мен ми е генетично заложен, при стрес ще го отключа. Виж сега някой може да започне да ме кръщава как от марихуаната се отключвал. Марихуаната е виновна за световната конспирация, глобалното затопляне и още куп други неща. Дай да видим още  що глупост ще се изпише.

Общи условия

Активация на акаунт