Традиционалист синоним ли е на закостенял?
Ако участвам в кауза, да не казвам на никого? Защо? Да не би да върша нещо скрито, срамно, тайно, тъпо?
Аз пък бих си казала - имам едни 10 лева, искам да ги дам на ХХХ. Търся банковата му сметка.
Защо да не казвам, ако ще правя дарение?
На паметниците пише "С дарение от Тончо и Мара Петкови от село Горяни". Или с "благородното дело на Мара и Тончо Петкови от село ..."
В Зоопарка на Виена върху клетките на всяко животно пише с чии пари се гледа. Там се "осиновяват" животни, не защото са изчекнати, а за да се грижат за тях. Името на дарителя е на табелка върху клетката. С благодарности и уважение. Тигърчето се казва Марио Петков. Щото е син на Мара и Тончо Петкови. От село Горяни.
Защо решихте, че е прекалено благородно (??!!?) и поучително да не се знае кой дава парите и че ги дава? За мене е по-градивно, ако знам, че приятелката ми събира голяяяяма сума пари от сватбата си и понеже толкова пари накуп рядко ще види, част от тях дарява на спортен клуб. И името й може да бъде изписано на екипите им.
Може заради рекламата й и аз да даря част от моите пари.
Вие какво против имате, че ще го кажа на някого?
Значи, не гледате, че някой дава 5000 за нещо да се оправи, да се погрижи, да му помогне, а че си е казал името на близките си и ги е запознал с идеята си или с намеренията си?
Наистина ли това ви възмущава?
Кеф ми е да сте възмутени от мен. За мен това означава само едно - че постъпвам готино!