Новите "традиции" в сватбите

• 59 812
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 855
Разбрах, но по нагоре имаше и за изнесен църковен ритуал.

# 856
На изнесен ритуал присъствах преди две години в Созопол, длъжностното лице беше дошло на плажа, където продължи тържеството, заедно с книгата, в която се подписаха младоженците.

# 857
  • където ми харесва
И попа ли се изнася? Идва си с короните и всичко ли? Ти да видиш...

Ами аз не виждам какво пречи, при положение че попа изнася и погребение, помен извън църквата, защо да не може да се изнесе и църковната сватба?

# 858
Въобще не се съмнявам, че като си платиш всичко ще ти изнесат.

А иначе - помен и опяване се прави в църквата, или на гроба, на плажа не може... Надявам се.

# 859
На плажа капитанът на кораба може да изпее "Йо-хо-хо и бутилка с ром" и след това да избута трупа във водата.

# 860
  • В сърцето на любимия човек
Да, и двата ритуала бяха изнесени.
Длъжностното лице по гражданско състояние носеше книгата и издаде свидетелството за брак.
Свещеникът носеше короните, библията и кандилото и ги венча веднага след гражданския ритуал.
Сватбата беше в комплекс "Изгревът" на яз. Цонево. В община Дългопол явно може.

# 861
  • където ми харесва
Въобще не се съмнявам, че като си платиш всичко ще ти изнесат.

А иначе - помен и опяване се прави в църквата, или на гроба, на плажа не може... Надявам се.
Разбра ме какво имам предвид. Погребението е в гробището, обикновено попа там опява. Помените също.
Реално, не знам някъде да пише, че сватба може само и единствено в църквата?! newsm78

# 862
  • София
Ооо, на яз. Цонево е прекрасно!

# 863
Ами ето още една нова традиция, значи, която не ми допада - венчавката да не е в църква.

Всъщност все ми е тая къде се венчават хората, но в църква ми се струва по-тържествено и църковно някак, православно.
Това е сигурно пак от филмите, там идват по два-три свещеника от всякакви религии и венчават мултирелигиозно на фона на залеза.

# 864
  • SF
Църковният ритуал може да бъде изнесен. Реално свещенникът си носи библията навсякъде със себе си, ние също можем да си я носим. Короните също се изнасят, но може младоженците да ползват собствени тиари (венчето на булката играе роля на тиара, с която тя се свързва за съпруга си в свещен съюз. То не е само за красота - това е смисълът на венецът.) Кандилото също може да напуска цървата по всякакви поводи - може да се прекадяват офиси, строежи, домове, курбани... Няма предмет, необходим за извършването на църковен ритуал, който да не може да напусне църквата.
Знам, че книгата се придружава от охранители, но реално не съм била на сватба, на която гражданският ритуал да е бил изнесен. Но много хора се ожениха в ресторанти, на полянки, на плажове.
Мои приятели българи се ожениха на остров в Гърция и бракът им е валиден. Подписали са се в официален документ, който посолството издава и Негово величество посланникът парафира (май така беше думата) по Закона на Република България.

# 865
Посланиците са Превъзходителства  Laughing  Величества са кралете и царете, а разните му там по-дребни от кралско потекло са Височества Peace

# 866
  • SF
Да, бе! Simple Smile глупости съм написала Simple Smile Величества Simple Smile
Поправката е вярна! Мерси ..

# 867
      Случайно попаднах на изнесен ритуал в парк  в хотела, в който бях на почивка.Абсолютна бутафория и си личеше отдалече.Дори свидетелства не дадоха, защото очевидно вече ги бяха дали на истинския ритуал.

# 868
Естествено, че е бутафория. Прави се, за да не се влачат гостите напред-назад из града, чакат пред ритуалната зала и после отново чакат по градинки и площади, докато дойде времето за ресторанта. Била съм на такава изнесена сватба, определено е по-спокойно, а в ритуала присъстват всички "традиционни" елементи, особено важни за по-възрастните роднини.

# 869
  • ВАРНА
 Аз присъствах на изнесен граждански ритуал на плажа.Очарователно беше.На градски плаж почивен ден следобед младите се врекоха един на друг пред тълпа полуголи дечица и викове :
-Царевицааа-аеробика за устата,гимнастика за зъбите.
-Поничкиии...
-Сладоледа ледааа..
Запомнящо се и стилно-като по филмите.

Общи условия

Активация на акаунт