Новите "традиции" в сватбите

• 59 699
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 735
  • София
И им даваш книги. Ти си поел ангажимента. Ти ще се погрижиш. Какво точно очаквате да стане. Хората дето ги подемат тия каузи обикновено ги е грижа да помогнат. Не го правят, за да се самоизтъкнат, колкото и да не ви се вярва.
Тогава по-лесно ще е да купиш х кашона книги и да ги занесеш, след като каузата ти е близка и да не занимаваш гостите си, които от своя страна ще дарят за нещо, което на тях им се стори удачно. Няма нужда да чакаш да се омъжваш, да се пенсионираш и сгодяваш, че да дариш. Повод може да си намериш и сам.

# 736
  • София
И им даваш книги. Ти си поел ангажимента. Ти ще се погрижиш. Какво точно очаквате да стане. Хората дето ги подемат тия каузи обикновено ги е грижа да помогнат. Не го правят, за да се самоизтъкнат, колкото и да не ви се вярва.

И защо трябва да използва сватбата за параван? Защо просто не купят книги и не ги занесат, без да ангажират / притесняват гостите си? Ако пък имат близки приятели, с които знаят, че споделят една кауза - ами, да им звъннат по телефона - абе, знаеш ли, че библиотеката в Горно Нанадолнище има нужда от детски книжки - какво ще кажеш да вземем да се съберем и да купим няколко?

# 737
  • София
Именно. Какво общо има сватбата с желанието на младоженците да дарят книги? Покани, специални текстове, кутии, книги и чудеса. Вдигаш тел. и се уговаряте на по кафе. Сядате, говорите, решавате кой, кога и с какво и готово. Защо се усложняват нещата, това не мога да разбера?

# 738
Защо възприемате, че гостите ще се чувстват притеснени, затруднени и т.н., само защото вие ще се почувствате така. Както се видя от дадени примери за такива сватби, а и от мненията на пишещи тук, има хора, които ще приемат идеята с удоволствие. Вие искате, ако не присъствате на пустата снимка във ФБ, то поне имената ви да изпишат като дарители. Окачествявате гостите, съгласили се да участват в такова събитие като Сульо и Пульо, маймуни, без да ги познавате. Обидно е. Никой от противната страна не изписа такива обиди към вас и гостите ви. Бихте се почувствали използвани на подобна сватба, но твърдите, че да се чувстваш използван е различно от това да се чувстваш прецакан, минат. Има синоними бе, хора, има и жаргонни думи и изрази на състоянието Чувствам се използван. Дали ще кажете, че това не е вашата кауза, не искате да се чувствате притиснати, изнудени, с извити ръце, използвани и други такива изрази, също може да се каже с изразите не искам да ме прецакат и минат. Ама хайде и аз с вашия израз - чукча не читател, а писател. По принцип сте за благотворителността, но по не и по този начин, точно поради това, че не искате за ваша сметка да се прави. .
 Когато Х прави неща за сметка на У, Х прецаква У и го кара да се чувства използван, употребен, вървящ против правилата си, каузите си, разбиранията си.
. И У в крайна сметка се чувства прецакан. Защото са го измамили.

# 739
Парите ми за цветя няма никога да отидат на боклука.С тези пари някоя баба, която виси сутрин на студа,  ще си купи поне един хляб и ще разчита на продажбата им, за да се нахрани.

Ако някой ми поиска равностойността на букета, дето щял да го хвърли на боклука, няма да се почувствам " прецакана", нито ощетена.Но ще ми е грозно и някак нечисто, не е моята ценност да се случват нещата по този начин.

# 740
По принцип сте за благотворителността, но по не и по този начин, точно поради това, че не искате за ваша сметка да се прави.
Нямам нищо против да е за моя сметка. След като съм се включила в благотворителна акция, естествено че ще е за моя сметка. Имам всичко против някой да ми дава наклон на благотворителните акции, в които да се включа. Ще се включа в тези благотворителни акции, в които аз реша, когато и ако реша.

# 741
По принцип сте за благотворителността, но по не и по този начин, точно поради това, че не искате за ваша сметка да се прави.
Нямам нищо против да е за моя сметка. След като съм се включила в благотворителна акция, естествено че ще е за моя сметка. Имам всичко против някой да ми дава наклон на благотворителните акции, в които да се включа. Ще се включа в тези благотворителни акции, в които аз реша, когато и ако реша.

Уишмастър, нали и аз това пиша? Ето го, по - горе, цитирала си го: По принцип сте за благотворителността, но по не и по този начин, точно поради това, че не искате за ваша сметка да се прави.
Чети с разбиране. Разяснява, че ти е трудно - точно защото на такова събитие ти дават наклон на благотворителността, ти не желаеш да се включиш. Защото ще е за твоя сметка точно тази кауза, а ти не я подкрепяш.

# 742

Чети с разбиране. Разяснява, че ти е трудно - точно защото на такова събитие ти дават наклон на благотворителността, ти не желаеш да се включиш. Защото ще е за твоя сметка точно тази кауза, а ти не я подкрепяш.
Мне. Изобщо не си разбрала какво имам предвид, поради което разяснението ти е неадекватно.

# 743
"Нямам нищо против да е за моя сметка. След като съм се включила в благотворителна акция, естествено че ще е за моя сметка. Имам всичко против някой да ми дава наклон на благотворителните акции, в които да се включа. Ще се включа в тези благотворителни акции, в които аз реша, когато и ако реша."

Кое точно не съм разбрала? Че искаш ти, а не някой друг да ти избира в какво и как да се включиш? Че когато участваш в нещо, което ти си си избрала, си е за твоя сметка? И че не искаш за твоя сметка някой да трупа облаги, ако ти не си съгласна?

Ето ти го казано същото с предния ми пост: Чети с разбиране. Разяснява, че ти е трудно - точно защото на такова събитие ти дават наклон на благотворителността, ти не желаеш да се включиш. Защото ще е за твоя сметка точно тази кауза, а ти не я подкрепяш.
Ако се замислиш, а не само да четеш, смисълът е един и същ.

# 744
"Нямам нищо против да е за моя сметка. След като съм се включила в благотворителна акция, естествено че ще е за моя сметка. Имам всичко против някой да ми дава наклон на благотворителните акции, в които да се включа. Ще се включа в тези благотворителни акции, в които аз реша, когато и ако реша."

Кое точно не съм разбрала? Че искаш ти, а не някой друг да ти избира в какво и как да се включиш? Че когато участваш в нещо, което ти си си избрала, си е за твоя сметка? И че не искаш за твоя сметка някой да трупа облаги, ако ти не си съгласна?
Ето това не си разбрала. Все ми е тая дали трупа облаги, без значение дали съм съгласна с каузата или не, дали е за моя сметка или не.

# 745

Ето това не си разбрала. Все ми е тая дали трупа облаги, без значение дали съм съгласна с каузата или не, дали е за моя сметка или не.

Разбрах. Ако си съгласна с каузата, ти е все едно дали организаторът трупа облаги, ти ще се включиш, защото така си преценила.

# 746
  • София

Е, дойдохме си пак на думата.
Какво им пречи, след като ги е грижа, като си съберат лептата в пликчетата, да отделят париЧКИ и да си изпълнят ангажимента, без да ангажират гостите си?

# 747
Пари, които аз съм изкарала, отиват за благотворителност или не, за кауза, която аз реша, ако реша и когато реша. Всичко друго ми идва в повече.
Има хора, на които им допадат такива каузи на сватбени тържества. Има и много, на които не им допадат. Заради вторите, аз не бих направила това на мое тържество, защото се предполага, че съм поканила хора, който уважавам и не искам да ги притеснявам.

# 748
Е, дойдохме си пак на думата.
Какво им пречи, след като ги е грижа, като си съберат лептата в пликчетата, да отделят париЧКИ и да си изпълнят ангажимента, без да ангажират гостите си?

Е точно това за мен е с "чужда пита юомен прави". Тия пари не са си ги извадили младоженците от джоба, че да кажат, че дарението е от тях. А гостите са си преценили дали да ги дарят или не.

# 749
  • София
Защо възприемате, че гостите ще се чувстват притеснени, затруднени и т.н., само защото вие ще се почувствате така. Както се видя от дадени примери за такива сватби, а и от мненията на пишещи тук, има хора, които ще приемат идеята с удоволствие. Вие искате, ако не присъствате на пустата снимка във ФБ, то поне имената ви да изпишат като дарители. Окачествявате гостите, съгласили се да участват в такова събитие като Сульо и Пульо, маймуни, без да ги познавате. Обидно е. Никой от противната страна не изписа такива обиди към вас и гостите ви. Бихте се почувствали използвани на подобна сватба, но твърдите, че да се чувстваш използван е различно от това да се чувстваш прецакан, минат. Има синоними бе, хора, има и жаргонни думи и изрази на състоянието Чувствам се използван. Дали ще кажете, че това не е вашата кауза, не искате да се чувствате притиснати, изнудени, с извити ръце, използвани и други такива изрази, също може да се каже с изразите не искам да ме прецакат и минат. Ама хайде и аз с вашия израз - чукча не читател, а писател. По принцип сте за благотворителността, но по не и по този начин, точно поради това, че не искате за ваша сметка да се прави. .
 Когато Х прави неща за сметка на У, Х прецаква У и го кара да се чувства използван, употребен, вървящ против правилата си, каузите си, разбиранията си.
. И У в крайна сметка се чувства прецакан. Защото са го измамили.

Чувства се изнуден. Рекетиран. Принуден. Насилен. Омърсен. Употребен. Използван.
Внимавай в значението на думите.
От друга страна, няма да се чувства така, ако младоженците, без да го информират за това, подкрепят каквато си искат кауза, колкото искат често.

Общи условия

Активация на акаунт