Какво работят половинките ви? Ревнувате ли ги? А те вас?

• 25 844
  • 320
  •   1
Отговори
# 135
  • Стара Загора
Е, всеки се е горил по някакъв начин. Аз съм на 25 и съм далеч от мисълта, че всички разсъждават като мен.
Това, което казвам е на база впечатления, които съм натрупала от себе си, и от хората около мен. Дори и от такива с 20-30 години по- големи от мен.
Още помня на една жена като й казаха, ти каква си хубава, а тоз грозния къде го намери, тя отговори "Аз го гледам с други очи" Simple Smile

# 136
Моичкият примерно ингорира, ама тотално и по някое време мадамата се усеща, че е нежелана.
Говорили сме си и ми е казвал, че му изглежда невъзпитано да отрежеш от раз някоя, просто защото е жена, а той е мъж и не трябва директно да накърнява достойнството и самочувствието й, а просто игнорирайки я напълно, тя ще се усети и ще се отдръпне.
Горе долу същото нещо важи за нас.
Аз го разбирам. Има ситуации, в които хем са нахални, хем не чак толкова директни, че да има как да ги отрежеш като хората. Аз съм изпадала в такива ситуации.  Mr. Green Хем не ми е приятно, хем не върви ни в клин ни в ръкав да кажа: "Не ме занимавай, не си падам по теб."

Точно. Необходим е определен социален финес. Рискуваш да станеш за резил иначе, ако си разчел грешно сигналите или ако е твърде индиректна свалка, какъвто е случаят много често. Става малко като:
- Здравей.
- Имам си приятел.

Grinning
Абе, трудно е - нито да даваш аванси, нито да режеш от първата приказка, че сакън да не тръгнел да те сваля някой.
Браво на мъжа на thumbelinna. Имам чувството, че някои хора си мислят, че с рязане си вдигат акциите и гледат да отрежат по възможно най-грубия начин.

# 137
Ооо, аз също на 25 бях до известна степен романтично настроена  Simple Smile Но сега разсъждавам доста по-различно и всякакви проблеми, които мога, предпочитам да ги избегна изначално  Peace Например не искам мъжът ми да отсъства често по работа, нито да живее в друг град или държава през повечето време, нито да работи в стриптийз бар - ей такива неща  Joy

# 138
  • София
Нали бяха нагли каките, как така станаха нещата толкова индиректни. Laughing
Като чуя "ама не съм разбрал, наистина ли" или "е, какво мога да ѝ кажа", лошо ми става Laughing
Само глупавите хора режат категорично, изпадайки в грубости.
С кокче и широка тениска е едно на 25, друго е на 50. Just saying

# 139
Като чуя "ама не съм разбрал, наистина ли" или "е, какво мога да ѝ кажа", лошо ми става Laughing
Само глупавите хора не могат да режат категорично, без да изпаднат в грубост.
С кокче и широка тениска е едно на 25, друго е на 50. Just saying

Еми ей така. Веднага ми хрумват две ситуации. Хем нагли или по-скоро с неуместно поведение девойките, хем достатъчно индиректни, за да не можеш да им кажеш нещо.
Предполагам, че зависи от дефиницията за грубост, аз съм извънредно тактична в това отношение и може би спрямо моята реакция други реакции ми се виждат груби, не знам. Но и отчитам, че мен не са ме сваляли наглеци. Ако се появи такъв, който неглижира съществуването на мъжа до мен, както горепосочените девойки са правили, примерно, сигурно няма да приложа от най-усмихващите си откази.

# 140
  • Стара Загора
Бианка, аз съм си романтично настроена, но не смятай, че и аз понасям такива неща. Simple Smile Щадя си нервите много, защото друг няма да ми ги щади. Знаеш ли какви бивши готвачки ще му дам  с тигана Grinning Просто казвах по повод коментар за различните "форми" на любовта.

# 141

Ами сега ще ти дам пример, да не е голословно.  Mr. Green

Скрит текст:
В катедрата редовно имаме кръжочници, то си е норма - хем на нас помагат, хем ние на тях.
 Иде реч за студенти с определени интереси, които могат да се докоснат до малко практика. Та идва девойката и иска кръжок, всичко супер. Ама някакси хем уж й е много интересно, хем не е прочела 1 книжка/статия, а само пърха с мигли и иска той да й разказва и обяснява. Все не била разбрала, все не може сама да се оправи, а иска той да й помага. Редовно тук таме се опитва да отклони темата от научните теми и да премине в някакви по-общи. И хем се вижда, че се натиска, хем някакси не върви от нищото да й кажеш: "Имам си приятелка, не ме занимавай.", защото на практика тя уж е там от научен интерес. Та като започна да става видимо (защото в началото не беше, има си хора, които наистина са неоправни), той претупа набързо нещата, каза й, че вече всичко нужно й е обяснено и я прати да се занимават с нея докторантите ни - ако ще работи нещо, те ще помагат. Нито е някакво грубо рязане, нито е супер директно, нито е позволил преминаване на границите. Силният интерес към предмета рязко секна и повече не я видяхме. Каква изненада.

# 142
Само на мен ли ми стана жал за авиодиспечера?))

За кое те е жал ?  Laughing

# 143
ММ е треньор и учител. Аз пък си признавам без бой, че съм ревнива до безумие! Ами не мога да го овладея  Crossing Arms . Обаче пък всички около него знаят, та разни спортни фенки и направени ученички гледат да не се навъртат  Mr. Green

# 144
Мъжът ми е РВД, колегите му са 50:50 мъже:жени.
Често кара 24ч. смяна само с по една жена.
Ако бях ревнива, трябваше да ходя да го пазя, докато е на работа.
Няма никакво значение какви са колегите на един човек. Ако реши да направи нещо, има хиляди варианти и възможности.
Нямам време да мисля и да се занимавам с глупости, докато аз и мъжът ми работим.

# 145
Няма никакво значение какви са колегите на един човек. Ако реши да направи нещо, има хиляди варианти и възможности.
Те тия, дето решават, не са обект на темата.    Laughing  Те са си Дон Жуановци по дифолт.....
И да, има огромно значение какви колеги има даден човек и какво работи.Никак не е все едно дали е IT в смесен колектив с преобладаващ мъжки състав, или барман в нощен бар.    Laughing
Рядко човек просто решава "Искам да изневеря, тръгвам на лов за подходящ обект!".В масовия случай изневярата се случва, защото двама души (без предварителен умисъл и нагласи за изневери) просто са попаднали на едно и също място в подходящото време, на подходящото място при подходящите условия.
Е, аз към като  _Bianka__  , ценя спокойствието си и нямам намерение зорлем да навирам мъжа си в "леговището на лъва", т.е. лъвицата.   Mr. Green
Затова, откакто имам "взимане-даване" с мъжката част на човечеството, знам, че никога не бих имала връзка/брак с мъж от определени професии-лекари, пилоти, моряци...изобщо свързани с безброй женски контакти и доста време липсващи от дома.

И да дам два казуса за мнение.
Скрит текст:
С уточнението, че според моята ревнива личност не са повод за ревност и притеснение, но според НЕревнивата ми по принцип приятелка, СА.
1.тя и мъжа й в мобилен офис, за преподписване на договори.При скорошна позната на мъжа й, само преди месец ги запознал общ познат-мъжа й отива да си плаща сметката, там вижда приятеля си, заговарят се, а той го запознава с работещата там, просто защото мъжа й им прекъсва разговора един вид.Та, подписват каквото подписват (мъжа й запознава и нея с момичето), вътре е малко лудница, доста клиенти, всеки бърза и уж само да пита нещо си, тръгват да си излизат и на вратата мъжа й с усмивка намига на служителката.За уточнение, той по принцип си е такъв, намигал е и на мен без грам да има флирт-елемент в това, контактен е, шегаджия е, като цяло силно социален тип.
Тя смята, че това било флиртаджийско от негова страна и се подразнила.
2.Отдавнашна тяхна приятелка, поне от 10-на години.Никога не е имало подозрения за нещо повече между тях, запознанството започва всъщност от двамата мъже-нейния и на другата.Обаче, почти винаг, когато се видят, тя се хвърля да го прегърне и го целува по бузата, нещо като поздрав.Не я познавам достатъчно, по думите на приятелката ми тя си е такава с почти всички.Имайки предвид и характера на мъжа й, пак не смятам, че има повод за ревност.
Мнения?

Пп:по т.1, може би аз не виждам проблем в това, защото и моя мъж е така, намига си постоянно, и на жени, и на мъже, и на деца....явно за такива хора това е просто част от комуникацията, не знам...но не виждам тук флирт.То оставаше и с дядовци или деца да флиртува, намигайки им...    Laughing

# 146
Amour*, мъже, които са изложени на постоянни стимули и работят в изцяло или преобладаващ женски колектив, рядко се захващат с колежки ако са обвързани.
Мисълта, че нещо е толкова достъпно и покрай теб, действа в точно обратна посока. Simple Smile

# 147
Вторият случай според мен е за съвсем нормални човешки отношения.

За намигането - сетих се за вица за един човек, който не успял да си купи аспирин, защото имал тик и намигал без да иска, всеки път в аптеката му давали презерватив.
Човек може да си има каквито ще навици, но има такива, които в обществото се приемат по определен начин. И ако не иска да бъде разбран грешно е добре да се съобразява с тях. Лично за мен намигането е абсолютно неприемливо, освен когато не се ползва с цел.

Amour*, мъже, които са изложени на постоянни стимули и работят в изцяло или преобладаващ женски колектив, рядко се захващат с колежки ако са обвързани.
Мисълта, че нещо е толкова достъпно и покрай теб, действа в точно обратна посока. Simple Smile
Точно обратните са ми наблюденията.

# 148
 Не се сърди, човече, е все пак зависи и от мъжа. Simple Smile
Все пак, ако един човек реши да има интимни контакти, то той ще намери къде, кога и как. И не е задължително това да се случва на работното място.

# 149
Те тия, дето решават, не са обект на темата.    Laughing  Те са си Дон Жуановци по дифолт.....
И да, има огромно значение какви колеги има даден човек и какво работи.Никак не е все едно дали е IT в смесен колектив с преобладаващ мъжки състав, или барман в нощен бар.    Laughing
Рядко човек просто решава "Искам да изневеря, тръгвам на лов за подходящ обект!".В масовия случай изневярата се случва, защото двама души (без предварителен умисъл и нагласи за изневери) просто са попаднали на едно и също място в подходящото време, на подходящото място при подходящите условия.

Точно в болднатото е умисъл Simple Smile Съгласна съм, че никой не решава, че иска да изневери ей така  Grinning но създаването на условията е донякъде умишлено. Хайде да не си говорим глупости - мъж и жена в офис е едно, мъж и жена по време на прословутите тиймбилдинги в бара на хотел след 22-23 часа е съвсем друго. Съвсем различен заряд имат двете ситуации. Място с тиха музика, което позволява сядането на противоположни краища на масата е едно, място с шумна музика, където трябва да си говорите на ухо, за да се чувате, е съвсем друго.  Wink
Никой не е попаднал там, те са го избрали.
Като съм усещала желания в моя посока от даден мъжки субект, на които не мога/не искам да отговоря, съответно не желая да поощрявам, умишлено съм избирала непредразполагащи към флирт места за срещи. И това ми се вижда далеееч по-подходящо и приложимо решение отколкото избягването на противоположния пол изцяло, че сакън да не попаднем на някакви си условия.

Общи условия

Активация на акаунт