Математически турнири - 46

• 105 290
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Първото състезание за 1 клас май се очертава СМТ, което е през ноември, но още няма дата.

# 151
  • София
Здравейте всички. Имам второкласник у дома, който миналата година отказваше да ходи по състезания, но тази реши да се опита. Извинете за тъпия въпрос, но получават ли родителите някакви указания преди самото състезание, които да обяснят предварително на децата? Например дали е пише с молив или химикал, дали се искат решения или се попълва бланка за тест, колко време имат и т.н. Има ли написани тези неща някъде или се разчита на споделения опит на вече миналите по този път?

Здравей, ще се опитам да отговоря на въпросите ти  Simple Smile. От родителите не се очаква нищо друго освен да платят съответната такса за състезанието и да доведат детето, разбира се. Указания се дават на самите деца в началото и за това съм инструктирала моите винаги да слушат внимателно. Относно писането с молив - миналата гадина в 1-ви клас се разрешаваше на всички състезания до края на годината, но за тази година не вярвам да е така, все пак в училище второкласниците си пишат с химикалка. Аз поне моите ги карам да пишат с химикалка като ги готвя. Относно решенията - ако е тестова форма е ясно ограждат верния отговор или според указанията, на някои състезания имаше и бланки и пак се инструктират децата. Сега гледам, че предишни години на СМТ за 2-ри клас има задача, която трябва да се разпише - т.е. не само да се даде верен отговор, но и да се напише пътя, по който детето е стигнало до него. Тук и аз не съм съвсем наясно, какво точно ще трябва да пишат. Децата ми си пишат по принцип разни чернови, които само те си разбират и няма да свършат работа. Опитваме се да пишем по-ясни оябснения, но май ще трябва да питам госпожата, какво точно се очаква. На курсове не ходим, сигурно там им разясняват тези неща. Ако някой има желание да сподели...

# 152
обадих се преди малко в Търговската гимназия в Пловдив, която организираше Математика без граници за външни ученици
Казаха ми, че по новия регламент децата се явяват само в училището където учат
Къде го пише това, защото на сайта на МБГ регламента е друг. Ето
http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=45
В трите предварителни кръга участниците се състезават в училището, в което се обучават (ако има не по-малко от 10 участници), след предварително запознаване с регламента на турнира и с обещанието за честно състезание (Приложение 3). Ако в училището има по-малко от 10 участници, те могат да се състезават в друго училище партньор за съответното населено място, в избран от училището ден от посочения в календара период. Състезанието може да се провежда и в извънучилищни звена след сключване на договор за партньорство.

# 153
Пак там. В графика за тази учебна година. Явно са пропуснали да редактират регламента.
http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=189

# 154
благодаря Дидева. Сега видях  Rolling Eyes
Нашето училище не организира за съжаление
Как тогава Данис организират за външни ученици

# 155
  • София
ДАНИС не е точно училище, това е школа. При тях няма "техни" ученици, всички деца, посещаващи курсовете им учат на друго място.

# 156
ДАНИС не е точно училище, това е школа. При тях няма "техни" ученици, всички деца, посещаващи курсовете им учат на друго място.
Ами именно
След като на тях позволяват, защо не позволят и на други школи и организации

# 157
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря Дидева. Сега видях  Rolling Eyes
Ами именно
След като на тях позволяват, защо не позволят и на други школи и организации

не е сега, видяхте го и преди няколко дена. и пак само срещу ДАНИС реагирахте.

Според регламента на турнира „Математика без граници” за 2017 – 2018 г. училищата следва да провеждат състезанието само за своите ученици.
Ученици, в чиито училища не се провежда състезанието, ще имат възможност да се състезават в Детска академия – София, център Материка - Варна и в Стара Загора.
А Пловдив???
Все едно живеем в дълбока провинция Rolling Eyes
Или това се отнася само за Данис

както се вижда, не само в ДАНИС ще се провежда  МБГ
не знам какъв ви е проблема с ДАНИС но не мисля, че с писане точно в тази тема ще си го решите.

# 158
Според регламента на турнира „Математика без граници” за 2017 – 2018 г. училищата следва да провеждат състезанието само за своите ученици.
Ученици, в чиито училища не се провежда състезанието, ще имат възможност да се състезават в Детска академия – София, център Материка - Варна и в Стара Загора.
А Пловдив???
Все едно живеем в дълбока провинция Rolling Eyes
Или това се отнася само за Данис
В Пловдив Академия 21 век са доста активни. Може тях да попитате дали тази година при новия регламент на МБГ няма да го проведат и те.

# 159
st. Dobri нямам нищо против ДАНИС
не знам защо търсите под вола теле
преди няколко дни изобщо не разбрах че става въпрос за промяна в регламента на състезанието
просто ми е интересно защо правилата не са еднакви за всички, това е
Академия 21 век не провежда това състезание

# 160
  • София
st. Dobri нямам нищо против ДАНИС
не знам защо търсите под вола теле
преди няколко дни изобщо не разбрах че става въпрос за промяна в регламента на състезанието
просто ми е интересно защо правилата не са еднакви за всички, това е
Академия 21 век не провежда това състезание
Свържете се с организатора и попитайте него.
Аз си мисля, че вероятно въпросните школи са изявили желание да са домакини на състезанието и са се договорили с организатора. Едва ли става дума за някаква тайна завера.

# 161
Здравейте, някой знае ли таксата за Черноризец Храбър каква е и: ако запиша детето в ПЧМГ например, там ли ще ходи на състезанието (за София в две училища записват за ЧХ - 125-то и ПЧМГ) мерси

# 162
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
където го запишете - там ще ходи. изберете си кое ви е по-удобно.
не видях да има обявена таксата.

# 163
  • София
Таксата за Черноризец Храбър е 8 лв. в 125-то.

# 164
  • София
Здравейте,
Някой знае ли Хитър Петър само в 125-то ли се провежда?

Общи условия

Активация на акаунт