Математически турнири - 46

• 104 494
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Ако не бъркам в годините е имало и официално класиране с награждаване и грамота от БАН. (медали мисля не са раздавали)  Thinking
Надявам се някой по-компетентен се включи по темата.
2014г. и 2015г. в София имаше единно класиране и награждаване в сградата на БАН до НС, включително и раздаване на медали. Миналата година всяка секция (125-то, ПЧМГ и СМГ) си направиха свое класиране и награждаване. Като дори критериите за награда бяха различни.

# 511
Ivvali, това е като за 3-4 клас задача 11, хаха...

Извинете за подвеждането, на сайта наистина са само отговори.. Ще изшязат скоро и тук,убедена съм.

И някой ако ми реши 15та за 3-4 клас с плочките, ще се радвам... верен е В.

# 512
# 513
  • Sofia
Според мен е по-правилно да има общо класиране и награждаване в отделните градове. Не е редно приятелчета с еднакви точки явили се на две различни места да имат различни грамоти и медали. Или изобщо едното да има другото да няма. За децата медалите са награда за труда и старанието. Дъщеря ми се "точи" за медал от 1година и ако се окаже, че няма да раздават медали явно ще трябва аз да й купя😊

# 514
  • София
И някой ако ми реши 15та за 3-4 клас с плочките, ще се радвам... верен е В.
Търси се фигурата, която няма равни страни и ъгли. От далече се вижда, че е В, единствена с неравномерно разпределение.
Моят син също я е сгрешил.

# 515
ЧХ - предварителни резултати Русе

Паисий Хилендарски - предварителни резултати Русе

Контестации: 06.11.2017 г. /понеделник/ от 8:30 до 9:00 в 17 кабинет при Мирослава Костадинова.
Награждаване на първенците в:

МТ „Черноризец Храбър“ ще се проведе на 15.11.2017 г. /сряда/ от 14:50 часа в аулата на ПМГ „Баба Тонка“;

МС „Паисий Хилендарски“ ще се проведе на 15.11.2017 г. /сряда/ от 18:00 часа в аулата на ПМГ „Баба Тонка“.

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 18:45 от Анонимен

# 516
Може ли да попитам как имате по 107 точки, като всичките са макс 105?
А защо на някои им дават задачите, а на други не?
Ние нямаме нито задачи, нито отговори. Знаете ли кога се публикуват задачите?

Някой от втори клас може ли да ми напише условието на 15 задача? Благодаря

На опашка пред горския фризьорски салон една зад друга чакат седем обитателки от гората - само мечки и лисици.
Всяка се обадила на мъжа си и му казала, че точно пред нея на опашката стои лисица. Мечките казали истината, лисиците излъгали. Колко са лисиците на опашката?
А) 0      Б) 4     В) 3      Г) 1    Д) 7
Моят юнак каза 3 ама дали е така? Това за кой калс е?

# 517
  • Пловдив
Може ли да попитам как имате по 107 точки, като всичките са макс 105?
А защо на някои им дават задачите, а на други не?
Ние нямаме нито задачи, нито отговори. Знаете ли кога се публикуват задачите?

Някой от втори клас може ли да ми напише условието на 15 задача? Благодаря

На опашка пред горския фризьорски салон една зад друга чакат седем обитателки от гората - само мечки и лисици.
Всяка се обадила на мъжа си и му казала, че точно пред нея на опашката стои лисица. Мечките казали истината, лисиците излъгали. Колко са лисиците на опашката?
А) 0      Б) 4     В) 3      Г) 1    Д) 7
Моят юнак каза 3 ама дали е така? Това за кой калс е?
За 2-ри. 4 е верният отговор.

# 518
Да и аз смятам, че е 4, даже синът се съгласи, защото последователността е Л,М,Л,М,Л,М,Л, а не М,Л,М,Л,М,Л,М, защото последната лисица която е на касата лъже. Поне така си мисля.

# 519
  • Varna
Да и аз смятам, че е 4, даже синът се съгласи, защото последователността е Л,М,Л,М,Л,М,Л, а не М,Л,М,Л,М,Л,М, защото последната лисица която е на касата лъже. Поне така си мисля.
Отговорът е 1. Ако първата каже че пред нея има лисица, то тя лъже защото пред нея няма никой. Така че първата е лисица. От там нататък са само мечки, защото пред всяка има лисица /т.е. Първата лисица/. И така са Л М М М М М М М М.
Да, аз си позволих да пиша без да я прочета, а по преразказ на дъщеря ми и това всъщност ме подведе.... Наистина при думата точно 1, верният отговор е 4.

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 21:01 от hana1

# 520
Всяка се обадила на мъжа си и му казала, че ТОЧНО пред нея (предполагам съсед отпред) на опашката стои лисица.
Това означава, че във вашият случай Л М М М М М М М М мечката се е обадила на мъжа си е казала, че има лисица пред нея, но тя не лъже и не може да каже това, тъй като пред нея има мечка

# 521
  • Варна
Не е ли странно да няма нито един резултат над 100, че даже и над 90 точки в Русе за всички класове до седми?

# 522
  • София
Не е ли странно да няма нито един резултат над 100, че даже и над 90 точки в Русе за всички класове до седми?
И на мен ми е сранно.

# 523
  • София
И на мен ми е сранно.
И аз се озадачих от ниските резултати .. предполагам е някакъв пропуск

# 524
В Русе -ЧХ виждам само над 8 клас
Под 8 не е ли друго състезание - Паисий Хилендарски

Общи условия

Активация на акаунт