Варицела - 5 част

• 115 465
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 140
Малкия на 3г и половина от 4 дни е с варицера.Педиатърката каза да го мажа само с ментолов спирт,но ме притесняват пъпките по лицето.Тях с какво мога да ги намажа,може ли Цикатридина маз?

# 1 141
Здравейте!
Според Вас какви поражения може да нанесе Варицелата при възрастен след преболедуване?

# 1 142
  • Пловдив
Здравейте!
Според Вас какви поражения може да нанесе Варицелата при възрастен след преболедуване?

За хората, които аз познавам - нямат пост поражения, просто самото прекарване е неприятно при големи хора. Само няколко пъпки се задържаха по-продължително (но и те си минаха) след оздравярането на братовчедка ми, която хвана варицела на 30 г.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 09:50 от marzeliva

# 1 143
Здравейте!

За хората, които аз познавам - нямат пост поражения, просто самото прекарване е неприятно при големи хора. Само няколко пъпки се задържаха по-продължително (но и те си минаха) след оздравярането на братовчедка ми, която хвана варицела на 30 г.

Аз я изкарах сравнително леко да не кажа, че изобщо не беше драматично.
Малко след това обаче ми се появиха едни мускулни потрепвания и се чудя дали самият вирус може да е увредил периферните нерви по някакъв начин според вас?

# 1 144
  • Пловдив
Нямам представа. Ако знам правилно, след боледуването варицелният вирус остава в периферните нервни окончания. Евентуално с това да е свързано?

# 1 145
Нямам представа. Ако знам правилно, след боледуването варицелният вирус остава в периферните нервни окончания. Евентуално с това да е свързано?

Точно това знам и аз и се чудя дали това не е причината наистина.
Взела съм всички други мерки и всички вдигат рамене..

# 1 146
Здравейте!

Аз я изкарах сравнително леко да не кажа, че изобщо не беше драматично.
Малко след това обаче ми се появиха едни мускулни потрепвания и се чудя дали самият вирус може да е увредил периферните нерви по някакъв начин според вас?
Здравейте,
Моето дете прекара варицела изключително леко. След нея отключи тикове. Обикаляхме по лекари и повечето отричаха връзката между двете неща. Само една лекарка спомена, че е възможна връзка. Лекувахме с хомеопатия и в последствие при невролог с лек медикамент. В крайна сметка след няколко месеца отшумя от само себе си.

# 1 147
Благодаря, Smiley! И аз вече съм почти сигурна, че тези мускулни потрепвания и спазми са от Варицелата. Започнаха около две седмици след като ми изтече карантината. Лошото е, че имам и други заболявания главно на психическа основа и са много свързани нещата, но пък всичко друго ми е в норма към момента.

# 1 148
Благодаря, Smiley! И аз вече съм почти сигурна, че тези мускулни потрепвания и спазми са от Варицелата. Започнаха около две седмици след като ми изтече карантината. Лошото е, че имам и други заболявания главно на психическа основа и са много свързани нещата, но пък всичко друго ми е в норма към момента.
Трябва много спокойствие и положително мислене. Пожелавам скоро всичко да отшуми!

# 1 149
Здравейте! И дъщеря ми е с варицела в момента. 4-ти ден, свалихме температурата, обривът е основно по гърдите и корема. Мажа с ментолов спирт и пудра, не сме мокрили засега. След като вдигна температура и избиха пъпките сме добре, но двата дни преди това бяха ад и исках да попитам дали ви се е случвало нещо подобно. Първият, без индикации за заболяване я втресе - стана и много студено, разтрепери се, посиняха и устните от студ, краката и ръцете бяха студени. В момента нямаше как да измеря температура, като се облече се затопли, после вкъщи нямаше. Вечерта започна да вдига леко и дотам. Но на следващия ден и причерня, колабира за минута и извикахме линейка. Обясни на доктора, че са и се въртели кръгове пред очите, кръвното беше на долна граница и предположението му беше, че е било още по-ниско, темп. 37.   Нищо обезпокоително, според него. После я прегледа и друг лекар - същото - била добре. Вкъщи беше започнала да вдига 37,5-38 и тогава се пооправи, не сме имали повече проблеми. Според личната, било реакция към интоксикацията на вируса, но много ме уплаши и не зная да правим ли някакви допълнителни изследвания. Ще съм благодарна да споделите мнения.

# 1 150
Здравейте!
При някои от вас или децата ви, случвало ли се е да завехне пъпка много бавно? Моето дете има точно 1 останало мехурче, което въпреки всички пудри и мазила отказва да завехне и си стои като пришка, а са минали вече поне 10-11 дни от появата му. От самото начало пие и противовирусно.

# 1 151
Здравейте! Детето, на 7 г. от вторник е с варицела. Пъпките са много, навсякъде.  Имаше температура до 39,5 през уикенда. В момента (8-ми ден) пъпките завяхват, но следобед и вечер поддържа 37,2-37,3. Възможно ли е да развива и друга инфекция? Гърлото му е още червено, имаше доста пъпки в началото.

# 1 152
Няма да е лошо да се консултирате. Помня при мъжа ми беше 6 дни повишена температура и после започна възстановяването. С всяко вдигане на температурата имаше нов обрив.
5-6 дни е в рамките на нормално да се повишава, но след този срок мисля е добре да се допитате до доктор.

# 1 153
С едното дете така си изкарахме първо варицела, и след няколко дни се появи и скарлатина. Стана мазало - и се наложи да пием антибиотик. Всичко мина и замина. Даже бях позабравила този момент Simple Smile И беше по Коледа естествено Simple Smile

# 1 154
Детето е с варицела от началото на седмицата - първо гърлото нещо я дразнеше , после се появиха няколко пъпки , следващите два дни почна да вдига ниска темп и да избиват , като днес бая избиха - т.е вече три дни дефакто излизат пъпките , докога ще излизат още ? От както тръгнаха първите пие изинопринозин 3 по 1 хапче, на 14 години е, не ги мажем с абсолютно нищо само ако случайно спука някоя слагам ментолов спирт - къпе се с вода.

Общи условия

Активация на акаунт