Варицела - 5 част

• 115 438
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 155
Никой не може да каже докога. Може още и една седмица.

# 1 156
Звездица небесна, при мъжа ми избиваха нови с всяко повишаване на температурата. Той беше с температура 6 дни. После вече следи за появата на корички само. След още седмица бяха покрити всички.
Мисля че от първи прояви на вируса с висока температура, обрив след 2 дни, до покритие на всички обриви с корички отне 2 седмици.

# 1 157
Звездица небесна, при мъжа ми избиваха нови с всяко повишаване на температурата. Той беше с температура 6 дни. После вече следи за появата на корички само. След още седмица бяха покрити всички.
Мисля че от първи прояви на вируса с висока температура, обрив след 2 дни, до покритие на всички обриви с корички отне 2 седмици.

Благодаря за отговора. В момента основната и драма е сърбежът. Пети ден е днес ще видим дали ще има още нови пъпки , установих че нито един от охлаждащите мехлеми и антихистамините няма постоянен ефект - май ще останем само на ментолов спирт и душове и изонопринозина. Може тая работа със сърбежа и въобще протичането на варицелата да е наследствена. Аз я изкарах също късно , на 35 бях, в шестия месец, не си спомням нищо по драматично освен идиотския сърбеж който по никакъв начин не се повлияваше. Дано след днешния ден да почнат да отслабват симптомите при детето.

# 1 158
Ментолов спирт и спрей Вирасут ползва мъжа ми, но сърбежът си го имаше.
Облекчаваше го душ гел с овес. Имаше някакъв по-скъп, който споделяха в темата, аз взех евтин на L'ANGELICA душ гел с овес.

# 1 159
Здравейте. Син ми на 8 г е с пневмония с разливи, и ден след снимката на гърдите избиха 5 пъпки. Излезе положителен за микоплазма пневмонае ( което му докара пневмонията), и отрицателен за варицела. 3 дни по-късно пъпките станаха десетки, и 100% си приличат на варицела. Докторите не могат да отхвърлят и диагнозата еритема мултиформе, причинено от микоплазмата. Някой бил ли е в подобна дилема… с какво друго може да се объркат пъпките. Избиха му преди да почне антибиотика, т.е. не е реакция от Клацида.

# 1 160
Здравейте. Син ми на 8 г е с пневмония с разливи, и ден след снимката на гърдите избиха 5 пъпки. Излезе положителен за микоплазма пневмонае ( което му докара пневмонията), и отрицателен за варицела. 3 дни по-късно пъпките станаха десетки, и 100% си приличат на варицела. Докторите не могат да отхвърлят и диагнозата еритема мултиформе, причинено от микоплазмата. Някой бил ли е в подобна дилема… с какво друго може да се объркат пъпките. Избиха му преди да почне антибиотика, т.е. не е реакция от Клацида.

Има много вируси и инфекции, които причиняват обрив. Ако все още не сте и се съмнявате в нещо, може да се консултирате с инфекционист.

# 1 161
Според мен ще е добре да му пуснеш един Игм/Игг за антитела на варицела тест, след като оздравее детето. Бързо оздравяване ви желая!

# 1 162
Здравейте!Синът ми е на 9г и в момента е 4 ден с варицела.Кара я не много леко но няма температура и има много пъпки.Това което ме притесни много е чи има уголемени лимфни възли в окосмената част на тила.Не сме ходили на преглед все още.Много съм притеснена.Възелчетата са 2 и са големи колкото бобово зърно

# 1 163
Здравейте, бременна съм в 15 г.с. и не съм карала варицела. В събота (11.01.25) е рождения ден на сина ми и едно от децата, които ще присъства ще е 5 дни след изтичане на карантина (15 дни след избиване на обрива му) и според родителите е добре. Според вас има ли опасност от заразяване, понеже много се притеснявам... Дори се чудя дали изобщо да празнуваме рожден ден, въпреки че детето ми си го очаква.

# 1 164
Здравейте, бременна съм в 15 г.с. и не съм карала варицела. В събота (11.01.25) е рождения ден на сина ми и едно от децата, които ще присъства ще е 5 дни след изтичане на карантина (15 дни след избиване на обрива му) и според родителите е добре. Според вас има ли опасност от заразяване, понеже много се притеснявам... Дори се чудя дали изобщо да празнуваме рожден ден, въпреки че детето ми си го очаква.
Лично аз не бих рискувала, но аз съм си малко параноя… Във ваш плюс е, че дори и да се заразите (недай си боже), се падате в по-безопасния прозорец (поне така съм чела) на бременността, защото заразяване в началото и в края е по-опасно. На теория детето не би трябвало да е заразно, но все пак няма нищо по-важно от вашето здраве! Желая ви успех каквото и да решите!

# 1 165
Четох че след варицела децата са по податливи към нови инфекции - за какъв период става дума или за всеки е индивидуално ? При по-големите деца по същия ли начин се случва ? Има ли някой подобни наблюдения ?

# 1 166
Здравейте!
Включвам се и аз към опъпчените.
5-ти ден съм с варицела и нямам празно място по тялото и лицето. По-лошото е, че вчера пъпките станаха гнойни. Ходих до инфекциозна болница и ми изписаха антибиотик и Ацикловир. Реших, че нещата ще започнат да се оправят, но тази вечер получих страшен бодеж отляво около сърцето и преминава към лявата част на гърба. Постоянен е и колкото по-дълбоко поемам въздух, се усилва. Възможно ли е да е нерв, защото и преди съм получавала подобни бодеж и схващания, които съм оправяла с Милгама и Магнезий? Тъй като съм доста ограничена откъм движение сега, та си мисля, дали е това или да се притеснявам за друго усложнение?

# 1 167
Четох че след варицела децата са по податливи към нови инфекции - за какъв период става дума или за всеки е индивидуално ? При по-големите деца по същия ли начин се случва ? Има ли някой подобни наблюдения ?
От консултативната тема с доктор Милена Янкова знам, че имунитета пада много след варицела. Нейната препоръка беше да се приема изопринозин в продължение на един месец след преболедуване.

# 1 168
  • София
Закъсняхме с поставянето на втора доза Варивакс. По препоръка на педиатъра трябваше да сложим втората след 6 месеца, но се паднаха празници, звънях на ЛЛ да отиваме, но тя почиваше.... и така. Сега стават точно 7 месеца. Притеснявам се да не би да сме направили едно голямо нищо.
Моля споделете ако имате опит. Не знам сега пак ли 2 дози трябва да се сложат. В понеделник ще звъня на ЛЛ, но ме съмнява да ни вземе за ваксина, предвид че има много болни. Определено ме е яд, че чаках точно 6 месеца да станат.

# 1 169
  • Пловдив
Моето дете е така. Само една доза, след това забравих, след това заминахме за чужбина… питах лекарката и тя каза, че реално първата доза е достатъчна, втората е един вид “ за всеки случай”. Това ми обясни личната лекарка и според нея и с една доза детето е защитено.

Общи условия

Активация на акаунт