Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо някои хора вярват, че къпането може да ускори разпространението на варицела?
Какви са препоръките за грижа за кожата както по време, така и след варицела?
Какви са симптомите на варицела и как могат да бъдат разпознати и облекчени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо някои хора вярват, че къпането може да ускори разпространението на варицела?
-
Какви са препоръките за грижа за кожата както по време, така и след варицела?
При варицела е важно да се избягва разчесването на пъпки, да се използва мека кърпа за подсушаване и да се избягва къпането със сапун. Препоръчително е да използвате дезинфекциращ лосион като смрадлика за почистване на кожата. След варицела петната и белезите обикновено избледняват и изчезват с времето. Важно е да се избягва пуканката на пъпки, а за облекчаване на симптомите се препоръчва използването на крем против варицела и други подходящи лекарства, които може да препоръча личен лекар.
-
Какви са симптомите на варицела и как могат да бъдат разпознати и облекчени?
Симптомите на варицелата включват треска, обрив с пъпки, които се превръщат в мехури с течност, обикновено появяващи се по цялото тяло, включително лицето. Симптомите включват също температура, главоболие, сънливост, сърбеж, болка и подути лимфни възли. За облекчаване на симптомите се препоръчва приемът на много течности, хладни душове, използване на продукти за афтi при болка в устата и избягване на нурофен при силно инфектирани пъпки. Симптомите включват сърбящи пъпки, пълни с течност, които могат да причинят болезнено усещане по кожата. За облекчаване на симптомите може да се използва хладка вода за мазане, прилагане на фенистил или ментолов спирт и приемане на обезболяващи като панадол. Специални гелове като Осмофорс също могат да бъдат полезни. Хомеопатични средства, като Рус токсикодендрон 30CH и ментолова пудра, могат да се използват за допълнително облекчаване на симптомите.
-
Какви са препоръките за грижа за пъпки при варицела и след варицела?
-
Какви са рисковете за бременна жена от варицела и ако се разболее от варицела?
Да бе, да. На следващия ден точно коричките се обелиха и кожата около тях рязко изсветля. Вземи Вирасут и мажи, много облекчава сърбежа. Освен това на мен ми препоръчаха едно хомеопатично лекарство. По принцип не вярвам в хомеопатията, но при положение, че конвенционалната медицина не предлага никакво лекарство за варицела, освен симптоматични реших, че нищо не губя, ако го взема. Синът ми не вдигна температура нито веднъж, пъпки му избиваха на първия и на третия ден и завяхнаха страшно бързо като го сърбеше повечко само първата нощ. Не знам дали се дължи на него, разбира се, но ако искаш опитай, лекарството е rhus toxicodendron 30 CH, 2-3 пъти дневно по 5 гранулки.
...Все си мислех,че трябва време да попие гела.
А е въпрос на време,понеже живеем заедно.