Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 98 036
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
  Между другото още няма учебни планове. Поне в езиковите гимназии. нито уебници. Някакви рамкови ,които остават едни около 600-700 часа, още неуточнени.

# 496
Интересна дискусия сте заформили.
Посипвам си главата с пепел, че преди демокрацията съм избрала да уча в никому неизвестното тогава СМГ. На мен АЕГ ми беше резервния вариант.
Обаче, Ежко, не си прав - оказва се, че СМГ е дръпнало светлинни години напред, а не назад.
И не мога да не се съглася с Вяра, че после в ТУ ми беше по-трудно, отколкото на завършилите техникуми. Само влизането и математиките ми бяха лесни.

# 497
В Софийската ФЕГ влизат деца с много висок бал - ако гледаме максималните балове е веднага след 91 НЕГ измежду езиковите гимназии - и на двете класирания тази година.

Е, ако гледаме максималните балове то тогава и горското стопанство във Варна е сред водещите  Joy

# 498
Здравейте момичета,
Честито на всички деца доволни от приема си в различните училища.
Виждам че има обсъждане на професионалните и езиковите училища.Големия ми син завърши НТБГ и сега учи в Холандия.Брат му беше категоричен ,че иска същото училище и бе приет по първо желание първо класиране.Не омаловажавам нито едно училище и смятам ,че си зависи от детето как ще се развие и гради своето бъдеще.Говорите за среда,но не забравяйте че и в елитните гимназии,пушат ,пият и има наркотици.Така че всичко си зависи от детето с кого ще се събере и каква ще бъде неговата среда.

# 499
  • София
Посипвам си главата с пепел, че преди демокрацията съм избрала да уча в никому неизвестното тогава СМГ. На мен АЕГ ми беше резервния вариант.
Обаче, Ежко, не си прав - оказва се, че СМГ е дръпнало светлинни години напред, а не назад.
И не мога да не се съглася с Вяра, че после в ТУ ми беше по-трудно, отколкото на завършилите техникуми. Само влизането и математиките ми бяха лесни.
Vessy,  разбира се, че винаги има изключения, но преобладващата нагласа беше точно такава тогава и няма място за засягане. Бяхме 4 приятелки някога. И четирите пробвахме в езикова и СМГ. И четирите ни приеха и на двете места. Две завършиха НЕГ, 1 АЕГ, 1 ФЕГ. Peace И в съседни класове от нашето ОУ беше така. В СМГ имаше и трето класиране в нашата година , на което влезнаха деца с доста посредствени оценки. Днес картинката е съвсем друга и не е с километри назад, а напред..

# 500
  • София
Днес записахме младежа в 91 НЕГ.В списъка имаше около 30-тина деца.Не можах да повярвам колко много не са се записали на първо класиране.
Както вече писах на първо класиране 37 деца с високи балове не бяха по първо желание и е нормално почти всички от тях да са опитали на 2ро. Познаваме едно от тях, което влезе в СМГ, където бала падна с 4.5 точки. Отделно незаписалите се - тези за пробата от провинцията и тези отишли по частни и други училища. Така че само 30 е съвсем очаквано.

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 18:00 от Uprising

# 501
  • София
Едно време АЕГ беше много по-желано училище от НЕГ. И наистина СМГ беше резервен вариант, ако не те приемат в ЕГ. Но нещата се променят. И НПМГ беше много по-предпочитано от СМГ.  Wink

# 502
  • София
Едно време АЕГ беше много по-желано училище от НЕГ. И наистина СМГ беше резервен вариант, ако не те приемат в ЕГ. Но нещата се променят. И НПМГ беше много по-предпочитано от СМГ.  Wink
+1 Peace

# 503
Виждам че има обсъждане на професионалните и езиковите училища.Големия ми син завърши НТБГ и сега учи в Холандия.Брат му беше категоричен ,че иска същото училище и бе приет по първо желание първо класиране.Не омаловажавам нито едно училище и смятам ,че си зависи от детето как ще се развие и гради своето бъдеще.Говорите за среда,но не забравяйте че и в елитните гимназии,пушат ,пият и има наркотици.Така че всичко си зависи от детето с кого ще се събере и каква ще бъде неговата среда.

По-добре не бих могла да го напиша!  Peace

ПС: Само да вметна, че когато аз кандидатствах за средното си образование системата беше единна точно като при нашите деца. И всеки го приемаха по първо желание (ако му стигне бала) или на това за което му стига бала. Нямаше как да си класиран в няколко училища. Не че е имало кой знае каква информация кое как се случва. Имаше си изпити, които се заявяваха в училищно гнездо и т.н. Тогава матури и НВО нямаше в седми/осми клас.

# 504
  • София
В Софийската ФЕГ влизат деца с много висок бал - ако гледаме максималните балове е веднага след 91 НЕГ измежду езиковите гимназии - и на двете класирания тази година.

Е, ако гледаме максималните балове то тогава и горското стопанство във Варна е сред водещите  Joy

Може да се търкаляш колкото си искаш.  Tired
Писала съм конкретно за езиковите гимназии в София и за това, че има деца, които могат да изберат коя да е езикова гимназия, но са предпочели ФЕГ.
Коментарът ти няма нищо общо с мнението ми. Да не говорим, че си го цитирал избирателно.

# 505
  • София
Времето, за което аз говоря,  е или преди това, или след..  Всеки кандидатстваше за конкретна ЕГ, не можеше, ако си се пробвал в АЕГ и не ти стигне, да идеш във ФЕГ с оценките си. Взимаше се бележка, удостоверяваща резултата,  и неприетите отиваха след  местни класирания в училища с разширено преподаване на езика като 22-ро, 7-мо и други не помня, в които нямаше подготве. И точно невъзможността за влизане в друга ЕГ налагаше необходимостта от резервен вариант. СМГ се явяваше такъв, понеже си беше с напълно отделен изпит.

Разбира се, че винаги има и ще има деца с много високи балове, които не избират НЕГ и СМГ. Та някои не понасят  изначално немски, други нямат дори афинитет към математиката, просто са се справили отлично след системно учене през годините в ОУ.. Peace

# 506

Може да се търкаляш колкото си искаш.  Tired
Писала съм конкретно за езиковите гимназии в София и за това, че има деца, които могат да изберат коя да е езикова гимназия, но са предпочели ФЕГ.
Коментарът ти няма нищо общо с мнението ми. Да не говорим, че си го цитирал избирателно.

Те и РУО подреждат паралелките по максимален бал, не, че в това има някакъв смисъл. Та ако се сравняват училища е резонно да е по минимален бал, толкова. И аз съм писал, че има деца, предпочели горското във Варна пред ЕГ, ама това едва ли го прави по-добро училище...

# 507
  • София
Е и?
Къде е връзката между моя предишен пост - ама целия, и твоя коментар?

# 508
Vessy,  разбира се, че винаги има изключения, но преобладващата нагласа беше точно такава тогава и няма място за засягане. Бяхме 4 приятелки някога. И четирите пробвахме в езикова и СМГ. И четирите ни приеха и на двете места. Две завършиха НЕГ, 1 АЕГ, 1 ФЕГ. Peace И в съседни класове от нашето ОУ беше така. В СМГ имаше и трето класиране в нашата година , на което влезнаха деца с доста посредствени оценки. Днес картинката е съвсем друга и не е с километри назад, а напред..
Русалке, не съм се засегнала, напротив. Исках да кажа, че винаги има изключения според интересите и желанията. Нито за миг не съм съжалила за избора си.
Права си (и написаното от теб го доказва), че преобладаващата част от децата не са математици и ЕГ е по-точното им място.  Peace
По мое време нямаше 3 класирания и там попадаха само наистина искащите да учат повече математика. Времето, в което съм учила е отдавна и резултата от изпита по МАТ в СМГ се признаваше в ЕГ, но обратното - не.

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 18:22 от *Vessy

# 509
Може ли след като се записал човек в дадена гимназия, излезе третото класиране,  и да се оттеглят документите за записване е и да се участва на трето?

Общи условия

Активация на акаунт