Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 98 903
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
Аз пак с моите въпроси Laughing Laughing Laughing
доколкото разбрах по новата програма в осми клас във всички училища ще се набляга на езика и ще има НВО по език /ще учат първия език, математика, бел., физическо и информационни технологии или информатика/, в 9 и 10 ще учат всички основни предмети които преди това са се учили за 5-те години /химия, биология, география и т.н./ и пак ще има НВО /не разбрах по кои предмети/ и ако детето не иска повече да учи завършва средното си образование / но не може да кандидатства в университет/. А вече в 11 и 12 ще се учат профилиращите предмети.
Въпроса ми е дали ако има свободни места ще може и след 10 клас да се премести детето?

Благодаря
И аз така мислех, но в рамковата програма за 8 клас имаме и по 1-2 часа седмично химия, биология, физика и т.н. 
Езика е 13 часа седмично, за сравнение.
За НВО по чуждия език не знаех, това за всички училища ли е?
доколкото знам за всички училища ще има НВО по език. Нека и други мами да споделят. Ние ще учим по 18 часа език , мат., бел., информационни и информатика. Това ми казаха вчера като се записвахме.

# 556
  • София
mimmss, детето ти най-вероятно е в професионална гимназия, а не ЕГ/МГ
Досега всички ученици в 8 клас с интензивно и разширено изучаване на езика държаха НВО по език, като изпитите са различни предвид различния брой часове по езика.
Човек се учи, докато е жив ☺ За НТБГ става въпрос. А тази оценка от НВО след 8 клас върху какво влияе за по-нататък? Или се вписва само като текуща?

# 557
Малко инфо за чакащите чудеса на 3-то класиране във Варна, чудеса едва ли ще има. Бройките отказали се деца в едно от водещите училища е минимална, само 4 деца от 7 паралелки. Оказва се, че падането на бал не е много показателно, примерно при вътрешно преместване на дете от една паралелка в друга бала във въпросната паралелка е паднал с цели 6т., а всъщност в другата паралелка където реално е прието ново дете бала е паднал само с 0,1т. Най-голямото падане на бал, което е 9 точки, се равнява на само 3 нови деца (това за 3 паралелки). Мисля, че в другите две водещи училища ситуацията не е по-различна. Бройката незаписали се е сходна с тази от предни години, явно Варна не е била атрактивна за злоупотреби с електронната система Simple Smile

(малко смених цифрите спрямо първоначалния пост, бях изтървал 2 вътрешни размествания, новите деца са само 4)

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 09:41 от Rumen_s

# 558
  • Пловдив
mimmss, досега беше като текуща оценка,. НВО се дава от МОН, но се провежда в училището с квестори от училището и се проверява от учители в училището.
А в НТБГ в 9 клас вече ще имат и предмети по специалността, не само общообразователни.

# 559
При третото класиране искат оригиналното свидетелство за завършен седми клас, при подаване в училището- гнездо ще докажеш, че го имаш, но при електронното подаване как ще се доказва, че е в теб? Дали ще има кандидатстване без рално да си отписал детето?

# 560
Разбира се, че винаги има и ще има деца с много високи балове, които не избират НЕГ и СМГ. Та някои не понасят  изначално немски, други нямат дори афинитет към математиката, просто са се справили отлично след системно учене през годините в ОУ.. Peace

Абсолютно съм съгласна, така се получи при дъщеря ми - изкара 98 т. по математика, но не искаше и да чуе за немски, а математиката просто не я влече (за мое най-голямо съжаление, тъй като на мен си ми е слабост). Съобразих се изцяло с нейното желание да учи испански в Испанската гимназия, а 1 НЕГ и СМГ ги писа като второ и трето желание и то най-вече заради мен, не че имаше някакво значение, де.....

В крайна сметка малко или много трябва да се съобразим и с желанията на децата, защото те ще учат съответния език/математика следващите пет години....

Amber, честит рожден ден на Светльо, много здрав и щастлив да е и успех в музикалните начинания!!! Весел празник!

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 10:32 от megche77

# 561
Честит рожден ден на Светльо!  newsm59 newsm59 newsm59
Амбър, честит празник и на теб, мила!  Heart Eyes Имаш фантастично момче и то е такова, защото е твой син! Вие сте уникален тандем - той е неповторим, обаятелен и очарователно разпилян, а ти го сваляш от облаците и му даваш пътя, по който да постига мечтите си. Нека бъде здрав, да срещне добри деца и истински приятели в новото си училище и да бъде много, много щастлив!
Прекрасен празник на цялото семейство!  Hug

newsm67   bouquet   Heart Eyes A m b e r!

# 562
Едно време АЕГ беше много по-желано училище от НЕГ. И наистина СМГ беше резервен вариант, ако не те приемат в ЕГ. Но нещата се променят. И НПМГ беше много по-предпочитано от СМГ.  Wink
+1 Peace
+1

# 563
  • Варна
Дребната вече официално е ученичка в І ЕГ - Варна. Не беше супер ентусиазирана, до последно се надяваше да успее за немските паралелки. Всичко се промени в момента, в който се записа на СИП по рисуване и корейски. Корейският беше гвоздея на програмата, почти нищо друго няма значение  Mr. Green
Много се надявам да се чувства комфортно в новото училище и да намери нови приятели със сходни на нейните интереси. До края на седмицата ще отидем за униформата и приключваме сагата "7 клас". Не знам за нея, но аз съм изтощена...  Embarassed

Скрит текст:
ПП Цените на униформите са убийствени просто  #2gunfire

# 564
  • София
Дребната вече официално е ученичка в І ЕГ - Варна. Не беше супер ентусиазирана, до последно се надяваше да успее за немските паралелки. Всичко се промени в момента, в който се записа на СИП по рисуване и корейски. Корейският беше гвоздея на програмата, почти нищо друго няма значение  Mr. Green
Много се надявам да се чувства комфортно в новото училище и да намери нови приятели със сходни на нейните интереси. До края на седмицата ще отидем за униформата и приключваме сагата "7 клас". Не знам за нея, но аз съм изтощена...  Embarassed

Скрит текст:
ПП Цените на униформите са убийствени просто  #2gunfire
Честито.
Напрежението е голямо. Усетих го след като се записахме - все едно камък ми падна.
Колкото до униформите, нашата е 165 лв. до сега - лятна /2 тениски и пола/ и зимна /3 ризи, вратовръзка и суичер. Панталон не сме взимали, защото можело и с наш си/. Ако се наложи ще докупуваме, но погледнато реално тези пари, че и повече, така или иначе ще се дадат за дрехи - дали ще са от магазина или от училище, все тая. Но пък са много хубави с униформите. ☺

# 565
  • Пловдив
Чрд на Светльо! Здраве и много успехи! Heart

За униформите: има ли изобщо училище,  вкоето всеки ден е задължително да се ходи с пълна униформа и това наистиина да се спазва?

# 566
  • София
За униформите: има ли изобщо училище,  вкоето всеки ден е задължително да се ходи с пълна униформа и това наистиина да се спазва?
При нас. Изрично ни предупредиха, че връщат ако са без униформа. И че се спазва много строго.

# 567
  • Пловдив
При щерката /преди три години, МГ/ също така говореха като я записвах. Добре, че не взех пълна униформа тогава. Послушах приятелки с по-големи деца там.   Wink Щяха да са доста пари, хвърлени на вятъра.
Първата година ходеха с по една униформена риза, наметната върху другите си дрехи, а сега вече и нея не слагат Mr. Green

Сега за набора в новото училище -събраха ни пари за една риза+ вратовръзка - ползвали се само по официални поводи -3-4 пъти в годината.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 12:28 от *Бенджи*

# 568
Моля, пренесете обсъжданията, отнасящи се до СМГ, в тази тема:
СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5
Ако не откриете свой пост в тази тема, търсете го в горепосочената.

Браво.Време беше,че тук само СМГейци  пък и България не е само София,нали?

# 569
  • София
Ще видим. Имаме позната учителка там, предупреди ни, че се носят. Взех си почти целия комплект, за да ми е мирна главата. Дето се вика, поне първата година, докато са зайци, ще ги носят. За по-натам ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт