Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 98 855
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Униформата е риза, вратовръзка и пуловер/жилетка плюс летни блузки с къс ръкав. Нямат оправдание да не ги носят, но ще стане ясно. Във всеки случай поне на първо време ще купим две ризи и вратовръзката, вероятно поне една блузка с къс ръкав, пък ще видим.

Назад видях, че се коментират учебните планове. Когато я записвах, имаше залепен учебния план за 8-ми клас и в заявлението изрично написахме, че сме запознати с него.
учебен план 8-ми клас І ЕГ Варна

# 571
  • Варна
Дребната вече официално е ученичка в І ЕГ - Варна. Не беше супер ентусиазирана, до последно се надяваше да успее за немските паралелки. Всичко се промени в момента, в който се записа на СИП по рисуване и корейски. Корейският беше гвоздея на програмата, почти нищо друго няма значение  Mr. Green
Много се надявам да се чувства комфортно в новото училище и да намери нови приятели със сходни на нейните интереси. До края на седмицата ще отидем за униформата и приключваме сагата "7 клас". Не знам за нея, но аз съм изтощена...  Embarassed

Скрит текст:
ПП Цените на униформите са убийствени просто  #2gunfire

Честито! bouquet
За униформите - вземете ризи, без риза връщат, и някоя тениска за по физическо. Пуловери, жилетки няма нужда, гадни са а не е проблем да се ходи на училище и без тях. Е, и вратовръзка за някой официален празник.

# 572
  • София
За униформите: има ли изобщо училище,  вкоето всеки ден е задължително да се ходи с пълна униформа и това наистиина да се спазва?
При нас. Изрично ни предупредиха, че връщат ако са без униформа. И че се спазва много строго.

Потвърждавам, имам доста познати деца в НТБГ. Едното сега беше 12 клас, дори и тогава си беша с униформа. Отделно живея в близост и учениците от училището, движещи се из НДК и с метрото, са разпознаваеми веднага по униформата. Peace

# 573
Дребната вече официално е ученичка в І ЕГ - Варна. Не беше супер ентусиазирана, до последно се надяваше да успее за немските паралелки. Всичко се промени в момента, в който се записа на СИП по рисуване и корейски. Корейският беше гвоздея на програмата, почти нищо друго няма значение  Mr. Green
Много се надявам да се чувства комфортно в новото училище и да намери нови приятели със сходни на нейните интереси. До края на седмицата ще отидем за униформата и приключваме сагата "7 клас". Не знам за нея, но аз съм изтощена...  Embarassed

Скрит текст:
Честито.
Напрежението е голямо. Усетих го след като се записахме - все едно камък ми падна.
Колкото до униформите, нашата е 165 лв. до сега - лятна /2 тениски и пола/ и зимна /3 ризи, вратовръзка и суичер. Панталон не сме взимали, защото можело и с наш си/. Ако се наложи ще докупуваме, но погледнато реално тези пари, че и повече, така или иначе ще се дадат за дрехи - дали ще са от магазина или от училище, все тая. Но пък са много хубави с униформите. ☺

# 574

Скрит текст:

# 575

Скрит текст:
Честито.
Напрежението е голямо. Усетих го след като се записахме - все едно камък ми падна.
Колкото до униформите, нашата е 165 лв. до сега - лятна /2 тениски и пола/ и зимна /3 ризи, вратовръзка и суичер. Панталон не сме взимали, защото можело и с наш си/. Ако се наложи ще докупуваме, но погледнато реално тези пари, че и повече, така или иначе ще се дадат за дрехи - дали ще са от магазина или от училище, все тая. Но пък са много хубави с униформите. ☺
Днес ние също записахме синчето,поръчахме и униформа.Официално -4та ЕГ -ФЕ-АЕ-БЕЛ-Б(Варна ).Доволни сме,детето искаше езици да учи.Вече сме в "истинска "ваканция ,отдаваме се на спокойствието,че доста напрегната година беше.На всички тук успех и само хубави моменти.Благодаря за хубавите теми,бяхте ми полезни Laughing.Оттеглям се с облекчение.

# 576
  • София
Потвърждавам, имам доста познати деца в НТБГ. Едното сега беше 12 клас, дори и тогава си беша с униформа. Отделно живея в близост и учениците от училището, движещи се из НДК и с метрото, са разпознаваеми веднага по униформата. Peace
Благодаря ти, че потвърждаваш информацията. Защото до сега само от учители съм я чувала и започнах да се чудя дали не съм се минала ☺

# 577
  • Burgas
Според вас има ли начин да се манипулира цялата тая история с това кандидатстване след 7ми клас? Защото имам съмнения за едно дете, което според мен не му стига бала за определена паралелка, но е прието още на 1во класиране  newsm78 питам просто от любопитство.

# 578
  • Пловдив
Според вас има ли начин да се манипулира цялата тая история с това кандидатстване след 7ми клас? Защото имам съмнения за едно дете, което според мен не му стига бала за определена паралелка, но е прието още на 1во класиране  newsm78 питам просто от любопитство.

Щом някъде е възможна човешка намеса, най-вероятно може да се манипулира.
Обаче трябва наистина да знаеш резултатите на детето, оценки от удостоверението, как се формира балът в съответната паралелка, да сравниш минимален бал и бал на детето и тогава да правиш заключения.
Най-вече да си сигурна как се образува балът на съответната паралелка.

# 579
  • Burgas

Обаче трябва наистина да знаеш резултатите на детето, оценки от удостоверението, как се формира балът в съответната паралелка, да сравниш минимален бал и бал на детето и тогава да правиш заключения.
Почти съм сигурна  Peace на 99%

# 580

Ами що да не може, всичко е скрито-покрито и инфото няма как да се засече. Ако се знаят резултатите би трябвало да е достатъчно (с допускане за две шестици), ама и те засекретени. Не, че децата след публикуване на резултатите от НВО не си бяха направили в клас табличка кой какво изкарал. Как пък не се сети някой сърдит родител тогава да ги метне на КЗЛД за това, не е като да не знаят, че я има тази комисия, покрай състезанията с кодове им стана ясно  Laughing

# 581
  • София

Почти съм сигурна  Peace на 99%

А сигурни ли сте, че детето не кандидатства по специални критерии ако има заболяване и ТЕЛК?

# 582
Е може да  се надяваме, че  набор 2003 е много добър по математика.

Просто трябваше да замажат провала и многото двойки от миналата година. Следва набор 2004 да го отнесат с по-трудни матури, ако има цикличност. Но с тези точки хората не разбраха изобщо как са резултатите спрямо предишни години, не се говореше за двойки, само за шестици, всичко е цветя и рози.

# 583
  • София

Честито на всички успешно приключили сагата "7 клас", късмет на продължаващите битката и помнете, че Господ си знае работата.
Благодаря на всички за предоставената възможност за бързо "сверяване на часовника" с информация, свързана с наболялата тема и за успокоението, че има и други мами и татета, които не спят нощем в търсене на най-доброто за децата си. bouquet

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 15:59 от Tatti

# 584

Може-някои затова си изкараха децата инвалиди, извинете "с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания"

Общи условия

Активация на акаунт