Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 98 812
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
  • София
zeza69, не се засягай. Браво на твоето дете за успеха и за чудесното представяне!

Прочети и постовете след този, който си цитирала. Коментирахме, че има хора, които нямат скрупули и търсят всевъзможни начини да вкарат децата си където са си наумили - включително да вадят документи за несъществуващи болести на децата. Което наистина е прекалено (меко казано).

# 631
  • столицата
Зеза,браво на детенце!

# 632
Зеза,браво на детенце!

И от мен!

# 633
  • Бг-мама
Това вече е прекалено.Детето ми е с хронично заболчване и ТЕЛК от 2012година.Знаете ли какво е да сте на ежедневни лекарства?Дете ми се яви на обща матура и е прието по първо желание, без да сме подавали документи за ползване на преференции.Става въпрос за Пловдив МГ-системно програмиране.Даже по време на матурите имахме направление за болница и въпреки това се яви на матурата.

Браво на детето ти ! Момче или момиче? Може децата ни да са в един клас . Ако желаеш драсни на лични да се запознаем.

# 634
  • Пловдив
Не знам колко са децата с ТЕЛК, приети по тази наредба. Не мисля, че бройката е драстично голяма.
И пак казвам, че те НЕ влизат там, където си пожелаят, има ограничен брой паралелки, в които могат да бъдат приети. И ЕГ не е в тази бройка. В Пловдив са основно в Търговката гимназия. И там има класиране, не може да напълнят цял клас с деца с ТЕЛК.
От друга страна, на никого не пожелавам детето му да е с ТЕЛК, каквито и ще "привилегии" да имат.  Peace

zeza69, супер постижение. Всяко дете, преборило се за тази паралелка, трябва да бъде поздравено. Дано очакванията от нея на всички се оправдаят. Детето ти занимавало ли се е досега с информатика, програмиране или информационни технологии извън училище?

# 635
  • София
Ваче, някои родители наистина не се свенят да си "изкарат" децата с увреждания. Това е един от начините, по които паралелките набъбват от 26 на 30 деца.
Мисля, че това има предвид Машката.

Да, аз не отричам това  Wink то почва от детската градина, ама някак ми се строи грозно да се генерализира, защото пък моите деца имат често контакт с деца с увреждания и аз виждам повече такива, отколкото злоупотребили родители.
Между другото и досега ми се дивят в градината, че през летния период когато няма признаване служебно на отсъствия аз категорично отказвам да взема фалшива медицинска бележка и си плащам пълната такса  Wink Никога, ама никога в живота си не съм го правила дори за безобидните извинителни бележки, пък какво остава за сериозни неща като ТЕЛК.  Rolling Eyes

Тук ставаше дума за казуса на anik79, че е възможно просто да не знаят, че детето има ТЕЛК и да мислят, че влиза с нисък бал. Това съвсем хипотетично предположение беше.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 09:27 от Vache

# 636
  • Пловдив
Vache, класирането на тези деца излиза доста преди редовното класиране. Те кандидатстват с оценките си от първи срок. И не знам дали това им класиране излиза в системата.
И тези деца НЕ са надпланов прием. Няма как с тях да набъбне паралелката.
Както и да е.
Но и вариантът да е било прието в друг град и вече записано в аналогичната паралелка в София е възможен.
Съученичка на моята дъщеря така прелетя от ЕГ - Стара Загора в ЕГ Пловдив, а на двете класирания в Пловдив беше в търговската. Но пък детето знаеше много добре какво ще се случи при недостатъчен бал и съвсем ясно си беше заявило, че при всички положения ще учи в ЕГ. 

# 637
  • София
Имате си майка от темата, която може да ви обясни как се прелита от училище в училище. Като гледам и сега пърхат с крила в очакване на поредното прелитане.
Това какво беше?  newsm78

За литературата да спомена и "Любов" на Сафо  Crazy

# 638
  • зад парка
Да попитам:
Аз познавам една "Любов" от 3-4 куплета. Това ли е или е поема от дълги страници?

# 639
  • София
Нещо тотално се обърках с избраната литература за четене. Някъде дават изцяло български автори, а списъка, който тук се спряга е само тип старогръцки митове и легенди и Библията. newsm78 #Crazy
Предполагам има общо с новите учебници. Но те всички ли са еднакви?
Иска ми се да дам на детето малко почивка, но ако трябва да я изгърбя с всички автори и всички произведения, за да сме сигурни,че е прочела правилните ми се вижда множко Crazy
Засега почивам и пробутвам идеята, че все ще й се наложи да ги прочете в един момент. hahaha Joy hahaha

# 640
  • Пловдив
Enigma, българските са по старата програма, но там няма нищо кой знае какво голямо за четене.
Всички ще учат БЕЛ по новата програма, т.е. старогръцка литература, старобългарска литература, библията и европейски ренесанс.

# 641
  • София
Dundi73 мерси  bouquet.Ще започнем първо с тях тогава

# 642
  • София
За Библията - има една книга на изд. Хермес с преразказан Стар завет. Много хубава работа върши.
dundi73, коя е тази книжка? Не я откривам, а моето твърдо отказа да чете библията.

# 643
  • София
Enigma, българските са по старата програма, но там няма нищо кой знае какво голямо за четене.
Всички ще учат БЕЛ по новата програма, т.е. старогръцка литература, старобългарска литература, библията и европейски ренесанс.
Да, късички са. Моята девойка ги отметна за 1 седмица. Сега започна старогръцките, колкото и да не и се иска ☺

# 644
За Библията - има една книга на изд. Хермес с преразказан Стар завет. Много хубава работа върши.
dundi73, коя е тази книжка? Не я откривам, а моето твърдо отказа да чете библията.

Не е на Хермес, но става:
https://chitanka.info/book/6946-biblejski-skazanija

Общи условия

Активация на акаунт