Искам да кажа ... (129)_03.07-09.07

• 59 606
  • 672
  •   1
Отговори
# 180
Рая, лежанката съм я оставила за другата година.  Heart Eyes Всъщност тогава, живи и здрави ще оправим другия апартамент на този етаж и ще се изнесем там. А аз давам зор за това изнасяне, за да си направя отделна кухня и да огранича миризмите. До лятото на др. година съм казала, на ММ, че ще търпя и няма да мрънкам в името на доброто на семейството ни.

# 181
  • София
АЗ искам да свършим ремонта за седмица,което няма да стане де.
Искахме майторите да работят докат сме на почивката те отказаха сега да ми се мотат тука само .

# 182
  • Mediterraneo
Аз пък ненавиждам обръщението "маминка" към бабата  Sick

В нашия край е прието и не ми прави впечатление. Все едно да кажа, че ненавиждам чинка или учинайко, или всякаквите там странни за мен наименования на роднинските връзки. И двете си баби наричах така( едната ми е още жива и здрава и си ми е маминка), но децата ми възприеха другото обръщение към своите баби. Никаква драма.
Малката викаше кака на сестра си, но съвсем в началото, когато проговаряше. После си измисли сама някакви обръщения и сега си й вика на име.

# 183
  • София
За пръв път чувам аз за маминка на баба  newsm78

# 184
"Маминка" е и стопанката на някое градско животно- в повечето случаи кучета и котки.

# 185
  • София
 Joy Може може,аз си представям дебела розовобуза женица.

# 186
Маминка го свързвам с маман, не знам защо Rolling Eyes Не го харесвам никак обръщението.

Лили, успех на момчето ти!
Светалчо, поздравления и за твоята внучка! Много успехи и хубави емоции да има в новото училище.

# 187
"Маминка" е и стопанката на някое градско животно- в повечето случаи кучета и котки.

Или пък управителка в бардак.

# 188
  • София
Винаги са ми били странни обръщения от рода на лелинчо, тетка, стринка и т.н. За мен има леля и чичо/ вуйчо и вуйна. Всичко останало ми е твърде диалектно и неприемливо. Бабата си е баба, дядото си е дядо. В другите държави не знам дали има толкова измислени думи, описващи роднински връзки. Тук да се хване човек за главата.  Mr. Green

# 189
Винаги са ми били странни обръщения от рода на лелинчо, тетка, стринка и т.н. За мен има леля и чичо/ вуйчо и вуйна. Всичко останало ми е твърде диалектно и неприемливо. Бабата си е баба, дядото си е дядо. В другите държави не знам дали има толкова измислени думи, описващи роднински връзки. Тук да се хване човек за главата.  Mr. Green

Абсолютно, представям си някой, учещ български  Crazy

# 190
Маминка се използва много във Варна. Иначе моето дете вика баба и дядо. Всички останали ги кара по име американеца. То добре, че е така. Иначе как ще викаш на някого чичо, а той с 5 години по-малък от теб.

# 191
  • София
Малката ми дъщеря говори на брат си (пет години по-голям) на име. Така разговарят децата и с нашите приятели, не наричат никого батко,леля, чичо и т.н. Имам приятел, който винаги прави забележка на детето ми, защото го наричало по име и му отговаря с "кажи, наборе"  Grinning

# 192
  • Бургас
Напълно подкрепям написаното.
Аз дори и децата пред блока с които сме всяка вечер навън съм ги научила да ми казват по име.
Съучениците на големия,като се обаждат по телефона или домофона и казваха " Майко на Боби", много ми бяха интересни. Но вече ги научих,как да им е по-лесно и да не се притесняват.

# 193
Свърши почивката, днес първи работен ден, чак сега отворих да ви попрочета  Mr. Green

Светалчо, браво на детето  Hug
Дано догодина и нашата седмокласна сага да приключи успешно.
И на малката красавица видях снимки. Браво, Силве, заслужена победа  Hug

Аз използвам само чичо и леля. Другите роднински обръщения не ги разбирам  Crazy

# 194
При нас пък се случи нещо много странно. И мило.
Дъщерята на кумовете и нашата дъщеря са с еднакви имена. Нашето момиче е по- малкото. Та раждам аз, ММ избира името(казвала съм и друг път, че покрай смъртта на първото ни дете спазих поверието, ако родя момиче да го кръстим на бащата). Почва се излизане заедно с компанията, техните деца....въобще голям катун. Децата почват да растат, очовечават се. Един ден кумата изненадващо се сеща, че трябва да измислим как ще наричаме децата така, че да си знаят и те кой викаме, на кой се караме и т.н. И веднага казва- едната е Малка Хххх, другата е Голяма Хххх. Сега всички така ги наричат, а и те една на друга така си викат.  

Общи условия

Активация на акаунт