Искам да кажа ... (129)_03.07-09.07

• 59 585
  • 672
  •   1
Отговори
# 225
Диня и сирене си е класика, грозде с орехи и сирена също (плюс бяло вино), но ми става зле като си представя някой от двата плода в комбинация с хляб. Хлябът за наяждане ли служи?

# 226
  • на Мелмак
Честито на малката бузанка  bouquet
Сина ми също не обича домати, ММ -грах, който пък аз обичам и си готвя отделно.
Допреди 10-на години не понасях банани, но след първата бременност проядох.  Crazy
Имам миди и рапани в дамската чанта, не са нищо особено, но са спомени, от Лефкада и ние донесохме камъчета, а от кръстова гора -една торба с кръстчета, които после подарих.

# 227
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
По нашия край се яде диня или грозде със сирене и хляб. За съжаление, няма нещо , което да не ям и ми личи.
И аз обичам да ям диня и грозде със сирене и хляб, а също и череши. Това ми е любима вечеря, а и ММ обичаше. Той обичаше много хляб и шоколад и хляб и орехи.

Мари, да, непременно. Ако не е пристигнало, ще им кажа да ми го пазят до петък.

Чек, ами не, просто допълва вкуса хлябът. Но когато ям гроздето с мазни сирена, тип "френски", не ям хляб, въобще не върви. Поначало тези сирена не ми вървят с хляб на мен. Единствено синьо сирене обичам върху препечена филийка с масло, иначе му е много интензивен вкусът.

# 228
Явно е въпрос на навик, Светалчо.  Peace  ММ яде кисело мляко с хляб, а аз като го видя ми се отяжда каквото и да е за деня. Дъщеря ми пък не може да разбере как ядем диня и сирене. Между другото, на тукашните дини не им отива сирене, може би защото са прекалено сладки.

Аз като бях малка не обичах домати и все изравях краставиците от салатата. Сега ям домати всеки ден без изключение. Може хляб да забравя да купя или да не ям по няколко дни, но домати не пропускам. Имам дълбоки резерви обаче към много готвени неща с доматен сос.

# 229
Кисело мляко с хляб на големи залъци и халва хапваше баща ми.  newsm78

# 230
  • Бургас
Не обичам кисело мляко със захар, никакво подсладено и ароматизирано кисело изобщо не ям.
Плодовите млека имам предвид.От детската градина съм намразила бисквити с кисело мляко,слагаха отгоре по една лъжица захар.

# 231
  • София
Целувки и от нас за малкото Лаленце bouquet
Диня и сирене според мен е отврат, но грозде със сирена и вино ми харесва. Домати и моят син не яде, та ме ядосва. А аз не ям прословутото шкембе. Торта със сметана не ям. А от странните комбинации фаворит ми е големият син със зрънчо с хайвер ooooh! Все съм виждала гнус, ама това е...нямам думи Sick

# 232
Зрънчо и хайвер не ми звучи зле. Дъщеря ми и един нейн приятел от Варна обаче редовно си поръсваха карамелизираните пуканки с шарена сол.

Как ми се яде тарама хайвер... Купувахме тук какви ли не и ги правихме както се правят, но абсолютно нищо не става. Обмислям начин от Варна да си донеса замразена или осолена заготовка.

# 233
  • Телиш/Плевен
ММ яде кисело мляко с хляб, а аз като го видя ми се отяжда каквото и да е за деня.
Хаха при нас е точно обратното - аз така обичам да ям киселото мляко, а на ММ му се отяжда. Joy Около мен всички обичат кисело мляко с бисквити/вафли, а аз не мога и да помириша такова нещо. Sick Нещо като спомените на Belle Fleur е и при мен, но не от детската градина (много малко съм ходила на градина), а  от майка ми - почти постоянно ми сервираше такова за десерт и ми беше дошло до гуша. Но пък сестра ми и досега си яде така и ѝ харесва. Също и мляко с грис обича много още от дете (него поне мога да ям от време на време, но пак не ми е най-любимото нещо).

# 234
Мляко със захар не мога да ям - нито прясно, нито кисело. И с хляб не го обичам.

Аз пък късно проядох краставици, не ги обичах никак. Миришат ми свежо, а пък като ги опитам, не ми харесва вкусът. И с бирата късно  се разбрахме - като видя чашата с изстудената бира, капчиците по нея, ароматът на хмел като достигне до носа ми - викам си, край, този път ще пия. Но щом опитам, ми загорчаваше и се отказвах. Пропих в Китай с една сладка бира.

# 235
  • София
аз обичам кашкавал с мед Laughing
мъжът ми си слага сметана в лещата Laughing

# 236
На мен пък сума ти парфюми ми миришат на краставица, което изобщо не одобрявам.  Mr. Green

Кашкавал с мед?  ooooh! Мед май мразя направо, за комбинация с кашкавал да не говорим. А, сетих се. Много обичам салата от домати с настърган кашкавал. Нищо друго освен сол и зехтин като добавка. Май ми е любима салата насред всичките, които знам и правя, а те са много и какви ли не.

# 237
Зрънчо и хайвер не ми звучи зле. Дъщеря ми и един нейн приятел от Варна обаче редовно си поръсваха карамелизираните пуканки с шарена сол.

Как ми се яде тарама хайвер... Купувахме тук какви ли не и ги правихме както се правят, но абсолютно нищо не става. Обмислям начин от Варна да си донеса замразена или осолена заготовка.

Ами да, много лесно ще бъде даже. Не ти е нужно голямо количество, едно бурканче ще ти стигне за дълго време. А не става при вас сигурно, защото може би нямате шарани. Най-хубавият тарама-хайвер се прави от шаранов хайвер.

На ММ братовчед му яде всичко с конфитюр. Кюфтета, мусака, кисело зеле, боб - всичко. Много потресаващо изглежда отстрани.

# 238
След малко някоя да не се оплаче, че е гладна, ей? Дайте да сменим плочата, докато е време!

Хм, прочетох за братовчеда на Светалчо. Споко тогава. Тоя човек развали идилията с храната и конфитюра.

# 239
Абе и от осолена гръцка тарама съм правила много пъти освен от шаран, но от тукашните всякакви видове нищо не става. Даже готов разбит гръцки има, но е много неприятен.
Едно бурканче ще ми стигне, да. Ще кажа на майка ми да го осоли и да го остави там да зрее докато се върна. Тя му разбира как се прави. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт