ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 36

• 70 462
  • 787
  •   1
Отговори
# 420
Нали уж попитахте конкретно за детето, което първо се е разболял при тазгодишния случай на морбили в България? За него е ясно, че детето не е ваксинирано, защото майката така е преценила и е подписала декларация, че отказва ваксини. Майката е учителка, има по-голямо дете, което е имало имунизации. За тригодишното е нямало причини, които да налагат отлагането или отказа на ваксини. Но дори и да е било болнаво и затова да са отказани ваксините, то няма как да се е заразило от ваксина, след като няма такава. И понеже питате конкретно за него, сега изведнъж темата се извъртя към други деца.
Бум на морбили периодично има, но не в мащабите, преди въвеждане на ваксинацията и не на двугодишни периоди, каквито са били циклите в миналото. Явно статискитата се нарича "предубеденост" и няма никакво значение дали болните преди ваксинацията са стотици хиляди, а след въвеждането на ваксинацията най-голямата епидемия е през 2009-2011 година, когато общо са заразени около 24 000 души или в пъти по-малко, отколкото преди въвеждането на ваксинацията.

# 421
  • София
Неваксинираното три годишно дете е напълно възможно да се е разболяло при контакт с наскоро ваксиниран против морбили, именно това беше смисълът да се постнат горните статии.

# 422
Затова ѝ посочих, че в семейството на неваксинираното три годишно има по-голямо дете, на което ваксини са били поставяни. В последствие майката решава, че няма да поставя ваксини. Какъвто и да е мотивът за това, явно в семейството няма наскоро ваксинирани. В детската градина също децата са на възраст, която не предполага поставянето на МПР по това време - тригодишни са. Няма и други заболели, то разболява останалите в разложкото детско отделение. То е и ЕДИНСТВЕНИЯ дотогава случай от Банско, останалите заразени в болницата деца са от Разлог и Краище.
Освен това в Банско е имало бебе македонче, което е проявило клинична картина на Морбили, но родителите са предпочели да се върнат обратно в Македония. И все пак твърдите, че детето се е разболяло от някой наскоро ваксиниран, като нито самият ваксиниран се е разболял, нито е заразил някой друг? А после аз съм звучала предубедено...

# 423
  • София
Есен Снежнобяла, учудвам се откъде знаеш такива подробности за ситуацията с болното дете. Дори и да си следила изкъсо случая, смяташ ли, че медиите предават всичко в 100% достоверни подробности?Не ти ли се е случвало дадена новина да бъде препредадена различно, дори с противоположни факти? Изключваш например възможността това дете да е имало контакт  с прясно ваксинирано, по - малко от него дете - на 1 г., 2 г. например, /щото МПР ваксината се поставя по календар на 13 мес,. ,но е напълно възможно и да е била поставена по- късно по ред причини. Да не забравяме , че има и реваксинация на 12 г, т.е контакт с 12 годишно, по-голямо дете също е възможен/. Знаеш ли колко случаи има на постваксинално морбили, които или не се диагностицират правилно от лекар, или за лекаря е ясно, че е такова, но това не се съобщава на майката? Още веднъж повтарям, въпросът е принципен и касае факта, че прясно ваксиниран е в състояние да зарази контактен с него /не в 100% от случаите, разбира се/.

# 424
  • САЩ
http://reikiburgas.com/?page_id=6581
https://www.youtube.com/watch?v=S8ixbGlHTTI Интересна лекция на един от любимите ми доктори по хиропрактика. Не знам доколко са разпространени в Б-я, но тук са доста популярни и се препоръчват за деца увредени от ваксини. Помагат за укрепване на нервната система и общото здравословно състояние. Надявам се да успеете да намерите добри специалисти в областта Дорис и Дидка! Дорис, твоето дете на колко е?
Проучете и детокс със зеолит.

# 425
stelaartois, следя единствено новините и това, което медиите предават. Дори и да е изкривено от тях, търсейки сензация, пак изключвам да се е разболяло от ваксинирано дете, защото в същото населено място няма друг случай на заболяло дете. В същото време има турист с клинична картина на морбили. Ето това е от първите случаи:

При това положение ми се струва безумно да се търси прясно ваксиниран като източник на зараза. Защото ако беше така, болните щяха да са най-малко двама.
Иначе аз и в темата за морбили бях писала, че майка ми е преболедувала от болестта следствие на ваксина. На единия ден баба ми я е завела в тубдиспансера, за да ѝ я поставят. На другия ден ваксинират в училище, майка казва, че предишния ден са ѝ я поставили, но медицинското лице е помислила, че лъже от страх от имунизацията и я прави отново. Та така се разболява и изкарва морбили - от ваксината или по-точно от количеството.

# 426
  • В заешката дупка
Ще ме прощаваш, но твоята логика за броя заболели е твърде уклончива. Приемаш, че заразата се разхожда и заразява х% от напълно ваксинираните, у% от частично ваксинираните и всички -1 от неваксинираните. Х%+У%+Z% = 52, като с това обясняваш, че Z e приблизително 40% спрямо Х + У, но е 100% от неваксинираните.Т.е. допускаш няколко вероятности и приемаш твърдението си за обосновано! Има си цяла наука наречена Теория на вероятностите и не ми се рови за да ти докажа, че твърдението ти е необосновано научно.

Ти дори не си разбрала за какво говоря! “Tвърдения” за това какви са нещата в конкретната ситуация не съм изказвала, че и да ги “обосновавам”. Съвсем ясно съм написала, че това е  пример, с който демонстрирам, защо сметките и заключеният, които ти  правиш, не се правят така! А именно да сравняваш в абсолютна стойност заболелите ваксинирани (ЗВ) и заболелите неваксинирани (ЗН) и понеже ЗВ >=ЗН, то видиш ли, било все тая дали се ваксинираме или не.

Абсурдни са подобни “сметки” и заключения. Не се прави така!  Това е моето твърдение!

И какви са конкретните цифри не коментирам (най-малкото не ги знаем някои от тях). Коментирам принципен въпрос, защото тук става дума за липса на базови математически познания, касаещи сравнението на абсолютни и относителни величини. За последн път ще повторя това, което вече казах и в предишния пост, този път без пример за онагледяване (който очевидно дори не може да бъде разбран). Не може така елементарно да се сравняват абсолютните стойности на ЗВ и ЗН и да се правят внушения, каквито ти правиш, че било все тая дали се ваксинираме или не. За да имат някакъв смисъл сравненията в конкретния случай, трябва да се знае броя на контактните с вируса по групи (ваксинирани, неваксинирани ...), каква част от всяка група са се разболели... трябва да се знаят относителни величини.

Който има желани и основни математически познания, ще разбере за какво говоря. Трети път нямам желание да си губя времето да обяснявам.

П.С. Оригиналният ти пост ≠ 381, който коментирам и за който казвам, че не се правят така “сметки”:

https://bg-mam.ma/p/984724/38317813

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 10:01 от ЧеКа

# 427
  • Пловдив
Тия не спират да паникьосват народа!
Морбили вече и в Пловдив?

# 428
  • София
Това е тактика, така овцете по-бързо отиват в кошарата

# 429
  • Пловдив
Именно...хората са податливи и лесно се сплашват!

# 430
Добре де колко са случаите във Варна?

Едните викат има - https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vizhte-vsichki-sluchai- … po-gradove-852500

Другите няма - https://www.bnr.bg/varna/post/101089128/nama-morbili-vav-varna

Всеки си изнася каквато иска информация кой бил имунизиран, кой не!

# 431
  • Пловдив
Абе, мани ги! На никой вяра да нямаш! Само празни приказки! Аз новини не гледам!
И като си представя, че хората вярват на тия медии Confused
А истината е някъде там...

# 432
Във Варна няма случай на морбили. Първата статия е от 27 февруари, когато имаше съмнение за болна жена, но лабораторните изследвания показаха, че не е морбили.

# 433
  • Куциндрел
Във Варна отхвърлиха диагноза морбили след изследване. Жената е позната на леля ми. Доста се е изплашила и добре, че не е било морбили. Не съм разпитвала точно какви са й били симптомите.

# 434
  • София
Още едно дете, починало след ваксинация. Сложени са му ваксини по календар за 6 мес. бебе, преди това е прегледано от педиатъра, който е потвърдил, че е в перфектно здраве. Умира в съня си 36 часа след поставената ваксина.
Профилът на майката във Фейсбук, където разказва случилото се
https://m.facebook.com/catie.clobes.1?fref=nf&ref=bookmarks.
 Клиниката е съобщила за случая чрез системата VAERS / Офиц. система за докладване на нежелани реакции след ваксина в САЩ/, а майката се е свързала с адвокат.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 23:54 от stelaartois

Общи условия

Активация на акаунт