Чист и плитък плаж във Варна

• 16 380
  • 97
  •   1
Отговори
# 75
Впечатлила се е от кафявия цвят на водата, получил се от вдигнат пясък от вълните. И тук там някое водорасло.
iorry, на по-посещаваните плажове има по-голяма вероятност да пипнеш зарази, за там едва ли има такъв риск Simple Smile

# 76
  • Варна
И аз само това видях, но просто ми е невероятно, че човек може да се отврати от морето само заради пясъка и водораслите, освен ако не е виждал море само на картинка.

# 77
  • Варна
iori, от какво толкова се възмути и отврати? Аз не виждам нищо лошо. Ти явно не знаеш какво е мръсен плаж и си мислиш,че с клипове можеш да разбереш дали плажа е замърсен.

# 78
      Понякога има и цъфтеж на водорасли, още по-неприятно е, променя се видът на водата, но това е природа, не е опасно.

Сещам се за най- безумните оплаквания на почиващи, едното е било "В морето имаше риби". Simple Smile

# 79
  • Варна
Мдам, тук нещо подобно - В морето има пясък! Че и водорасли! Ужас! Twisted Evil

# 80
  • Варна
Мдам, тук нещо подобно - В морето има пясък! Че и водорасли! Ужас! Twisted Evil
      Понякога има и цъфтеж на водорасли, още по-неприятно е, променя се видът на водата, но това е природа, не е опасно.

Сещам се за най- безумните оплаквания на почиващи, едното е било "В морето имаше риби". Simple Smile

Хахаха,това ми звучи като ,, В морето има водаа!!!'' JoyJoyJoy

# 81
  • Варна
милиони хора се къпят в морето , глупост е колко е опасно Simple Smile  Не знам как е по южното черноморие там със сигурност е с повече хора , но тук на север съвсем не е тъпканица , особено през седмицата.Ако сте като нас , дето отиваме преди 9 , направо си е рехаво , навсякъде.И морето си е чисто , може би щото е доста студено.  

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 08:01 от peterky2002

# 82
  • Варна
Ние ходим на плаж в Слънчев ден.Спокойно е, чисто е, паркираме след Азалия.В комплекса може да се влиза пеша, сега е затворена алеята, заради строящите се хотели Вероника и Мираж.Иначе е плитко, подходящо за деца.В началото на седмицата след голямото вълнение беше поизкопало дъното след прибоя, но предполагам вече се е изравнило пак.

Колкото до буните, не знам от кога и защо всички ги броят 4, след като те са 3 буни.Първо е вълнолома на пристанището, той не е буна.Следва 1--ва буна след рибарското плажче/ някъде около Мидената къща/, после е 2-ра буна - Офицерски плаж, където от едната страна е канала, от другата Рапонги/ едно време за който помни там беше дискотека Зоната/.След това е 3-та буна, някъде под Делфинариума се пада, преди имаше и едни стръмни стълби от него надолу към плажната алея.След това е плаж Почивка, това са малките бунички от правоъгълните камъни/ под кръговото на Почивка точно/.После са Камъните, след тях Студентския плаж, преди там беше Нудистки плаж, някои може би помнят.Скоро не съм ходила, нямам идея дали още е така.И после следват Траката и т.н..
Преди вълнолома пък е Аспарухово, а след Аспарухово е Карантината, после след носа пак има плажове, които са хубави и според мен чисти - Фичоза, Черноморец.

На Кранево също мисля беше плитък плажът, но от 2 - 3 години не сме ходили.

# 83
  • Варна
Е не са бунички от правоъгълни камъни. Те са след 4-та. По-малка е от останалите, но все пак си е буна, не знам как по друг начин да се нарече:

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 08:56 от Месечинка виторога

# 84
  • Варна
Никога не съм чувала някой да нарича това буна, наистина не знам какво му е точното наименование и дали действително е буна.
Всъщност баща ми е участвал в строежа на буните, т.е. носил е материал за тяхното изграждане, никога не съм чувала и от него за 4-та буна.Това понятие сякаш се появи в последните години, от много хора съм чувала, че броят от вълнолома на пристанището включително и определено има някакво разминаване.Даже си спомням някакъв репортаж по новините за "3-та буна" и излъчваха от Офицерския плаж.

# 85
  • Варна
Ами не е от последните години. Още бях тийн, когато ходехме на плаж на 4-та буна Wink Значи преди едно 25 години. А вълнолома никой никога не съм чувала да го брои за буна, то е смешно просто. Някой пишман журналист може, но варненци абсурд.
п.п. според определението за "буна" - насип, който влиза от брега в морето с предназначение да разбива вълните. Ами отвсякъде си е точно такова Wink

# 86
  • Варна
Аз винаги съм го знаела като плаж Почивка.От въпросното съоръжение, чак до камъните.Ходила съм често там като дете, баща ми обичаше да вади миди в района някъде навътре и затова все там ни водеше.После като тийн превзехме камъните от северната страна, там впрочем беше доста чисто тогава / от години не ходя там на плаж/.Но тогава често се виждаха попчета, водата беше бистра, а вътре за разлика от брега няма толкова камъни.Спомням си, че някъде там имаше малко водопадче с бистра ледена вода.Течеше ниско по ската, даже имам снимки някъде из къщи от там.А скалата зад течащата вода беше мека все едно гума.Много ни харесваше там на спокойствие да се къпем, а лягахме върху някои по-големи камъни да почиваме.

# 87
  • София
Нашето т.нар. обследване на варненските плажове за съжаление приключи и вече имаме мнение за тях.

Разочаровани сме от плажа на Ривиера.Не се поддържа, т.е. не се чисти, боклуци всякакви, водорасли, гниещи с дни.На всичкото отгоре имаше милиони малки мушици, адски досадни.Преди 4 г също бяхме на Ривиера, беше много по-добре.

Разочаровани сме и от централния варненски плаж, водата мръсна, направо тиня.Даже хванахме някакви кожни обриви буквално от 2 часов престой.

Малко по-добре е плажа под почивна станция Адис, но и там мушиците са в изобилие.

Още по-добре беше на Кабакум, личи си че се полагат грижи, няма мушици, през уикендите е малко пренаселен, но през делничните дни е по-спокойно.Чадър и шезлонг по 2 лв.

Първенец е Сл.ден, почти няма за какво да се хване човек, че да изрази недоволство.

# 88
  • BG
Първенец е Сл.ден, почти няма за какво да се хване човек, че да изрази недоволство.
И за мен е първенец, такова спокойствие и рехавост на плажа, даже все се чудех защо шезлонгите пред Азалия са все празни, свободната зона беше с малка посещаемост, платените чадъри също ( не знам дали е така през уикенда, защото бяхме там до петък), като изключим малко сухи клечки и няколко фаса по пясъка  аз друга забележка нямам, все едно бях на плаж извън силния сезон, съжалявам само, че не снимах водата-последния ден, който бяхме на плаж, нямаше никакво вълнение и беше толкова кристално чиста, че се виждаше перфектно дъното, все едно беше чешмяна. Следващият път никакви други експерименти повече.
Но за Варна имам едно оплакване , много тесни тези улици, бе Wink  истинско мъчение е да се придвижваш с кола, пък да  паркираш е още по-трудно.

# 89
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Леко ме зарибихте със този Слънчев ден.Как стои въпроса със паркирането?Казвате,че има свободна зона?

Общи условия

Активация на акаунт