Октомврийче вече е голямо - опитва се да казва Мамо! - Тема 16

• 56 724
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Ние също бяхме на консултация, както и очаквах качила е 100 гр и 1 см е пораснала. Педито каза да пие по 500 мл АМ на ден и да яде по 300 гр пюре. Много е подвижна и скоро щяла да проходи. Яде та ушите и плющят, научи да вика дай, хайде и мама. Като ме види, че бъркам пюре и крещи чак.
След разходката винаги я къпя цялата с хладка вода. Жегата я скапва. Много е трудна на заспиването,  то е борба, то е чудо. Това безсънние ще ме довърши.  ММ я поема и някоя нощ защото не съм в състояние да стана и да и дам биба даже.
Ако не почне да спи това дете не знам как ще оцелея просто.

# 271
Бихте ли споделили?

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 20:07 от Дъждовно време

# 272
Chuby, дай да разменяме! Поне да се ядосваме за различни работи 😁

За говорене е рано. И да има нещо смислено, е по-скоро изключение, отколкото правило. Така че не се притеснявай!

# 273
Дано на всички ни минат по-скоро болежките, че трябва да сме в кондиция за търчащи дяволчета скоро! Grinning
Ели, ние май сме ви главната конкуренция по последно озъбили се! Grinning
В този ред на мисли, честито зъбче, lid!:grinn:

Върнахме се от консултация - 71см, 8650. Качила е 800гр ,аз съм в потрес! Започнах да се чудя, дали не съм видяла грешно кантара и да е било 7650! Grinning Скоро ще заместваме и 3то хранене.

# 274
И аз в (анти)надпреварата за последно озъбили се Simple Smile Ама те нали казват, че на бодлива крава Господ рога не дава, тва мойто и без това се нахвърля със засилка и засуква като акула : D

И в отбора на неядящите сме тоже. Преди изяждаше 100на мл, обаче яслата е затворена за празниците и той бойкотира и само иска да суче. Вода също не пие много-много. Е от време на време има някой проблясък, натрий носа на ММ вчера. Според него аз и един подавач в плод-зеленчук в Бургас сме единствените, които ядат райски ябълки. Дребното и преди като съм давала одобри, но вчера така лакомо отваряше уста, че едва сварвах да греба с лъжицата, половин плод излапа.

# 275
Не е истина! Следобяд дадох праскова с круша и елда. Все неща, които обича. Лично пробвах плодовете - уникално вкусни! Добавих и две лъжици АМ за адет. И не!!! Зор, рев, ужас... Да не говорим, че не е изпил и 100 мл вода днес.

Припадащ емотикон...

# 276
  • гр.София
Кристи, твоя Мушмул не беше злояд. Хранеше се добре, че и през нощта...Много е лошо със злоядо дете. Аз съм била такава и още се помни в родата. В кондиция ли е детето? Да не се разболява нещо?

# 277
Нищо му няма! Бушува като дявол, да ми е жив и здрав! Просто от ден първи не харесва лъжицата и толкоз. Ако може, само на мляко да кара до абитЮрент Crazy

# 278
Кристи що не му удариш една баня преди ядене? Може да помогне - аз винаги слад памперс я измивам почти цялата с леко толпа, повече хладка водица, че жегите са страшни.
Колкото до спането то не ме ядосва, оставя ме без сили и направо губя звук и картина. Вчера си бяхме поканили гости, след две чаши мега разредено розе направо заспах в чинията със сирене без майтап. ММ ме сложил да легна, детето оправил, сутринта стана да я нахрани, оправи и кафе ми донесе щото аз бях в несвяст и не можех да мръдна от леглото. Сега ще има да ме разнасят к`во пиянде съм ...Thinking

Колкото до дърдоренето - тя не спира, нещо все говори, обяснява, сглобява цели бебешки думи и все говори милото ама още нищо не му се разбира. Само като и давам пюрето вика - дай, дай и хайдеее, хайдеее Joy

Като четох Ели си помислих какъв майтап щяхме да сме ако бяхме отишли по гръцко дето Чубито обича по таверни да виси, вино да жули с препечени октоподчета - щях да заспивам по плажове и таверни, където сваря пък ММ да ме мисли, сигурно накрая щеше да ме зареже в изтрезвителното барем да се наспя Sunglasses

Загубих си портфейла някъде по магазините, днес си забравих очилата и шапката в гладинката с майките, добре че се върнах, че се сетих ... не съм човек, направо на магия движа ...

# 279
Щото сме на климатици навсякъде, не му е топло със сигурност. Инати се и толкоз. Ама и аз не се отказвам - бутам, докато изяде цялото пюре. Аз днес поръчах басейн за морето и играчки за ваната. Дано да му харесат.

# 280
Лид, честито зъбче 😘Ние днес цял ден пищим и врещим. Има вече 4 зъба и сигурно петият и шестият са напът. Успокои се чак когато баща и се прибра от работа. Такава радост беше, такова пуфтене, чак си теглише бодито от кеф😂 Сутринта докато я хранех като изпуфтя изведнъж и си вкара плодово пюре в очите и в носа, едвам я изчистих. Иначе и тя още не говори смислено.Казва само отделни срички - татата, бубу, абу, агу, ляля, му, пуф и тем подобни.

# 281
Патето също е в беззъбата надпревара Grinning
Лид, честит зъбчо Simple Smile представям си какво зайче е!
Крис, опитвала ли си да спреш храненето и да предложиш след час. Патето откаже ли да яде й предлагам още веднъж с въпроса "ще ядеш ли още?" Ако устата продължава да е затворена, отсервирам и предлагам след известно време отново, в повечето случаи си хапва манджата, а ако не я иска, давам направо следващото ядене, когато му дойде времето.
Чубито, ще издържиш, аз откарах два месеца и половина с будене на всеки час през нощта. Даваше ми почивка по една нощ в седмицата. В тези сутрини, събуждайки се чудех ставала ли съм, не съм ли, спомен-никакъв. В същия периид бяхме на море и добре, че имаше баби. Аз нямаше да разбера нищо от море. Е, спях до 12, на плаж ходех късно след обед, но по цяла нощ бях дежурна, а сутри в 6 заедно с млякото предавах щафетата на баба ми.
Проблема с реването и кисалеенето преди заспиване го решавам от няколко дни, като я оставя в леглото. Така или иначе реве и се тръшка, докато заспи, дори и да я нося, гушкам, люшкам. Та, целувам я, пожелавам лека нощ и излизам от стаята, а Патето реве, реве и накрая си легне да спи.
Ей, голям шемет съм, измислих си страхотно заглавие на дисертацията и познайте, не го сейвах и няколко дни по-късно изобщо не мога да се сетя, как го бях формулирала, ще откача, а имам само седмица!

# 282
Кристи, а защо отказва да яде? Преди ядеше, нали?
Някои бебета в скок отказват ядене. Когато им растат нови зъби също, ако го боли няма да яде.
Ние с това неспане сме вече четири месеца, а и не е проблема с приспиването, а заспива и реве на сън, удря си главата в таблата на кревата ... абе не е за приказки ...Ще мине де, то ясно, ама тежко е ...

# 283
Nature, няма да я бъде тая. Да вися аз през час с лъжица в ръка и да предлагам. Първо, защото това значи да не излизаме никъде и второ, защото всички пюрета са готвени. Не става една круша плюс праскова и АМ да ги държа в купата два часа. Стават на нищо. А пък да правя ново пюре, не е познал! Затова си натискам и толкоз. Може да звуча като злата баба Яга, ама ако за всяко нещо се моля, къде ще му излезе края?

Chuby, всичко може да е, но да минава вече, че съм на предела. Всеки ден прекарвам по почти три часа с лъжицата в ръка и яко ми писва.

# 284
Кристи, аз ако бях на теб щях да го оставя на мира и като ми се дърпа вдигам купи и лъжици и ще яде чак след 4 часа на следващото хранене. Пробвай. По-добре е отколкото да се мъчиш час с лъжицата. Оставяй го да огладнее и сам да ти даде знак. Аз имах този проблем с АМ преди - дърпаше, буташе, плюеше, ревеше - хранихме се по 1 час и то със занимавки и игри и като го оставих няколко пъти започна да си пие млякото.

Чуби, дано скоро отмине този безсънен период. В твоите обувки съм в момента и знам как е. А аз нямам отмяна и за една нощ дори.

Общи условия

Активация на акаунт