Октомврийче вече е голямо - опитва се да казва Мамо! - Тема 16

• 56 673
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Поли, Чуби, адмирации! Heart
Роузи, съчувствам ти....
За вторите деца - за мен трудността дойде от ревността и болката на баткото. Sad Сърцето ми се къса, като гледам как сърцераздирателно плаче, когато не позволявам да отнема всичко на бебето примерно.... Даже ми се искаше да питам момичетата с две: как отработвате тези ситуации? Аз не мога, изчерпих се. Нямам идея. Обяснявам по няколко пъти, след това грубо - местя ги в отдели стаи временно, или лишавам агресора от нещо. Обичани са и двамата, показвам го много, и за двамата, ММ чак смята, че съм досадна лепка. Баткото иначе е щастливо дете. Мислех, че с времето всичко това ще доведе до смекчаване на отношението, но не би.... вземе ли бебето влака на бати, настава ад..... целия етаж разбира , а имам подозрението, че и долния и горния също....
Моят Топчо днес видя куче на улицата и за първи път каза "бау-бау" Heart

# 616
Мариша,може би им е малка разликата.Нашият батко е първокласник и нямам проблеми от това естество.Единствено го навиквам,че не пази тишийна докато тя спи или,че много я мачка и разнася из апартамента,а ме е страх да не я изпусне случайно.
Вече съм го казвала,но ми е голяма помощ.Гледа я докато свърша нещо,храни я и се занимава с нея.Любовта по между им е невероятна и дано и за напред да бъде такава Heart

# 617
  • София
Устина, да, малка е - 3 години....

# 618
Marisha действай като при близнаци. Еднакви играчки, еднакви дрешки. Дори еднаква храна. Опитай игри, които и двамата могат. Карай ги да се целуват по бузките или да се гушкат. Награждавай баткото, ако даде играчка или прояви привързаност

# 619
Добро утро!
Малката още спи,а мен една муха ме събуди. 😡 Кога се е вмъкнала не знам,но вече е труп. 😂
Пие ми се кафе,но до като стана да се изнижа ще се събуди,а ми се ще да се наспи. 😊
Снощи се събуди по никое време в 21:30,та ходихме в двора на училището срещу нас да храним едни малки котета,които някой е изхвърлил. И точно стигнахме и ни заваля дъжд. 🙄 Имаше баня преди банята. 😃 На нея й беше много забавно как тича мама и някакви капки ни мокрят.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 16:01 от Anyyyone

# 620
И аз като Ustina, съм с батко вече за втори клас и ми е повече помощник, отколкото грижа.
Мисля, че съветът на Alja98 за еднаквите играчки и тнт е правилен.
Но си е трудно, наистина.

Много са сладички бебенцата ви.
Heartpulse

Да си призная, мен малко ме е страх да публикувам снимки на децата ми в нета (дори и във ФБ, с всичките му там ограничения). Причината е, че на мои много близки познати, бяха ползвали снимка на бебето им, че е уж болно и да набират средства. Големи дандании бяха.

# 621
  • София
Добро утро! Simple Smile

Разкошни са! Gift Heart Много, много целувки! Kiss

Вчера и ние ходихме на разходка, даже седнахме и на кафе и почна бурята. На бегом се прибрахме, преди да ни завали. Беше много красиво, от прозореца вкъщи Grinning

Marisha* Ох, мисля, че разбирам как се чувстваш. Аз съм по подобен начин с крещенето. Сега го поигнорирам и съм по-добре. В тази връзка - може ли да го игнорираш известно време - например обясняваш един път, втори път, после го оставяш малко... Агресира ли физически в такива моменти?

Интересна идея дават момичетата. Аз имам въпрос: Как се държи на детска площадка или ако някой друг му вземе играчка? Имаш ли как да наградиш с нещо друго, защото е по-големия и си е дал играчката?

И днес го излъгах да си доспи след млякото сутринта. Е, спа само час след това, до 8. Ама пак е нещо Grinning Даже сега заспа със шишето чай и съм силно изненадана Simple Smile Не очаквах Grinning

Имаме си зъб - 7-ми брой, долен втори резец. Не го очаквах и се изненадах, като го видях. Дъвче упорито обаче опашката на едно гумено пате и ми е много смешен с него Grinning

Да споделя и за беленето на кожата на пръстчетата - оправиха се. Още на следващия ден имаше голямо подобрение.

# 622
Много сладки бебета имате момичета ,пу  пу да са ни живи и здрави :)Anyyyone как сладко спи Ето я моята Михаела Simple Smile)

# 623
Сладкишести шушулки бебешки - пу пу
Аз моята снимка я изтрих / като Устина/ - абе качвам снимки и във ФБ / не много .../
Човек трябва да се радва на тези неща, не само да ни гони параноя ...

Роузи - браво, че се е оправил.
Тук вчера имаше бясна буря, чак събори люлката на двора, а тя си е дармадан. После всичко отмина и грейна слънце.
Днес взех козе сирене, ще го сложа във вода 24 ч да се обезсоли и от утре го почвам.
Вече спи, явно до другия зъб. Събуди се в четири сутринта много напишана, смених пампи и пак заспа до шест и половина. Вие сменяте ли памперси през нощта? Така без ядене? Моята много пиша, винаги тежът поне по половин кило.

Марша ние с брат ми бяхме така като деца, с три години разлика сме, но сега сме първи приятели. Този период отминава, но го има.
Няма да забравя една случка, която и до днес ни кара да се смеем. Бяхме по-големи, аз на седем, той на четири.
Отиваме в баба и дядо и на спирката на рейса продават ветрила, розови. Купуват на мен ветрило и брат ми ляга да реве и той за същото. Баща ми му обяснява, че такива розави ветрилца са само за момичета, но не и не. Рев до откат, че легна на земята да се тръшка за ветрило. Баща ми накрая направо побесня и отиде купи му ветрилото и той безкрайно доволен си го отвори да си вее с него. Една баба в рейса му вика - не те ли е срам, момче си, с розово ветрило. А той - не ме е срам, аз ще ставам певец Simple Smile))

# 624
А стана ли певец? Joy

# 625
Прекрасни деца имате. Да са ви живи и здрави и взаимно да се слушате и уважавате. Мен си ме гони параноята и за това не качвам снимки.
Говорите за бременеене, иска ми се много, но Криси е много енергично и будно дете, от сега я виждам няма да е лесно, за това бих изчакала малко,а и трябва да се върна на работа, та да уредим въпроса с жилището. Не ми се живее нито със майка нито със свекърва, искам да сме си сами.

# 626
Страхотни бебчета Kissing Heart
Днес за първи път бебка яде храна от кухнята.За обяд имаше яхния с елда,за СЗ грис халва,а за вечеря крем супа с грах,моркови ,картофи и още зеленчуци.Поръчах храна и за утре.Дано да й хареса.Само малко рядичка ми се видяха в сравнение с пюретата ,които й правя и добавих сухари.Вие добавяте ли сухар към манджата?

# 627
Аз добавям на супите или редки яхнии. Устина, коя кухня записа?

# 628
  • София
Аля, Пош, хубави съвети, аз така основно се стремя от 3-4 месец на беб - да са равни във всичко, да са сигурни в това.... Дори сега се двоумя дали да не взема още един уолкър (надявам се след години да ми е смешно!), защото в момента, в който беб приближи този, баткото хвърля тротинетката и отива да натиска буквите и музиките....
Мисис, с други деца споделя играчки с удоволствие, ако са му приятели. Ако са непознати деца - в зависимост от симпатията, и от поведението, с което детето иска, но общо взето е много разбран и се договаря. Не и с бебето... Малкото не възразява, като че не му пука, баткото страда повече от всички тези разправии...
Лина, самостоятелното жилище си е голям плюс, пожелавам да успеете да си го имате!

# 629
  • София
Ясно, благодаря. Аз май повече питам отколкото да бъда полезна... Ако пробваш да разговаряш с него, но извън период, в който иска нещо, дали ще си каже?

Има ли вариант, в който ти да седнеш да играеш само с него и "да си навакса" вниманието? Макар че дребните са си егоисти и изобщо незнам дали може да се навакса Grinning

Нещо ми е смотано днес, доста смотано. Ще мине.

Лина - ще стане, щом го искате - ще стане Animal Hatched Chick (Това е за гуш)

Някой тук от Плевен?

Общи условия

Активация на акаунт