Забременели след ин витро - Tема 37

• 50 963
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Как ти е изписан малтофера ?
На мен Минев ми каза да пия Сорбифера наведнъж по 2 табл. вместо 2х1 именно заради магнезия.
Та пиех магнезия в 7, 12 и 22 ч., а Сорбифера в 17 ч. Simple Smile

# 631
  • Пловдив
Да, 2х1, но не ми го е изписвал Минев. За магнезия лекарката спомена за поне 1 час разлика, но май е хубаво да е повече. Чета в нета и че млякото пречи за усвояването на желязо и не знам там каква разлика трябва да има?

# 632
Минев ми каза поне 3 часа разлика м/у магнезия и желязото, за млечните нищо не ми е споменавал...
Чета сега листовката на Малтофера и гледам, че пише "Дневната дозировка може да се раздели в отделни дози или може да бъде приета наведнъж."
Та може и така, но щом не е упоменато от д-ра...
Другия вариант е да ставаш рано сутрин около 6 примерно, да пиеш желязото и пак да си легнеш. Другото хапче да го пиеш късно вечер, около 2-3 часа след вечерята.

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 22:27 от Анонимен

# 633
Млечните продукти и магнезият пречат на усвояване на желязото. Калцият и магнезият не си влияят взаимно. Аз пиех два пъти магнезия в 12 и в 20ч. и три пъти желязо в 8, 16 и 24ч. Така за един месец вдигнах хемоглобина от 95 на 115 е и с малко Б12.

# 634
Да, много е важно.

# 635
Магнезия по препоръка на лекаря ли се пие или може и превантивно.Аз нямам изписан.

# 636
  • София
Лекарят, на който вярваш трябва да ти го изпише. Всеки лекар е с различно мнение за магнезия.
Този, при който ходя на ЖК ми го беше изписал , но като отидох при другия лекар, който ми е на часно /не че не плащам и на ЖК/ и мнението на който е важно за мен - категорично ми го спря и ми се накара.

# 637
  • Пловдив
Магнезия по препоръка на лекаря ли се пие или може и превантивно.Аз нямам изписан.
Да, по преценка на лекаря и след 16г.с.

# 638
На мен ми изписаха магнезий от 13 г.с., ниска доза, поради болки ниско долу, които не се влияеха от ношпа.
Всичко е индивидуално обаче и по преценка на лекаря.

# 639
Болките ниско долу на какво се дължът? Аз имам от време на време.

# 640
Разпъване на матката. Ще оживееш hahaha

# 641
Хахаха сигурна бях Кристи.😜😘😂

# 642
Да, от разтягане. И определено се оцелява, обаче като ми вдигнаха дозата на магнезия направо се родих Grinning

# 643
Лекарят при когото се следя на частно не обича да изписва лекарства.От ЖК обаче ми изписаха магнезий заради болки и контракции.Сега дори ми вдигнаха дозата,но ефект няма.Положението е все същото,но още малко остана.Все ще оцелеем. Grinning

# 644
На мен за контракциите магнезия не ми помогна. Когато го замених с нифедипин, нещата се успокоиха. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт