Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще започне да я рита?

• 39 938
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
На мен днес ми дойде музата и нахвърлях няколко предложения Blush
Скоро наближава есента, а декемврийска мама чака с нетърпение радостта
Ето, че и август премина за декемврийската дружина
Скоро влизаме в последната третина-малко остава на декемврийче до
дългоочакваната зима
Декемврийските мами растат на коремче и по 2 пъти на ден го мажат с мехлемче
Малкото бебе става голямо човече, а декемврийска мама не издържа до термина вече
Почти всички симптоми изпитахме вече и с радост очакваме нашето декемврийско човече
В шести месец навлязохме вече и с радост очакваме нашето декемврийско човече

# 646
4 и 5 са супер Grinning

# 647
Да Ви кажа при мен за покупките. Аз бях близо 3 седмици буквално на легло и тогава си казах да не отлагам с покупките за края. Много се изплаших, защото състоянието ми се влоши и не можех да си върша ежедневните дейности. Тогава се замислих дали ще съм ок към края и дали вече няма да се появи нещо друго и реших за себе си като се почувствам по-добре да започна с покупките, бавно и обмислено Simple Smile Поетапно, като давам предимство на намалените стоки. До момента имам няколко бодита, едно кенгуру (подарък), нагревател за шише(подарък), антиколик шише(подарък), бебефон с видео наблюдение, подложка за вана и шезлонг-люлка. Голяма част от нещата са подарък от общината-полагат се за всяко младо семейство, което беше приятна изненада за нас...
Количка сме избрали, следя я и чакам да я намалят. Легло също съм избрала-в събота ще отидем да го видим на място.

# 648
Забравих най-важната покупка до момента, благодарение на която все още успявам да спя-една дълга възглавница за бременни, която става и за периода на кърмене...Simple Smile

# 649
Първото предложение за заглавие е страхотно Simple Smile

Преди малко ни пристигна количката Simple Smile вече и ние имаме първа покупка за бебетата у дома.

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 16:15 от olya.sol

# 650
https://Мама&papas имат ли доставка до Бг?

# 651
О, аз като ви слушах с тези възглавници, реших и аз да си ушия. Готова е отпреди две седмици, но едва снощи като позахладня я използвах и ми беше наистина много удобно. Главно ми хареса това, че ми пречи да се прекатурвам и да лежа по гръб.

# 652
  • София
Да кажа само, че кенгурото е вредно за бебетата, не е добре да се носи в него. За малко бебе-слинг, а после ергономична раница.

# 653
И аз знам, че кенгуруто не е ОК.

Дези, може ли да кажеш какъв слинг би използвала за новородено. Евентуално мога да накарам някоя от приятелките ми да ми го купи, ясно е, че ще го използвам вкъщи повече предвид заледените пътища и моята походка пингвин, но все пак.. Simple Smile Благодаря предварително!

Интересно ми е също слинг ли е по-добре или ерго-раница с подложка..?

НЕ СЪМ СИГУРНА ДАЛИ ТЕЗИ ПО-ДЪЛГИТЕ ЗАГЛАВИЯ ЩЕ СЕ ВПИШАТ В МАКСИМАЛНИЯТ БРОЙ СИМВОЛИ, ИМАЙТЕ ГО ПРЕДВИД

# 654
Мери - нямат, но пък има фирми, които доставят поръчки от английски сайтове - аз лично ползвам този посредник и съм много доволна.

# 655
Да кажа само, че кенгурото е вредно за бебетата, не е добре да се носи в него. За малко бебе-слинг, а после ергономична раница.
Дези, а има ли ергономична раница, подходяща и за новородено? Такава да търся, ако има...Мерси:)

# 656
Алма - По-добре слинг, пред кенгуро или ергономична раница.

# 657
  • София
Слинговете се делят на еластични(от трико са, като разтеглива блуза) и тъкани.
Обикновено начинаещите започват с еластичен, защото е по-лесен за връзване. Като го вържеш веднъж и само пъхаш бебето. Тъканите са по-красиви и проветриви, но си трябва малко повече опит.
Раниците се ползват някъде от 5-6 месец на бебето. Има такива с регулиращ се панел(свива се платкаъа под дупето), но и в тях не е добре да се слага новородено или малко бебе. Подложките вътре са компромисен вариант. Позата не е оптимална, но някои родители предпочитат така.
Аз съм си харесала определена раница, затова няма да си взимам тъкан слинг, а еластичен, докато дорасне раницата. Имах един еластичен, но нещо не беше хубав.
Слинговете от типа Баба слинг(едни като полумесец, като торбичка) вече не се препоръчват, имало е смъртни случаи на малки бебета в легнала поза в тях и в други слингове. Бебето трябва да е изправено, не да лежи вътре.

# 658
Аз бих искала да нося бебето в слинг, но някакси много ме е страх от тях-дали ще го вържа правилно, да не се разхлаби/развърже..не знам дали ще преодолея този страх.

# 659
Имам пристрастена към бебеносенето приятелка, която наскоро видях е станала и консултант по бебеносене, ще я разпитам и нея. Но ми се иска да имам слинг поне за началото, докато сме вкъщи...

Общи условия

Активация на акаунт